iMe1980 Vloženo 23. Únor 2022 Sdílet Vloženo 23. Únor 2022 To snad ne :)). To bych měnil někdy každé dva měsíce. Mluvit o tom všeobecně Nedává vůbec smysl. Záleží na tolika faktorech, ze mi snad přijde i zbytečné je zmiňovat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 24. Únor 2022 Sdílet Vloženo 24. Únor 2022 Píšem ideálna výmena. 15t pri dlhších jazdách sa ešte dá ale po meste max 10. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 24. Únor 2022 Sdílet Vloženo 24. Únor 2022 Z coho vychadzas? Z akych informacii/testov? 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelInsi Vloženo 25. Únor 2022 Sdílet Vloženo 25. Únor 2022 pravdepodobne zo žiadnych. toto je totálne zbytočná debata. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 27. Únor 2022 Sdílet Vloženo 27. Únor 2022 Sedliacky rozum mi vraví, že 30tis olej nedá. Ale čo som tak študoval olejové fóra, hlavne nemecké, české ruské taka je zhoda. Ak veľa mesto ideál 7500 až 10000 ak veľa mimo max 15. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lívyczech Vloženo 15. Březen 2022 Sdílet Vloženo 15. Březen 2022 Ahojte všem . Kdyby někomu napsalo auto po 6000km třeba jako mě. “ Dolejte max 1litr oleje “ a je z CB a okolí tak tu mám celou litrovku. - samozřejmě dam zadarmo nebo budu rad za radu ohledně VCDS kódování par vychytavek 😉 případne na koho se mám tady na jihu Čech obrátit. Menil jsem teď po 15000 km a souhlasím s prispevkem výše - je to tak směšná položka ze výměna včetně filtru a max do 15k je výměna místě!! Btw: olej jsem měl total černý jak kdybych sním najel 30000🤪🙈. = mrzi mě, ze jsem neudělal výměnu již třeba po tich 6000 rovnou když mi to auto napsalo ať trochu doleju 😔. Ale co už … Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tindalos Vloženo 14. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2022 Caute 25. Idem na výmenu oleja a dnes mi vyskočilo, že mám doliať max 1l oleja ale mozem pokračovať v jazde. Chcem sa opýtať, či by bolo v pohode to ešte tých 11 dni neriešiť alebo mám radšej kúpiť ten olej a doliať ho aj tak ? Viem, že sa asi chytíte za hlavu, že čo to je za blbu otázku ale nevyznám sa do toho a radšej sa spýtam aj keď budem za blba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lívyczech Vloženo 14. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2022 Tak žádná otázka není blbá. Lepší jedna, byť špatná otázka, než jeden špatný motor!… za mě: překontrolovat bych hladinou kolik tam máš. Pokud je to aspoň kousek nad spodní hladinou. Asi bych to neřešil. Samozřejmě záleží jak tich 11 dni budeš jezdit . Jestli budeš jezdit dálky a po dálnici . Nebo ve vysokých otáčkách proste bych neváhal koupil 0w20 nebo 0w30 oleje a dolil bych tak deci až půl litr třeba - zase s mírou ale. Lepší Dolejt 2x naž tam dat zase víc. ja litrovku mám furt doma k dispozici pro tyto případy a já bych si to tam prostě radši dolil. Ale je to na tobě - jak říkám - pokud tam je fakt toho oleje málo , tak bych to tam dolil a kor v našem případě kde je ta ritka brecka 0w20 :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tindalos Vloženo 14. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2022 3 minutes ago, Lívyczech said: Tak žádná otázka není blbá. Lepší jedna, byť špatná otázka, než jeden špatný motor!… za mě: překontrolovat bych hladinou kolik tam máš. Pokud je to aspoň kousek nad spodní hladinou. Asi bych to neřešil. Samozřejmě záleží jak tich 11 dni budeš jezdit . Jestli budeš jezdit dálky a po dálnici . Nebo ve vysokých otáčkách proste bych neváhal koupil 0w20 nebo 0w30 oleje a dolil bych tak deci až půl litr třeba - zase s mírou ale. Lepší Dolejt 2x naž tam dat zase víc. ja litrovku mám furt doma k dispozici pro tyto případy a já bych si to tam prostě radši dolil. Ale je to na tobě - jak říkám - pokud tam je fakt toho oleje málo , tak bych to tam dolil a kor v našem případě kde je ta ritka brecka 0w20 :-) Ešte minimálne 700km po diaľnici na tom dovtedy urobím určite, takže keď budem doma to skontrolujem a asi pre istotu trochu dolejem. Ďakujem :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lívyczech Vloženo 14. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2022 před 17 minutami, Tindalos napsal: Ešte minimálne 700km po diaľnici na tom dovtedy urobím určite, takže keď budem doma to skontrolujem a asi pre istotu trochu dolejem. Ďakujem :) Jasný , tak to bych neváhal . Na ty dálnici přeci jen to budeš trochu tavit přes tempomat… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 17. