Pandora Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Neboli ve vlastnostech pneu pri jizde ty rozdily nebudou prilis znatelne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Nemyslím si, že by normální běžný řidič poznal nějaký rozdíl.. Pokud máš letní 195 a ne 205, bude to v pohodě a rozdíl zanedbatelný.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Měl jsem na Fabce i 165/70 R14 a že by se negativně projevili na jízdních vlastnostech (plavání), se říci nedá. Za to na pohodlí se projevily určitě... A taky na sněhu sedí líp. Takže spíš pozitivní přínos ve více ohledech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 ja mám 185/60 r14 a môžem povedať že sú úplne v pohode, auto je o málinko mäkšie pri prejazde nerovností a žeby to vyzeralo hrozne na tom aute by som nepovedal. Ešte mám aj plechové disky a po troch sezónach sú neni skoro hrdzavé. Na zimu sú podľa mňa lepšie plecháče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeCarter Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Galvi, Psurn: aha pravda, to je vlastně poměr nebo jinak % vůči šířce pneu jo 165/70 r14 ty byli výborný do sněhu, mnohem lépe se mi rozjíždělo, jelo v hlubším nebo čestvě napadaným sněhu než s r15 185/55 co mám teď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Když tady tolik píšete o "hlubokým sněhu", uvědomte si, co to je "hlubokej sníh" - je to vrstva, která je obecně vyšší než je světlost vašeho auta, takže pokud do ní najedete, dojde k určitýmu proboření kol a ke stlačení sněhu pod běhoun a může docházet až k zachycování spodku auta o vršek vrstvy. Co je menší, je jen "vrstva neprojetýho sněhu". O kolik se kola proboří a o vejšce škrtání nebo až pluhování záleží na vlastnostech sněhu (teplota, vlhkost, "čerstvost" atd) i na měrným tlaku gumy na povrch - a tady jednoznačně mluví ve prospěch širších gum to, že mají i když o maličko, tak přeci jen na stejným autě MENŠÍ měrnej tlak na podklad = míň se boří. Jedná se o milimetrový rozdíly, ale v situaci kdy je celá situace o projetí kritickýho úseku nebo o uvíznutí v něm jsem rád za širší pneu - stačí se podívat, co dělají vojáci na blátě nebo sněhu nebo jezdci v pouštních podmínkách PROTI zapadnutí - určitě nepoužívají užší gumy, ale naopak gumy co nejširší nebo těm užším "pomůžou" rozčápnout se vypuštěním části tlaku - v takový situaci už se totiž vůbec nejedná o nějakým záběru vzorku (ten je beznadějně ucpanej materiálem "nabraným" z podkladu takže opravdu zabírají jen a jen hrany figur a lamel), ale právě o schopnosti povrchu gumy přenýst na podklad tangenciální sílu = točivej moment kola a tím dosáhnout pohybu vozidla (nebo brzdnýho efektu) - a tam je to bohužel pro všecky vyznavače "prořezávání se úzkou gumou až na podklad" jen a jen o velikosti styčný plochy kola s podkladem a o přímý úměře týhle plochy s přenesenou sílou... 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Široké pneumatiky mají obecně proti užším jednu nevýhodu a to větší sklon k akvaplaninku. Při jízdě ve sněhové břečce je nebezpečí akvaplaninku ještě horší, protože břečka má větší viskozitu (horší tekutost) než voda, takže z podpneumatiky špatně odtéká. Ostatní důvody jsou malichernosti. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Tak zvazuji bud 185/55/15 Barum Polaris 3 nebo 185/60/14 a lepsi znacky tj. Dunlop SP Winter Response 2 nebo Michelin Alpin A4. K tomu jeste rafky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 ja by som zobral tie 185/60 r14 na plechoch a lepšie pneu. Som dosť zvedavý na túto zimu keď bude ako minula tak tam nechám letne pneu (PS: myslím to len zo srandy) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Mám zimní 185/60 r14 na plechách, a štve mě u nich že jsou menší. Je to znatelný rozdíl v proměřování tachometru asi o 6 km/h. Abych dodržel rychlost v obci a nebyl brzdou provozu, tak musím mít na tachu 56km. A nejenom to. Projevuje se to na počtu ujetých km, a zkresluje spotřebu. Už se nemůžu dočkat až je budu měnit a nové určitě budou 185/65 r14. Ať už legálně, že si to nechám přepsat v TP, a nebo jen tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 A proč nemáš R15? 