pigo Vloženo 22. Září 2021 Sdílet Vloženo 22. Září 2021 Pánové chtěl bych navázat na téma převodovek u těchto motorů,které se řeší i u O4. Jelikož se jedná pravděpodobně stejný problém... S kamarádem máme 1,5 MR 2021. Po najetí cca 7000km byly slyšet kovové zvuky z převodovky na 1 a 2 r. stupeň. Stačilo převodovku zahřát jízdou okolo 10- 15km vzdálenosti a hluk se začal projevovat. Postupně s vyšším nájezdem km se stupňovala i síla zvuků podobných vylágrovaného ložiska.Za studena nic slyšet nebylo. Zvláštní,že i při jízdě i při vyřazené rychlosti.Po vyšlápnutí spojky zvuk ustal (jelikož se přestane točit jedena z hřídelí). Na ostatní r.stupně se nic podobného neukazovalo. Převodovky máme již vyměněné a podle všeho se asi něco kolem tohoto ve ŠA dělo,protože obj.čísla nových převodovek jsou naprosto jiná. Je tu ještě někdo s podobnou zkušeností? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
benobrno Vloženo 22. Září 2021 Sdílet Vloženo 22. Září 2021 Již jsem o tom psal jinde. Stejná situace -zvuk vylágrovaného ložiska. Najeto 9 500 km - Karoq 1,5 TSI. U studené převodovky první den nic. A druhý den už se to ozývalo i při studené převodovce. Po zahřátí pak už katastrofa. Převodovka na pokyn Škody ihned vyměněna. jejich vyjádření bylo že škoda chce vědět zda je to náhodné a nebo problém. Podle mě už ví že tam je nějaký problém. Týden to tam stálo než došla převodovka. V pondělí to šlo na dílnu a v úterý napoledne volali že je to hotové. Řadí to lépe než původní. Zatím na převodovce najeto 1000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pigo Vloženo 22. Září 2021 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2021 Kolega čekal měsíc.Prý nebyly převodovky. Já to měl za 14 dní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta1231111 Vloženo 8. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2021 Dobrý den, stejný problém i VW touran 1.5 tsi manuál. Převodovka vyměna na záruku v září 21, nyní je problém zase zpět. Opět to stejné pískání/šustění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BerryCZe Vloženo 15. Květen 2022 Sdílet Vloženo 15. Květen 2022 (editace) Ahoj mám karoq mr2021 1.5tsi 6man čerstvých 20tkm a začal jsem v pozorovat kolisavý zvuk při zahratem motoru na místě zní to jako řemen ale dneska jsem zjistil že když výšlapnu pedál spojky přestane to dělat stačí jenom kousek ani nemusí celou délku. Tohle je na zvýšené it asi 1400 ale dělá to od volnobehu až nejakych 2tis kde už to zahlusi motor V Domcích 2.m4a Editováno: 15. Květen 2022, autor: BerryCZe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirii Vloženo 18. leden 2023 Sdílet Vloženo 18. leden 2023 Stejný problém s 1,5tsi superb 2020. Řazení 1,2 a 3 problém. Při zařazené neutralu jsem si vícekrát všiml že auto vydává kovový zvuk po seslapnuti spojky hučení přestalo. Návštěva autorizovaného servisu ještě v záruce kde se problém nepovedlo nasimulovat (poslal jsem i videa kde to krásné hučí). Dále mi pán tvrdil že řazení je v pořádku že se to tak má chovat. Teď jen čekám kdy se mi to rozsype. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.