Publikováno Únor 16, 20214 r Zdravím, Jsem od konce minulého roku majitelem Škody Scala 1.0. 85KW Chci se zeptat na jednu věc, které jsem si všimnul až včera když jsem vymetal sníh z plastů (podběhů) zadních kol. U levého zadního kola je plast klasický rádius bez výstupku a u pravého je na kraji takový výstupek (žlábek) nevím jak to popsat tak přikládám foto. V podstatě to je asi nedůležité jen mě to zajímá proč. Zřejmě, že pravá strana jede u krajnice kde jsou více kaluže ??? Nebo jaký je důvod ? Je to normální a nebo to spletli :-) Bohužel v okolí žádná Scala není tak nemohu kouknout. Díky za info
Únor 16, 20214 r Vyšroubovat torxy a bude se vědět. Jiné verze třeba CNG nebo auta s tažným může v tomto místě být součást výbavy/pohonu a vyrábí jen jeden typ podběhu. Litr tam může mít prázdný prostor, jiná verze výbavy/motoru něco ...
Únor 16, 20214 r Též jsem si toho všiml a Kamiq to má taky tak. Nevede tam něco, ale co? Upraveno Únor 16, 20214 r od Dodi 15
Únor 17, 20214 r Autor před 13 hodinami, Dodi 15 napsal: Též jsem si toho všiml a Kamiq to má taky tak. Nevede tam něco, ale co? tak Kamiq taky ?? no to je teda zvláštní má přece jiný podvozek nebo ne
Leden 17, 20223 r Měl bych dotaz k zadním podběhům u Scaly. Někde jsem četl, že tuším od MR 2022 by v zadních podbězích měl být nalepen nějaký koberec pro odhlučnění. Mohl by někdo, kdo má novější Scalu na to mrknout a nafotit? Naše Scala dodaná místo 08/2021 nakonec až 10/2021 (ani nevím jaký MR to je a kde to stálo jak dlouho nedodělaný na louce) má jen plastové podběhy, tak bych se zkusil inspirovat k nějaké té dodělávce nejen u Scaly, ale zkusím i svého Rapida :-). Nějaký ten černý filc mám a Chemoprenové lepidlo v pixle taky.
Leden 17, 20223 r Hm, je pravda, že ten chemopren je asi blbost, chce to festovější samolep... Ale i tak, mají aktuální Scaly v zadním podběhu ten tlumicí koberec? Třeba naše prastará Fabie z roku 2000 tam ten koberec má a pořád tam těch 21 let je. Tím "filcem" mám na mysli automotive koberec.
Leden 17, 20223 r Pozri sekciu vase vozy-tanina bila moon. Tam je profesionalne dorobene odhlucnenie aj s foto
Leden 17, 20223 r Mrkněte na moje téma s Rapidem, který postupně odhlučňuju. https://forum.skodahome.cz/topic/155821-vytlumen%C3%AD-odhlu%C4%8Dn%C4%9Bn%C3%AD-vozu/
Leden 17, 20223 r Zrovna chemopren bych tuaregu doporučil!!! Tyhle věci co jsi psal by mu vadit určitě neměly 😉 Dobře odmastit, použít savej na nesavej a musí to držet. Lepím s tím podrážky a drží to v létě, v zimě 😉 Nicméně dělaj přímo bitumenivé fólie na to určené, které jsou samolepící. Fungujou, je to rychlé a tlumí to dobře. Ta samolepka je daleko méně odolná než chemopren. Navíc je to zvrchu podběhu, tam se skoro nic nedostane. Nedávno jsem měl dole přední podběhy a tam je nalepené cosi jako filc... Není to po celém a takové celkem k ničemu. Podle mě je to taky nějakým gumolepidlem..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.