Přejít na obsah

Elektrické sedačky dodělání


rickdanger

Doporučené příspěvky

Ahoj, minulý rok jsem výhodně koupil téměř nového Superba s výrobou 04/2019, ale bohužel pouze s výbavou Active plus. Mohl by mi někdo z odborníku přiblížit co by obnášelo dodělání elektrických sedaček? Přemýšlel jsem nad koženými sedačkami s odvětráním (popřípadě Alcantaru). Vím, že bych musel měnit i ovládací panel klimatizace kvůli ovládání vyhřevu. Bylo by potřeba vyměnit i nějakou jednotku? Např. BCM? Mohl by mi někdo poslat schémata zapojení? Bohužel jsem nenašel ani v angličtině elektrická schémata v rámci DP. Je mi jasné, že bude potřeba i dokódování...


Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bcm asi měnit nebudeš muset, schémata najdeš po zaplacenem přístupu na erwinu... Zbytek je jenom drátování a kódování... Vyhrev řídí panel Klimt a odvětrání asi taky. Nedíval jsem se na to...

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se hlavně obával, že tam můžou být nějaké změny... viz např. nastavování sklonu světel, už se dělá pouze přes rádio.. A jestli by to v Erwinu bylo aktualizováno i pro můj ročník výroby.. Pokud bych sháněl starší sedadla, např z Mihocar.. tak zda budou kompatibilní i z ročníku 2016 atp :). Měl jsem elektrické sedačky ze Superba 2 ve fabii a bylo to super, hlavně elektrická bederní opěrka.. proto celkově nad výměnou uvažuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj pánové,

co by obnášelo dodělat paměť k sedačce spolujezdce? Mám obě kožené, vyhřívané, větrané, ale pouze sedadlo řidiče má paměť. U sedadla spolujezdce je namísto tlačítek jen plastový "výlisek". A v seznamu jednotek je samozřejmě jen 1 jednotka s pamětí - pro řidiče.

Selský rozum říká, že by se musela koupit ještě jedna jednotka paměti sedadla 5Q0 959 760 A, potom ještě tlačítka ovládání, což by mělo být 5E0 959 769, pro které by se muselo vyříznout místo namísto toho výlisku v plastu sedadla. A dál? Něco mi říká, že ta jednotka by se měla napojit na CAN sběrnici a kabely tam zřejmě nebudou, co?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...