Listopad 9, 20213 r před 5 hodinami, Rapid1.0 napsal: "Scala je prodejní průšvih" - Martin Vaculík. Ak porovnám Scalu vs novú Fábiu tak průšvih je Fábia.
Listopad 9, 20213 r Autor Tu bych s tím nesrovnával, je to segment B a na nic si nehraje. Fabie s prodejností nebude mít problem, hlavně umí MPi. Toto stále prezentovali jako levnější Golf 8.
Listopad 29, 20213 r Autor Návrh 👍🏻 https://www.auto.cz/facelift-skody-scala-vykreslen-dle-spionazi-zmeny-hledejte-pod-mikroskopem-141771
Listopad 29, 20213 r Ty mlhovky jsou zajímavý. Hlavně tam už není napasovanej ten svislej černej plast jak máme my. A ta spodní tlama jak u Forda, akorát úzká 😀 Upraveno Listopad 29, 20213 r od keras
Listopad 30, 20213 r Bylo by super, když v této podobě klapkou přední světla. To je jediná část se kterou se u té naší nějak nemohu srovnat 😀
Listopad 30, 20213 r Kdyby to vypadalo zepředu jako na té ilustraci, tak by to byl za mě velký posun správným směrem. Scalu máme doma a ten předek prostě nemůžu pořád strávit - světla jsou teď na mě moc do klínu a i ty rozšklebený nádechy dole v nárazníku taky není můj šálek kávy. Oboje je na té malůvce pěkně potlačené... ...Tak uvidíme, jak to v reálu dopadne :-)
Listopad 30, 20213 r Zbytocne vyhodene peniaze za FL, ktory FL ani dokopy nie je, len kozmeticka uprava ak to bude v takejto podobe. Myslim si, ze scala je uz na odpis a bude s predajnymi cislami i na dalej. Elektromotor, hybrid mu platforma nedovoluje, cena vysoka, do toho ala suv brat vo forme kamzika. Mno logisticky to zvladli na vybornu a zacal by som asi setrit tam vo VW namiesto kvality. Myslim na poziciach co anaylzuju trh a pripravuju/odobruju modely pre jednotlive segmenty.
Listopad 30, 20213 r Citovat Žiadna Scala FL nebude. 2023 ju prestanú vyrábať. Bude úplne nové auto hybrid,alebo čistá elektrika.
Listopad 30, 20213 r Autor Kéž by, ale to je pro škodovku i koncern scifi. Čistá elektrika jako Mégané …
Listopad 30, 20213 r Pokud jdou do faceliftu, tak asi vědí proč. Věřím, že týmy lidí, kteří mají na starosti obchodní strategii mají trochu lepší podklady a do problematiky vidí lépe než my... To, že Scala pro nás jako zákazníky nedává v této cenové relaci smysl je bohužel trochu jiný vjem, než data, která mají.
Listopad 30, 20213 r Alebo zaslepene tlacia nieco co vyprodukovali a "stale nepochopili" ze si samy spravili konkurenciu v dnesnej dobe vitanejsom baleni scaly vo forme kamzika. To iste motory. Ved prakticky im nic nezostalo. 1 a 1.5 benzin. Hybrid tam nedaju, elektro nedaju...no hold smola. Ja som bral 1,6 tdi a teraz keby mam brat nove auto, cisty benzin isto neberiem pri zredukovani dieslov z trhu. A uprimne. Za cenu slusne vybavenej scaly bude na trhu za par dni dostupna celkom slusna 4 kolka s kufrom sice len 430. ale s hybrid motorom s vybavou srovnatelnou style vybavy a 1,5 tsi motora za cenu "smiesnych" 22500,- Pri suv boome a tuzbe ludi mat crossover a pri mne osobne ryby, vytahovanie clna z vody, by som nikdy scalu za cenu 22000 nekupil. Ved cisla ukazu. Pojde im fabia a ovca podporovana firmami a slusne auta ako Superb, ktory je fakt za tu cenu pod cenu konkurentov. ale vratme sa k FL, skor to co je na obrazku (samozrejme nie je to ofiko) mi pride skor len zarovnanie dielov s novou fabiou a sposob ako unifikovat cast a usetrit. ved uvidime. Len pre porovnanie, mnou konfigurovana scala style 1,5t, strieborna metaliza, plus adaptivny tempomat aby som dorovnal vybavu vysla cennikovo na ludovych 22317, standardne tak ponuknu 6% zlavu. zaruka 2+3/100000 nemenovane suv 4x4 22720 s metalizou. hybrid, 4x4, zaruka 3+7 ak by som siel porovnat 2 kolku, tak scala zostane tazko cenou za. A teraz, kto si kupi natiahnuty htb, daku medzikategoriu medzi fabiou a golfom? len taky blazni ako my :D Upraveno Listopad 30, 20213 r od csabac
Červen 18, 20223 r https://auto-mania.cz/modernizovana-skoda-scala-jezdi-po-alpach-predstavena-by-mela-byt-jeste-letos/
Prosinec 12, 20222 r ako tu bolo napisane, da sa predpokladat, ze Scala ako rebrik ci vzostup predajne nefunguje a facelift ci nova generacia nebude. Ma to logiku. Auto je to drahe a kvalita spracovania je slabsia, hoci uzitkova hodnota je stale vysoka (priestor, asistenti). bude to uz len o dostatocnej amortizacii vyrobnych zariadeni - teda sa da predpodkladat, ze ak aj nejaky facelift predsa len bude, tak to budu len minimlane zmeny - aby sa nemuselo investovat. Cielom to bude potiahnut cca do roku 2025, ked sa predpoklada nasadenie elektrifikovanych modelov VW. Rad by som veel, ci v skodovke nieco uz zacali pytlikovat, lebo takto to na pohlad vyzera, ze okolo roku 2025 dopadnu ako Fiat - nebude co predavat. Fabia/Scala/Kamik budu uz vybehove modely. Octavia bude dozivat - nehovoriac o tom, ze predaje budu slabe, Superb bude len facelift sucasneho modelu. Zostava novy Karok v elektrike, ale ten bude vrarzedne drahy. Otvorte si pukance, sledujete dejinne zmeny skodovky ako zaciatok 90tych rokov.