185/60 R14 jsem měl na 1.4 MPI 44kw .. zdají se mě nějaké maličké. Mě se zdají i ty R15 maličké .. docela dost se s nimi fabča naklání.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Tiež jazdím na 185/64/14 v podstate ako ma roomster. Tachometer ukazuje správne. Posledné ročníky FII majú dokonca zapísaný aj rozmer z rapida 186/60/15 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 (editace) no neviem neviem s tými 185/65 r14 podľa mňa to bude vypadať ako balóny.....občas vidím taxik roomster a ten má obude 195/65 r15 a vizerá to teda hrozne. ak je to ako na tejto fotke tak v pohode Editováno: 9. Říjen 2014, autor: marfan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 (editace) A proč nemáš R15? 185/60 R14 jsem měl na 1.4 MPI 44kw .. zdají se mě nějaké maličké. Mě se zdají i ty R15 maličké .. docela dost se s nimi fabča naklání.. R15 mám letní a ty jsou na měření tachometru akorát. Proměřují tak 2-3km/h což je normální. Na zimních jsem chtěl ušetřit, že na zimu plechy stačí. V akci jsem koupil ty R14 Polaris3. Rozměr podle TP. Vůbec mě při kupování nenapadlo, že jsou tak malé. Kolegové v práci to nazvali že to mám jak "skejt". Jsou malé už od pohledu. 185/65 r14 by podle výpočtu měly mít stejný průměr jako 195/55 r15. Editováno: 9. Říjen 2014, autor: jipol57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 On uz je na poslednich FII povolen 185/60/15? Muze mi nekdo napsat i rozmery disku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 6Jx15 ET43 185/60 R15 84H dle TP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Dik, rozmer 185/60/15 vychazi dost levneji nez 185/55/15 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 To jo, ale nelze na něj dle TP použít řetězy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Ty ani mit nebudu a jezdim jen po Praze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Taky kupuju 185/60 R15 místo 195/55 R15 a vychází o 400 na gumu levněji minimálně .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Zkus si ty rozměry zapsat sem http://www.rimsntires.com/specspro.jsp Taky ten vnější průměr je dost rozdílný 595mm a 603mm. To je o 8mm větší. Tachometr bude možná ukazovat míň než je pravda, a nebo třeba přesně. Není to ale rozdíl 17mm, jako u těch mých. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WHITE-CZ Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Koupil jsem na zimu Semperit master grip jsem zvědavý jaké budou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 (editace) Tak podle tvého prográmku na měření rozdílu rychlosti pneu jsem zjístil že mě bude tachometr ukazovat o 1,3% více .. pří 90km asi 91,3 skutečně pojedu.. Takže pohoda bych řekl Edit: Vzpoměl jsem si ale že ty pneu 185/60 R15 mám v TP jako základní rozměr pneu .. takže by tachometr teoreticky měl ukazovat nyní o 1,3 km/h méně protože mám alternativní rozměr 195/55 R15 obutý .. uvidíme každopádně to asi ani nepoznám .. A samozřejmě jsem objednal Continental ContiWinter contact TS 850 4ks za 6302 kč .. Editováno: 9. Říjen 2014, autor: Petrkiller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Ty máš jako základní rozměr 185/60 R15? Já mám základní 185/60 R14. Tak mě napadlo, jestli nemám ve svém TP překlep. To je přece blbost, aby byly předepsané tak malá kola. Ale když jsem je kupoval, tak už byly obuté a přednachystané pro F 2. Tak nevím. To je jako by udělali překlep, ale potom to kopírovali do všech techničáků v té době. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 ja mám zakladné pneu tiež 185/60r14 najmenšie pneu tam mám že 165/70 r14 a najväčšie 205/45 r16 a pravdepodobne ako zimne mám doporučené 185/55 r15 lebo tam je značka M+S Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.