Publikováno Duben 13, 20205 r Ahoj, při řešení problému okolo Start-Stop (SS) jsme přišli na jednu zajimavost, na kterou nevím odpověd. Od 20.4.2015 přišel nový ceník s MR2016 a motory TDI EU6 společně s povinným SS. Mé auto bylo vyrobeno 12.5.2015 (t.j. 22 dní od nástupu nového ceníku), ale jedná se stále o MR2015 a s motorem EU5 bez SS. Neví někdo jak k tomu mohlo dojít? Nebo škodovka vyráběla ještě starý MR, ale nabízela již jen nový? Díky všem za rady.
Duben 13, 20205 r Autor No to jsem nezišťoval, jen podle info od prodejce. Jaké číslo/písmeno udává modelový rok? Případně pošlu VIN do SZ a můžeš se podívat. Edit: Tak dle VIN je to skutečně MR2015 Upraveno Duben 13, 20205 r od HlouchyJR
Duben 13, 20205 r Já teda nevím, ale neláme se MR někdy v létě po celozávodní dovolené? Tj. někdy v 6/7 měsíci ?
Duben 14, 20205 r před 20 hodinami, LiveBomb napsal: Já teda nevím, ale neláme se MR někdy v létě po celozávodní dovolené? Tj. někdy v 6/7 měsíci ? To bylo kdysi dávno, v posledních letech je to někde kolem 22 KT (což je právě ke konci května), alespoň co jsem tady na foru vypozoroval.
Duben 14, 20205 r Ano, je to tak. Přelom při celozávodní dovolené je historie. Celou řadu let byl přechod k 22. kalendářním týdnu. Ovšem pozor, loni to bylo k 28. týdnu a v roce 2018 naběhl MR2019 tuším k 27KT. Není to pevně daná záležitost. Odpověď na původní otázku - datum vydání ceníku nemá s náběhem MR nebo "datem výroby" nic společného. Továrna vyrábí nějaké provedení do stanoveného data. Jakmile vyprodá kapacitu, další auta už jsou objednávána podle nového ceníku pro nový MR. Tedy v tomto případě s motorem EU6. Obejdnaná auta se vyrábí v předchozím provedení i přesto, že ceník je již několik týdnů vydaný. Upraveno Duben 14, 20205 r od bojler
Duben 14, 20205 r Autor Kluci, díky za odpovědi. Jo to bude ono, auto je 20KT 2015, takže to sedí a je to tedy vlastně nejspíš jedna z posledních Euro 5. :-))
Duben 14, 20205 r Autor Upřímně jsem rád, že je to ještě ta Euro 5 a že tedy ty kurv.tka nemá. Jen mě zajímalo, jestli se tenkrát ještě normálně vyráběly, nebo to byla výjimka z důvodu, že to byla skladovka z větší objednávky, kterou objednával dealer a objednal 6 úplně stejných konfigurací jen v jiné barvě a byly vyrobené v jeden den. ;-))
Duben 15, 20205 r Autor No měli to tenkrát zamotané s těmi motory, jen u 1.6TDi dělali 66 a 77Kw v EU5 a současně 81Kw Greenline s EU6 a pak všechny skončili a nahradili je 66 a 81Kw EU6, jak jsem vypátral
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.