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2023 Ak už PP žiada doliať olej, tak ho treba doliať. Nemusí to byť na maximálnu úroveň, ak po dvoch týždňoch bude aj tak vypustený, ale určite by som neriskoval jazdu s nízkou hladinou oleja a už vôbec by som sa neukázal v servise s takýmto hlásením na displeji. V prípade nejakého záručného problému by sa potom ešte mohli začať na toto vyhovárať... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 17. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2023 Myslím, že od listopadu 2022 už to má vyřešený.... :-) . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 17. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2023 To určite, ale ak by riešil niekto podobnú vec, keď už v poslednej dobe tie 2.0 TDI nedávajú interval bez potreby dolievania. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 17. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2023 Ja som kúpil origo olej len na dolievanie.....no 20€ sa mi za olej na dolievanie nechce dávať. Mne to zobralo po 15tkm asi liter no resp. neviem koľko tam bolo od nova. Ale už som objednal aj kolegom olej Yacco s normou VW509.00 za 9,5€ takže to sa dá už zniesť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nememet Vloženo 15. Ledna Sdílet Vloženo 15. Ledna Zdravím všechny, mám O4 2.0 TDI 110 kw r.v2020/2 můžu dát tenhle olej? https://www.motora.cz/oleje/divinol/0w-20/syntholight-wv-0w-20-1l-213327160.htm 30 000 km je stršně moc Díky, kdyby někdo chtěl poradit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dettektorr Vloženo 15. Ledna Sdílet Vloženo 15. Ledna (editace) Podle specifikace VW 509 bych řekl, že ano. Máš to i v navodu, kde píší 507 nebo 509. Teda alespoň doufám, že si můžeš vybrat buď 507 nebo 509 🙂 jen teda pak nechápu, proč přímo u toho oleje píší, že nesmíš pouzit tam, kde výrobce předepisuje VW 507. PS: 30.000 pro někoho moc, pro mě necelých 5 mesicu on the road 🙂 Editováno: 15. Ledna, autor: dettektorr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 15. Ledna Sdílet Vloženo 15. Ledna 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dettektorr Vloženo 15. Ledna Sdílet Vloženo 15. Ledna Dieselové motory: VW 507 00, VW 509 00, ACEA C3 nebo API CJ-4. U vozů bez filtru pevných částic je možné alternativně použit VW 505 01. Doslovně převzato z návodu k obsluze. Tak teď sem z toho jelen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Ledna Sdílet Vloženo 15. Ledna Tabulka od @Ort je z dílenské příručky. Mimochodem, kde má OIV TDI bez DPF? To jsou úplné nesmysly... Nezbývá, než kontaktovat servis Škoda a podle VIN si vyžádat konkrétní normu VW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 15. Ledna Sdílet Vloženo 15. Ledna Ještě nějaký výcuc z DP. U vozů Škoda je aktuálně zavedena nová VW norma pro motorové oleje VW 508 00/509 00. VW 508 00/509 00 je kombinovaný produkt, kde VW 508 00 označuje specifikaci pro zážehové motory a VW 509 00 specifikaci pro vznětové motory. Motorový olej s normou VW 508 00/509 00 nelze plnit do starších generací motorů. Použití oleje s normou VW 508 00/509 00 v motorech, které k tomu nejsou určeny, může poškodit motor. U motorů, které mají předepsaný pouze motorový olej s normou VW 508 00 smí být použit výhradně tento olej. Ten tvůj Divinol splňuje VW 509 00, takže by tam měl jít. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dettektorr Vloženo 16. Ledna Sdílet Vloženo 16. Ledna To Ort: prosím tě a tusis, jestli se do 2,0tdi DSG MY23 výroba před týdnem, příští týden přebírám vůz, může používat olej specifikace 507? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 16. Ledna Sdílet Vloženo 16. Ledna (editace) Podle DP pouze VW 508 00/509 00. Jiný oleje do nových vozidel Škoda už asi nepoužívá. Editováno: 16. Ledna, autor: Ort Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dettektorr Vloženo 16. Ledna Sdílet Vloženo 16. Ledna No mě právě máte ten návod k obsluze, viz výše. Je to divný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vampire Vloženo 17. Ledna Sdílet Vloženo 17. Ledna Mne pred par dnami vyskocila hlasia o doliati oleja ... Tiez som hladal aky olej zaobstarat (RS2.0 TDI 147kw) ... Myslel som ze to bude ta 508, 509 0W-20 ... No na stitku pod kapotou som si nasiel 504, 507 0W-30 ... Paradoxne je, ze hlaska o doliati zmizla skor, nez som stihol olej doliat (aj podla risky je este oleja v nizsej hranici normy) ... Cize zatial v cca 13k km este som olej nedolieval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. Ledna Sdílet Vloženo 17. Ledna Máš jiný motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.