Září 27, 20222 r Došli jsme ke konečné konfiguraci, ale náš prodejce chytil covid. Každopádně, je to oranžová F IV 1,0 81 kW DSG Style Plus + navi, vyhřívaný volant, vyhřívané sklo, 16", kotouče, el. sklopná zrcátka se zatmavením, ACC, tažné zařízení, aut. dálková, hnědý dekor, kamera, zadní LED světla, zimní 16", 50l palivová nádrž. Co v konfiguraci není: Travel Assist (Lane Assist+, čtení značek, prediktivní tempomat, virtuální kokpit) - pro zamýšlený provoz to působí jako overkill. Funkční paket (volič režimů a pár dalších blbostí) - zřejmě není nutné pro plachtění. Dodání do února 2022 - slot pro skladovku, pokud se to nepokazí. Sleva obligátních 10 tisíc Kč tak jako u předchozích aut (no tam byly ještě slušné akce na financování) a podařilo se vysomrovat povinnou výbavu atd. Co by pro někoho mohlo být užitečné, včera mě napadlo si projít manuál a podle něj skutečně Fabia podporuje prediktivní tempomat. Klasický ACC zahrnuje s automatem funkci Stop & Go, zatímco manuální převodovka nepodporuje rychlost pod 30 km/h. Proč má DSG tak vysokou normovanou spotřebu, jsem nerozluštil.
Září 27, 20222 r Neuvažoval si o 1.5 mě ten litr přijde s DSG hrozně ucukaný. Při rozjedu nejprve nic a pak to vystřeli jak na gumě a moc příjemný to není a celé je to takové ucukanější. Za mě je DSG s 1.5 podstatně lépe sladěna a hlavně točí o 500 otáček míň na 7q a to je hozně znát.
Září 27, 20222 r @Boleslaváktakhle... já zjistil až teď, že za 1.5 bychom připláceli jen 27 tisíc. Jenže 1. máme výbornou zkušenost s 1.0, i když s tou původní, která je živější. 2. auto bude jezdit město, okresky, dálnice 120 km/h. Je pro staršího člověka - nemusí zarážet do sedačky. 3. DSG vykryje problematický projev 1.0. 4. Dávno jsme překročili finanční limit. 5. SM se o 1.5 nevyjadřuje až tak nadšeně co do provozních nákladů, prý je dost složitý. Ale jo, být to moje auto, vyhodím navi paket a jezdím radši s 1.5.
Září 27, 20222 r Tak s přihlédnutím k tomu, že nevím, jak dlouho to auto budu mít na starost, se nechci pouštět na tenký led. Ale hlavně mě děsí, že bychom byli pomalu na ceně Yaris Crossu v hybridu, u kterého jsme se shodli, že je to trošku moc.
Září 27, 20222 r Ano ty náklady 1.5 jsou děsivé. Za 10, 15 let se budou majitelé divit. Z mých zkušeností je litr do rodiny vhodnější, kdo už je vyježděný, hlavně nižší spotřeba, pojistka.
Září 27, 20222 r Nevím jestli to ještě patří do tohoto tématu, ale v čem je 1.5 složitější/nákladnější oproti 1.0? Rozvody stejné, kvůli emisím předpokládám, že nastavení (které u 1.5 zmiňoval Vaculík) bude nutno udělat u obou poctivě. Přestavovače vaček (které u 1.5 zmiňoval vaculík) mají oba, plasmatický nástřik válců taky oba, GPF oba. Prostě tam nevidím v čem by ta 1.5 měla být oproti litru za 10-15 let servisně dražší...
Září 27, 20222 r Tak třeba já, jakožto konzervativní člověk, bych se dlouhodobě dost bál vypínání válců.
Září 27, 20222 r Celé je to v sekci Kamiq nafocené. Ale u litru ty přestavovače nezlobí, jen za takovou ,,blbost" 16 tis a Franta z horní dolní to asi nedá. Určitě dříve odejdou suché spojky v DSG ( jen díly 18 tis), jak to ACT bude fungovat za 10 let a 300 tkm asi neví ani automobilka, atd.
Září 27, 20222 r Nejsem expert, nevím v čem se mohou lišit (má ACT i mechanickou funkcionalitu?), ale Vaculík říká, že u Kamiqu odchází variátor sací vačkové hřídele a sestava vodní pumpy, a že jsou opravy 1.5 velmi náročné. Mám pocit, že o tom motoru někde detailněji mluvil, ale už nevím kde. Mně nezbývá, než mu věřit.
Září 27, 20222 r Autor ACT je samozřejmě mechanická a elektrická záležitost. No a Vaculík by se měl podívat do dílenské příručky pro motory 1.0 TSI, nastavení rozvodů má 8 stran, stejně jako pro 1.5 TSI. Pouhá kontrola časování dvě a půl stránky pro oba motory. A tím zde podobné debaty končím. Téma je o něčem jiném.
Září 27, 20222 r @Pawouk nešlo by založit třeba téma "Výběr motoru do F4" a tam to přesunout, ať se diskutuje k věci?
Říjen 1, 20222 r Tak tahle je krásná. Škoda, že MC nemůže mít tažné. :-/ Upraveno Říjen 1, 20222 r od Twisted
Říjen 12, 20222 r V 27. 9. 2022 na 21:10, Twisted napsal: Nejsem expert, nevím v čem se mohou lišit (má ACT i mechanickou funkcionalitu?), ale Vaculík říká, že u Kamiqu odchází variátor sací vačkové hřídele a sestava vodní pumpy, a že jsou opravy 1.5 velmi náročné. Mám pocit, že o tom motoru někde detailněji mluvil, ale už nevím kde. Mně nezbývá, než mu věřit. Tady třeba postup, jak se zbavit zhoršování ACT s kilometry. To u litru nehrozí a kdo si to bude nechat chtít vyčistit, za 100 mu to asi neudělají ...
Říjen 15, 20222 r Na 18” opticky to je dobrá koza By chtělo v D sehnat KW tak - 40mm aby to vypadalo 17” daleko lepší pohled a i na těch 17 nic moc komfort
Říjen 15, 20222 r Na 18" se mi snad nejméně líbí to vystavování miniaturních zadních kotoučů, jinak to celkem jde. Ale taky mám zatím v objednávce 17" + sportovní podvozek. -40, to už bych se hodně bál obrubníků. Nicméně, tady do toho někdo šel: https://www.skodacommunity.de/threads/die-ersten-tuning-teile-sind-da.143217/post-2279854
Říjen 15, 20222 r https://autoroad.cz/testy-aut/103792-test-skoda-fabia-1-5-tsi-monte-carlo-naslapnuta-stylovka-ktera-potesi
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.