Publikováno Červen 26, 20214 r Zdravím všechny a předem se omlouvám, pokud už se to tu řešilo, bohužel jsem nic nenašel. U mé O III FL mám drobný problém a to ten, že mi levý stěrač klepe o sloupek u řidiče. Nevíte někdo, co s tím, jestli se to dá nějak jednoduše napravit? Poznamenávám, že je to mé první vlastní auto a takovéhle běžné problémy jsem ještě nikdy u jiných aut neřešil, tak s případnými radami na mě buďte jak na totálního analfabeta 😄 Předem mockrát díky!
Červen 26, 20214 r Jejda, neprojevuje se to ve vyšších rychlostech (typicky přes 120 kmh)? Takové podivné drnčení až svistot, závislý na rychlosti ? Něco takového mě totiž již také pár týdnů trápí - ani v servisu nevěděli, co by to mělo být. Jdu tam počátkem července na kontrolu, tak by to pomohlo to vědět...
Červen 26, 20214 r Dole na skle jsou čárky a stěrače by měly být vycentrované podle nich. Jestli je stěrač jinde, musí se sundat a znovu nastavit podle té rysky.
Červen 26, 20214 r Autor @omicronNe ne, právě že vyloženě klepnutí, když se dostane stěrač do konečné polohy nahoře... jde to vidět trochu i na laku sloupku, že o to stěrač bouchá / tře @FosgenDíky za tip, dneska přes den na to zkusím mrknout
Červen 27, 20214 r Mas to riginal? Nemas to prehodene hore nohami, ze niekto opacne nacvakol? Alebo vymeneny lavy s pravym.
Červen 27, 20214 r Autor Tak se přiznám, že z dnešního zkoumání nejsem vůbec moudrý a přijde mi vše v pohodě... přikládám fotky, tak kdyžtak, prosím, zkuste mrknout
Červen 27, 20214 r Stěrač máš podle odhadu o 5 cm výš než má být. Podívej se na ty rysky pod ním. To je právě na ustavení Upraveno Červen 27, 20214 r od Fosgen
Červen 27, 20214 r Autor Prčic, já furt přemýšlel, jak tu rysku pochopit a až teď mi to došlo.... co s tím teda? Je potřeba servis, nebo jsem schopen to upravit sám?
Červen 27, 20214 r Opatrně zkusit sundat, jde to někdy hodně blbě a musí se použít stahovák. Pak jak píše kolega výše. Zkusit to přesadit zpátky o několik zubů co nejblíž k rysce.
Červen 27, 20214 r Autor Mám možnost při tom něco pos..., nebo to přinejhorším prostě jen nepůjde? Je tady někdo z Prahy, kdo by mi s tím byl schopen za úplatu pomoci?
Červen 27, 20214 r Nic složitého to není. Jen to prostě někdy nejde sundat. Raději to pořádně nastříkat nějakým sráčem na povolování zarezlých šroubů a nechat působit. Když to nepůjde dolů, tak nepoužívat nějakou moc velkou sílu, ale vzít na to stahovák ať se neponičí ta osa s tím tisícihranem.
Červen 28, 20214 r Hlavne pozor na sklo ja osobne povolím skrutku po vrch závitu aby som ho nepoškodil, fuknem lubrikant a Blickami to pekne skočí dole ale bacha na sklo! Upraveno Červen 28, 20214 r od marian.marcin
Červen 28, 20214 r Autor ok, tak jsem zkoušel šroubovákem s nástavcem a potom i menším klíčem ten šroub od stěrače povolit, ale bez šance 😄 Zítra jedu do servisu kvůli výměně brzd, tak se rovnou poptám na ten stěrač, ať mi jej dají do polohy, v jaké by měl být 🙂
Červen 29, 20214 r Autor ok, tak vyřešeno v servisu, kde mi měnili brzdy... předělali stěrač ve výchozí pozici níže a je to už ok 🙂 díky moc všem za pomoc!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.