Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
Vloženo

Dnes cesta Pardubice - Praha, v desti, -1 stupen a Nokiany v poho, v Praze v kopcich taky v pohode, za me nelituji, ze jsem je koupil.

Dnes na moravě, severní i jižní, by sis ani neprdnul :) Nokiany, nenokiany.
Vloženo (editace)

Po včerejších zkušenostech jsem do auta přibalil pár flašek s minerálkou :) ale zajímalo by mě jestli můžu dát řetězy na kola se základním rozměrem.. podle mechanika můžu ale škoda řekla že ne.. mám 185/60 R15 -základní rozměr a ve velkém TP mám napsáno M+S jen u rozměru 185/55 R15 .. myslíte že těch 5 čísel moc vadí? Mám řetězy 185/55 R15 .. ty asi na 185/60 R15 nevlezou co? :/

Chci každopádně řetězy na auto .. kdybych je včera měl jsem ho 2 hodiny dříve doma a nemusím jít 5km pěšky .. navíc jezdím pořád do hor .. dnes na Bílé krásných 10 cm sněhu odhaduju :)

Editováno: , autor: Petrkiller
Vloženo (editace)

byl jsem rozhodnutej si na auto koupit ceroroční klébry 185.60.R15 ale když jsem se mrkl na techničák tak tam nejsou..jak je možné, že u některých z vás se tam ten rozměr vyskytuje...chtěl jsem si ten rozměr vzít ohledně ceny a taky je tam menší rozdíl v průměru jak u těch 55.R15  .... orginální rozměr  co je napsanej výš v techničáku je 185.60.R14...nyní mám litá kola s gumama  195.55.R15

[/url]">http://63351532922023591465.jpg

Editováno: , autor: vasnivykolista
Vloženo

byl jsem rozhodnutej si na auto koupit ceroroční...

Celoroční guma nemůže fungovat dobře ani v zimě, ani v létě.

Pokud je celoroční, nemůže mít dobré (záměrně nepíšu výborné) vlastnosti pro zimu a zároveň pro léto. A kdyby už převažovaly vlastnosti pro jedno roční období, už je to guma sezónní a ne celoroční.

Takže, kup si "celoroční" a nebudeš bezpečně jezdit ani v létě, ani v zimě.

Vloženo

jezdím celoročníma už několik let..se starou F1 jsem je prodal na autě..teď chcu koupit na novou Fabku...moje jízdy v zimě jsou pouze omezené a většinou když je sucho...s celoročníma jsem byl spokojenej hlavně i za deště v chorvatsku kam jezdím i 2x ročně ...ale já sem se chtěl dozvědět v dřívějším příspěvku proč v TP mají někteří gumy 185.60.15 a já nemám ..a pak jestli mě je ten rozměr může někdo do TP dopsat

Vloženo

Rozdíl je v tom, o který auto jde. Rozměr 185/60 R14 je z fábule "jedničky" (proboha už to nepiš jako IP adresu, je to na pěst! Ten formát je XXX LOMENO YY  R ZZ, kde XXX je šířka běhounu v mm, YY je vejška boku gumy v % z šířky = neboli například 60% ze 180mm a ZZ je průměr ráfku v coulech = anglickejch palcích), 185/55 R15 je rozměr na Rooma (a asi i dvojkovou fábulu po faceliftu). Rozměr 185/60 R15 pak patří "jedničkový" oktávii... Prostě výrobce ty auta homologoval s nějakým rozměrem a basta, jinej než kterej je v TP povolenej není - někdy jdou do TP dopsat větší ráfky, ale s nižším profilem gumy, aby byl dodrženej celkovej průměr kol - podle něj je totiž cejchovanej tachometr...

Vloženo (editace)

Tož tem pojmům rozumím...psal jsem to jednoduše...když přece píšu o pneu..nebudou ostatní myslet že to je IP adresa :)..tož budu muset koupit ty 185/55 R15 ..jsou o 400 dražší :(

Editováno: , autor: vasnivykolista
Vloženo

185/60/14 mi vadí že sú menšie než 195/55/15. Nechápem prečo nezvolili 185/65/14 kde by to vyšlo presne. A na zimu sa týmito pneu paradoxne znižuje svetlá výška.... 

Vloženo

Jenže právě jen na ně jsou povolený sněhový řetězy - a tam se ten centimetr dolů z průměru hodí, protože na těch větších kolech by články řetězu mohly drhnout o podběhy a další podvozkový komponenty, hlavně na předních kolech v plným rejdu nebo odtažený odstředivou silou od běhounu ve vyšších točkách při jízdě.

Vloženo

185/60/14 mi vadí že sú menšie než 195/55/15. Nechápem prečo nezvolili 185/65/14 kde by to vyšlo presne. A na zimu sa týmito pneu paradoxne znižuje svetlá výška.... 

Ja som hneď od začiatku vedel, že nebudem používať reťaze, preto som na zimu zvolil "roomster" rozmer 185/65/14. Priemer rovnaký ako 195/55/15. V zime na deravých cestách úplne komfortné vozenie.

post-55743-0-70405400-1417762182_thumb.j

Vloženo

V malém TP gumy nemáš. Tak jak to policajti zjístí popřípadě ti to dokážou že tam nejsou povolený? Jediný problém bude mít s pojišťovnou při nehodě a na STK kde určitě běžně neprojde.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...