Publikováno Leden 26, 20205 r Potřeboval bych poradit, jak demontovat lištu s tlačítky: START-STOP, parkovací asistent, varovná světla, centrální zamykání, kontrolní světla čelního airbagu spolujezdce (viz obr.) Poradí někdo? Dík.
Prosinec 2, 20204 r videl som to... to je asi stary model, na mojom MR2020 som to skusal, ale neslo to ani hrubou silou
Prosinec 3, 20204 r Autor @Martin RušajPred tim cca rokem jsem tam chtel pripojit modul na ovladani START-STOP. Nyni jsem si to "vypnul" Caristou a jiz to pro me neni priorita k reseni.
Prosinec 6, 20204 r Autor Tak mi to nedalo a zkusil jsem to znovu a podařilo se to. Pro toho, kdo by to potřeboval demontovat: - Nejsou tam nikde žádné šroubky. Chce to jen trochu síly a nějaké plastové nebo dřevěné špachtličky. - Doporučuji odstranit plasty v okolí (okolo ovládání klimatizace, pod tlačítky, ...). Jsou jen nacvaknuté, stačí je opatrně nějakou špachtličkou vypáčit. Asi bych nepoužíval šroubovák, to je tak o to něco podřít. - Jakmile jsou plasty dole obnaží se vlastní panel s tlačítky. Ten je držen celkem 8 plastovými západkami. Čtyři nahoře, čtyři dole. (viz foto - červené šipky). - Myslím si, že existuje nějaký přípravek. Já ale žádný nemám, a tak jsem postupoval tak, že jsem do spodní části mezi panel tlačítek a plastový rámeček (zelená šipka) vtlačil tři plastové špachtličky. Tím se uvolnily spodní západky. Pak již stačilo trochu silou celý panel tlačítek zatlačit dolů (tím se uvolní horní západky) a k sobě a celý panel vysunout k sobě. - Je potřeba požít trochu síly, ale s citem. Celá demontáž (plasty, tlačítka) je tak na 5 minut, montáž zpět tak na 2 min.
Prosinec 11, 20204 r idete to teda ztuha, ale nakoniec sa to podarilo... a StartStop je minulosťou :-)
Leden 15, 20214 r Autor @medoo A funguje ten modul? Kolega si nějaká z Alika objednal a nefunguje .... Proto jsem to raději řešil vypnutím Caristou ....
Leden 15, 20214 r Autor Dík. To asi už fungovat bude. Ten kolegův nefunguje od začátku. Někde jsem našel na webu, že to může být chybným zapojením pinů v konektoru, ale více jsem po tom nepátral.
Leden 15, 20214 r Asi ano, ale ten modul z toho linku mi funguje.. aj ked som tomu zo zaciatku neveril kvoli negativnym recenziam niektorych kupujucich... a nakoniec som milo prekvapený. Hned po starte motora zapne modul deaktivaciu S/S a mam vystarane :-)
Březen 7, 20223 r Koupil jsem také z alíku vypínání S/S a nefunguje. Nemáte někdo zapojení konektoru, kde je ovládání tlačítkem ? Mám spínání přivedeno na PIN9 a chci si ověřit, jestli to je OK. Napájení elektroniky je na druhém konektoru PIN1 a 6. Díky.
Březen 8, 20223 r Odpovim si sam 😎 ...... Dilenska prirucka elektroinstalace strana 1977 hovori jasne, SS je na pinu2. Staci prohodit spinaci kablik z 9 na 2 a vse funguje jak ma. Prohodil jsem piny na obou stranach konektru, a nebylo nutne ani nic pajet, strihat apod.. I cinani udelaji chybu 🙃.
Březen 23, 20241 r V 6. 12. 2020 na 15:21, Pytlák napsal: Tak mi to nedalo a zkusil jsem to znovu a podařilo se to. Pro toho, kdo by to potřeboval demontovat: - Nejsou tam nikde žádné šroubky. Chce to jen trochu síly a nějaké plastové nebo dřevěné špachtličky. - Doporučuji odstranit plasty v okolí (okolo ovládání klimatizace, pod tlačítky, ...). Jsou jen nacvaknuté, stačí je opatrně nějakou špachtličkou vypáčit. Asi bych nepoužíval šroubovák, to je tak o to něco podřít. - Jakmile jsou plasty dole obnaží se vlastní panel s tlačítky. Ten je držen celkem 8 plastovými západkami. Čtyři nahoře, čtyři dole. (viz foto - červené šipky). - Myslím si, že existuje nějaký přípravek. Já ale žádný nemám, a tak jsem postupoval tak, že jsem do spodní části mezi panel tlačítek a plastový rámeček (zelená šipka) vtlačil tři plastové špachtličky. Tím se uvolnily spodní západky. Pak již stačilo trochu silou celý panel tlačítek zatlačit dolů (tím se uvolní horní západky) a k sobě a celý panel vysunout k sobě. - Je potřeba požít trochu síly, ale s citem. Celá demontáž (plasty, tlačítka) je tak na 5 minut, montáž zpět tak na 2 min. Reaguji na poněkud zašlý příspěvek. Děkuji za návod. Nicméně není zbytečné sundavaqt okolní plasty a rovnou tam vtlačit plastové kartičky. Nevím, ještě jsem to nezkoušel.
Březen 26, 20241 r Když se na to tady dívám, tak já bych spíše potřeboval vědět, jestli jde nějak bezbolestně demontovat tu zásuvku jak je nabíjení telefonu a usb porty. Ona nedoléhá až ke kraji, je tam cca 1mm mezera akorát na to, aby mně tam děcko hodilo plastovou kartu... Naštěstí to nebyla kreditka, ale jen z Kauflandu... 🙂 Asi tam ničemu nevadí, je to jen kus plastu, ale kdyby se tam šlo pro ni nějak rozumně dostat, byl bych rád... V servise by to, samozřejmě, asi bez problémů demontovali, ale za to mi ta karta nestojí...🙂
Říjen 12, 2024Říj 12 Pridám svoju skúsenosť s modulom z Aliexpresu. https://nl.aliexpress.com/item/1005006161125287.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.23.5d1d79d2fHaowR&gatewayAdapt=glo2nld Zapojil som a nešiel . Po prvotnom hneve som odmotal tú textilnú pásku na konektore kde je v strede pripojený plošný spoj na aktiváciu strát stop a zistil som že ho vo výrobe nezatlačili do toho bieleho konektora. Proste pri odliepaní pásky mi ostal v ruke. Tak som ho len zasunul do konektora a všetko funguje ako má. Možno niekomu pomôže.
Říjen 28, 2024Říj 28 Lišta s tlačítky jde vyndat opravdu těžko. Je třeba vtlačit plastovou kartu dle tohoto videa
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.