Prosinec 12, 20222 r Takto ale nevím, komu budou prodávat. Jsem Škodovkář, ale auto za milion, které v reálu nezvládne ani 400 km si prostě neporidim i kdybych na to měl. Kolem komína ty dojezdy elektrik stačí, ale pořád ta investice nedává smysl, pokud budou na trhu jiné značky nabízet konvenční pohony, které ujedou 800-1200 km, jsou levnější, a za 5 minut po natankovani ujedou zase to samé a jen tak mi nezapali garáž. Nu a Scala facelift...jsem zvědav, jestli bude. Letos už ji asi ale fakt nepredstavi.
Prosinec 13, 20222 r Otázka nie je komu to budú predávať, ale kto si to bude môcť dovoliť. myslím si, že my ex východný blok s danými smiešnymi dotáciami si to dovoliť nebudeme môcť (elektromobily ani neviem aká je dotácia, fotovoltaika smiešnych 1500eur oproti tomu čo je v ČR). Po novom aby vytlačili naše spalováky, chcú zavádzať rôzne obmedzenia, vstupy, emisné poplatky, znížené rýchlosti na diaľnici. Ako od stola na zapáde si ale asi neuvedomujú kúpyschopnosť produktívnej vrstvy u nás a to, že bez dotácii toto bude viesť len k tomu, že sa budú buď zákony "ignorovať", alebo ľudia čo cestujú za prácou s autom sa na to vyserú. Ja napr. robím v prérii, kam keby mám ísť busom, či vlakom, tak to je tak na 3 prestupy a 3h cesty miesto 1h autom. Som zvedavý, kto bude dochádzať sem ak to bude obmedzené elektromobilitou, inými sankciami bez kompenzácie. A to teda chcem sakra vidieť, koľko kvalifikovaných ľudí na dostavbu atómky dokáže dať región. Takže myslím si, že celkovo to padne na hubu, lebo síce tlačiť budú, ale väčšina z našincov si to dovoliť nebude môct. A teraz k FL. ŠA by bola dobre sprostá, keby šla faceliftovať ten predajný prepadák. Podľa mňa auto má stále fajn design a pár drobných zmien-maska, kruhové výduchy ala fábia a iné drobnosti to nedvihnú. Chyba nie je vo FL ale v zle nastavenej politike a konkurencieschopnosti a kanibalizácie čísel vo vlastných radoch. A úprimne, naši skončili pri hyundai nedácno. Mali mať i20 ale nakoniec nedočkavý moji rodičia zobrali i10. Ak porovnám tú nákupnú tašku zo scalou, tak ten interiér, materiáli sú v mnohých miestach hodnotnejšie spracované. V podstate tá malá srágora má všetky asistenty, prepínanie diaľkových, a interiér s materiálou ako i30. Tak ak toto porovnám s mojimi plastovými madlami a inými časťami, tak asi niekde soudruzi z MB urobili chybu. v dnešnej dobe už nestačí stavať na logo a históriu, ale treba držať krok aj s konkurenciou a ponukami trhu. Cena/kvalita, spracovanie. A hľavne odpálením motora 1,6tdi to auto ako služobák stratilo zmysel aj do firemnej flotily. Preto aj u nás je plný areál i30v crdi verzii rámci služobákov.
Prosinec 13, 20222 r Tak a teď se vrátíme k původnímu tématu. Téma o elektrice a Hyundai tady nepatří.
Prosinec 15, 20222 r Facelift bude určite ale minimálny ako u Rapidu. Tie zadné svetlá Scaly je veľký hnus. Ohľadom elektromobility je to slepá cesta, pár rokov a krachne to celé. Je to nereálne pre produktívnu časť obyvateľstva ako píše csabac. Si neviem predstaviť dať trojnásobok ceny za auto na dochádzanie do práce a teda aj vozenie nejakých vecí čo pešo nejde. To je čistá magória ekofanatikov, rôznej lobby a liberálno progresívnych magorov.
Prosinec 16, 20222 r Facelift bude. Dajú silnejšie žiarovky do kufru a do spiatočky 😁. Neviem či to práve nieje zámer aby na auto mala len určita skupina ľudí a znížil sa počet áut.
Prosinec 16, 20222 r Tie žiarovky by pomohli, takisto aj na základné zadné na Fab4. Keď to nie je celé LED tak aspoň žiarovkové nech to spravia normálne. Aj žiarovky do svetiel v 5 dverách na obidve strany. Súčasné zadné čo sa dávajú do FAB-SCALA-KAMIQ-OCTAVIA je fakt hrôza. Hnusne škaredé malé.
Prosinec 16, 20222 r Přesně. Ať svítí I ta část na kufru. Ona i Octavka do výbavy Ambition. Sice je to celo LED, ale na kufru to nesvítí. Vypadá to blbě.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.