Scorpio_Luke Vloženo 12. Září 2020 Sdílet Vloženo 12. Září 2020 Dobrý den, chtěl bych požádat o radu a zároveň uklidnění. Nevíte náhodou zda jdou u Rapida odklopit vnější zrcátka? U některých aut toto jde, z důvodu lepšího přístupu k zrcátku v případě výměny skla. Nepotřebuji měnit, ale stalo se mi při pohybu v garáži, že jsem dost nešikovně o zrcátko zavadil tělem a tlačil ho tedy ve směru od auta. Vypadá to, že se nic nestalo, ale vydalo to zajímavý zvuk. Kdyby bylo možné je odklápět, tak je jistota, takto nevím. Mám strach jestli v opačném případě nemohlo dojít přece jen k nějakému poškození vně zrcátka. Děkuji předem za případné reakce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 12. Září 2020 Sdílet Vloženo 12. Září 2020 Jestli myslíš celé zrcátko, tak ano, jde sklopit dozadu, aby zabralo méně místa. Ale ono jde sklopit i dopředu. Je to z důvodu bezpečnosti, aby se při případném nárazu do zrcátka toto sklopilo a nedošlo třeba ke zranění, případně aby se úplně neutrhlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scorpio_Luke Vloženo 12. Září 2020 Autor Sdílet Vloženo 12. Září 2020 Děkuji za reakci. Jasně, mám na mysli celé zrcátko. Ono mě to právě v souvislosti s bezpečností také napadlo, ale vzhledem k tomu jak těžce jde sklopit klasicky k autu, tak jsem myslel, že odklopit od auta určitě nepůjde. V Tvé odpovědi je však cítit jistota, takže to víš asi určitě. Než jsem položil dotaz, tak jsem zkoušel zjišťovat různě po netu, ale nenašel. Nezáleží také na ročníku, nebo je to opravdu komplexně u všech aut? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 13. Září 2020 Sdílet Vloženo 13. Září 2020 Kolega má samozřejmě pravdu, měnil jsem kryty zrcátek za černé lesklé a při demontáži jsem si je odklápěl oběma směry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 13. Září 2020 Sdílet Vloženo 13. Září 2020 To sklopení dopředu jde trochu hůř, než dozadu, ale jde to. Chce to jen nebát se pořádně zabrat. Ideálně v dolním rohu, aby síla šla přímo přes tělo zrcátka a ne přes kryt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scorpio_Luke Vloženo 13. Září 2020 Autor Sdílet Vloženo 13. Září 2020 Super, děkuji za vyčerpávající informace. Jste opravdu dobří. Mám Rapida teprve 14 dní a tak je pro mě spoustu věcí překvapujících. Ten zvuk při kontaktu se zrcátkem mě zarazil. Objevení těchto stránek znamená, že budu asi teď dlouho číst Vaše témata například ohledně různých zvuků z interiéru. Auto jsem koupil od souseda (10/2013, 115000km) vždy o něj bylo pečováno, vždy jen v garáži, stav úžasný. Jediné co mě momentálně trápí jsou opravdu zvuky při jízdě po nerovných silnicích. Mám pocit jako by to šlo ze dveří. Jen jsem se v rychlosti díval a ke čtení tady toho bude dost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 13. Září 2020 Sdílet Vloženo 13. Září 2020 (editace) Sklopení jde o dost hůře jak na O1, Felicii a dalších starších modelech, asi to tak má být, že se má poškodit při každém i drobném střetu. Na zvuky si budeš asi muset zvyknout, prý vlastnost, já mám 02/2019 a zatím nic nevrže a nedrnčí. Hoď nám fotky do sekce váš rapid. Editováno: 13. Září 2020, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scorpio_Luke Vloženo 14. Září 2020 Autor Sdílet Vloženo 14. Září 2020 Dal jsem tedy fotky do sekce Váš Rapid, tak se případně podívejte. Tím, že jsem tady nově, tak momentálně nechápu, kde je zbytek té konverzace kterou jsme řešili nedostatek času... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Září 2020 Sdílet Vloženo 14. Září 2020 Kde? Pro porušení pravidel fora v koši. Nemůžeš v tématu řešícím konkrétní záležitost psát a řešit kde co. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scorpio_Luke Vloženo 14. Září 2020 Autor Sdílet Vloženo 14. Září 2020 OK, chápu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 5. Květen 2022 Sdílet Vloženo 5. Květen 2022 Někde jsme se dříve přeli, jakou barvu mají ta černá zrcátka na Rapidech či Fabiích 3 Style+. Nemohu to teď najít, tak to dám sem. Měl jsem teď zrcátko teď rozebrané, tak zde foto štítku s odstínem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechDave Vloženo 3. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2022 Já se s dovolením přilepím s dotazem - lze zaměnit vnější zrcátka na Rapida MR2017 se zrcátky ze Škody Octavia 3? Vypadají podobně a zdají se mít i stejnou velikost skel, otázkou je, jak je to s montážními otvory a kompatibilitou elektroinstalace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 14. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2022 OIII má úplně jiné vnější zrcátko jak rapid. Rapid má shodné s FIII jestli se nepletu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 15. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2022 Proč bys to chtěl měnit? Kvůli tvaru anebo kvůli blinkru s LEDkama nebo osvícením nástupního prostoru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 15. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2022 On 10/3/2022 at 4:07 PM, CzechDave said: Já se s dovolením přilepím s dotazem - lze zaměnit vnější zrcátka na Rapida MR2017 se zrcátky ze Škody Octavia 3? Vypadají podobně a zdají se mít i stejnou velikost skel, otázkou je, jak je to s montážními otvory a kompatibilitou elektroinstalace. Montážní otvory by mě taky zajímaly, elektro zcela určitě budeš muset upravit při faceliftu fabia dostala hlídání mrtvého úhlu a zároveň s tím se konektor zrcátek změnil z 6pinu na 8pin, Octavia může mít tuším ještě světlo v zrcátku a pak i motorky takže tam určitě povede potenciálně víc kabelů. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechDave Vloženo 17. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2022 @miklisek Přesně tak, osvětlení nástupního prostoru. Měl jsem to u dvojkové oktávky a tohle byla jedna z těch velmi příjemných funkcí. Ta kontrolka blinkrů a hlídání mrtvého úhlu je také příjemná věc, přestože ji nutně mít nemusím. Zrovna k tomu čidlu mrtvého úhlu má výborné povídání @wirer, myslím, že postupem času některé jeho vychytávky také zrealizuju na svém rapidovi. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 17. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2022 ja som planoval aj to osvetlenie, ale bez vymeny spatakov za iny model. dokonca pri neviem ktorej dorabke som stihol natiahnut kablik k dveram vodica i spolujazdca moje poznamky: Citovat https://www.drive2.ru/l/538853882294436756/ https://www.briskoda.net/forums/topic/223753-32kofdata-fabia-sport-mkii/?page=7&tab=comments#comment-3124214 - Oznium High Intensity Flush Mount LED Bolt - pripojenie na stropné svetlo? - T73C/69 - pripojenie na osvetlenie nôh? - pozor, aby nesvietili aj počas jazdy! - konektor dvere spolujazdec pin 13 - Konektor dvere vodic pin 31, biela farba Napojenie na schranku spolujazdca, smerom ku dveram spolujazdca (pin 13) a odtial smer vodicove dvere (pin 31) - pripraveny komplet fialovy kabel F3 uz nemam a pochybujem ze na par dni tu svoju F3/Rapid necha na pokusy. bohuzial pri F3/Rapid nie je dverna jednotka, ktora by to riadila. preto som spekupoval napojenie na strop alebo nohy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.