Vendy Mates Vloženo 6. Prosinec 2023 Vloženo 6. Prosinec 2023 Jezdím s odpojeným kablíkem a sledoval jsem napětí při dobíjení, které kolísá mezi 13,7V - 14,7V . Funguje tam teplotní čidlo, které reguluje napětí dle venkovní teploty. V létě padá až ke 13,7V a mrazech 14,7V. Důležité je, že baterie je neustále dobíjena. S inteligentní nabíjením je degradována nestálým vybíjením. 1 1 Citovat
limer Vloženo 15. leden 2024 Vloženo 15. leden 2024 Když se kablik zapojí zpět na baterii tak to bude opět normálně fungovat nebo nastane nějaký problem a bude potřeba to řešit diagnostikou ? Citovat
ben06 Vloženo 16. leden 2024 Vloženo 16. leden 2024 Připojením káblíku se vše vrátí, diagnostika nic nevykazuje a to jsem byl v AS i s reklamacemi. Na zimu jsem ho vrátil, odpojení nemá smysl, protože venkovní teplota stejně potlačí debilní nabíjení i podle V-metru v zapalovači. Za pár týdnů mě končí 5letá záruka, baterka má v klidu trvale pod 12V s káblíkem i bez káblíku a to ji dokrmuju lídlovkou. Citovat
Martin_TDi Vloženo 20. Únor 2024 Vloženo 20. Únor 2024 Jezdil jsem se zapojeným káblíkem na mínus pólu baterie 5 let. Po 4 letech se odporoučela původní baterie, dal jsem novou, nakódovala se a více než rok byl celkem klid. Občas jsem baterku oživil a jezdilo se. Nyní ale po nedávném dobíjení před dovolenou na horách a následném ujetí 2000 Km se mi při startu objevila hláška o nefunkčím parkovacím systému, což znamená, že baterie nemá dostatečnou kapacitu a odpojuje určité okruhy. Po změření napětí jsem naměřil 12,2V. Zkusil jsem odpojit kabel od "inteligentního dobíjení" a světe div se, po dvou normálních 50 Km jízdách má najednou baterie 12,7V . Jedinou vadou na kráse je občasná hláška o chybě start/stop systému, ale to přežiju. Takže za mě je toto super fíčurina na ničení baterie nikoli aby se něco vydrželo delší dobu ! 1 1 Citovat
Deawon Vloženo 22. Únor 2024 Vloženo 22. Únor 2024 Konektor jsem odpojil co nejdříve od koupi + pravidelné dobíjení nabíječkou doplna. Jenom další nesmyslné kurvítko co té přírodě jenom uškodí. Citovat
jarda37 Vloženo 2. Březen 2024 Vloženo 2. Březen 2024 Ja jsem odpojil ten konektor a schvalne zmeril napeti na baterii pri nastartovanem motoru bez zapojeneho kabelu. A ukazalo mi to napeti 17.5V, coz je strasne moc. Mate to nekdo stejne? Diky Citovat
DoubleG Vloženo 2. Březen 2024 Vloženo 2. Březen 2024 Také napätie snáď nieje ani možné. Merak bol 100% OK? 2 Citovat
radar001 Vloženo 18. Listopad 2024 Vloženo 18. Listopad 2024 Teď mě napadlo, co třeba další věci po odpojení konektoru - jako regenerace DPF, probíhá normálně i když auto píše, že má závadu StartStop? 2 Citovat
Sedlsson Vloženo 3. Února Vloženo 3. Února Právě řeším dosluhující baterii. Jestli to dobře chápu, tak po odpojení konektoru S/S ani nepotřebuju drahou AGM, ale stačila by i klasika s podobnými parametry? S/S mám navíc i soft. deaktivovaný. Citovat
Clerfayt Vloženo 3. Února Vloženo 3. Února A máte tam opravdu AGM? Ta se dává v současné době jen do aut s webastem. Takže jestli máte webasto, šup tam AGM. Jestli ne, dejte jaká tam byla, tipuju tedy EFB+ Citovat
ben06 Vloženo 3. Února Vloženo 3. Února Dnes jsem lídlovkou dokrmoval, bylo to opět na 11,9V. Pro tazatele, na e-shopu ŠA jsou baterie v akci, objednat vyzvednutí v AS a nechat zrovna nainstalovat a nakódovat pokud má tedy debilní dobíjení. 1 Citovat
tom01 Vloženo 3. Února Vloženo 3. Února Objednal jsem na e-shopu Škoda s dodáním do dealerství Škoda (vše za opravdu pěkný peníz v dnešní době), nainstaloval si ji doma sám dle pokynů v DP a pak jen dovezl známému do servisu, aby kódováním nastavil, že je baterie výměna a nastavil její aktuální parametry. 1 Citovat
Sedlsson Vloženo 4. Února Vloženo 4. Února před 19 hodinami, Clerfayt napsal: A máte tam opravdu AGM? Ta se dává v současné době jen do aut s webastem. Takže jestli máte webasto, šup tam AGM. Jestli ne, dejte jaká tam byla, tipuju tedy EFB+ Mám Superba 2 2015. Dle WIN i fyzicky je tam AGM. Citovat
VeteranChild Vloženo 4. Února Vloženo 4. Února @Sedlsson Tohle je ale sekce Rapida. Baterie v Superbu 2 má svoje téma tady: Citovat
Clerfayt Vloženo 4. Února Vloženo 4. Února před 5 hodinami, Sedlsson napsal: Mám Superba 2 2015. Dle WIN i fyzicky je tam AGM. Aha, to je z doby kdy se na baterkách nešetřilo. Můžeš dát i EFB, ale muselo by se to překódovat v ŘJ Citovat
Sedlsson Vloženo 5. Února Vloženo 5. Února V 4. 2. 2025 na 12:58, VeteranChild napsal: @Sedlsson Tohle je ale sekce Rapida. Baterie v Superbu 2 má svoje téma tady: Aj. Omluvenka. Nevšiml jsem si. Ale to téma inteligentního dobíjení S/S je prakticky společné. Šlo mi jen o to. Na modelu nesejde. Citovat
Sedlsson Vloženo 5. Února Vloženo 5. Února před 20 hodinami, Clerfayt napsal: Aha, to je z doby kdy se na baterkách nešetřilo. Můžeš dát i EFB, ale muselo by se to překódovat v ŘJ Rozumím díky. Citovat
petr42 Vloženo 6. Dubna Vloženo 6. Dubna Mohl bych tady poprosit nemůžu najít jištění toho konektoru , abych ho mohl rozpojit. Díky za rady. Citovat
McMatej Vloženo 6. Dubna Vloženo 6. Dubna Není to přimo konektor ze snímače u baterky, ale je to tam dobře vidět. Jen nevím jestli zmáčknout nebo zvednout. Asi spíš zmáčknot. A někdy pomůže celý konektror zatlačit ve směru zasouvání, aby se uvolnila západka na pojistce. Citovat
petr42 Vloženo 6. Dubna Vloženo 6. Dubna Pánové díky moc , za chvilku to jdu hledat snad to najdu a odpojím. Díky Citovat
petr42 Vloženo 6. Dubna Vloženo 6. Dubna McMatej - Opravdu díky moc našel jsem to mám to rozpojené, bohužel nemohu vyzkoušet , jak se to bude nyní chovat, mám baterku na nabíječce. Díky Citovat
McMatej Vloženo 6. Dubna Vloženo 6. Dubna Bude se to chovat jako s "hloupým" dobíjením, takže lépe. 🙂 Zkoušel jsem za jízdy měřit napětí a bylo (asi) 14,7 V pořád, bez závislosti na brždění motorem. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.