Březen 23, 20232 r Tak třeba se ještě někdo přidá s vlastní zkušeností a nebo seženu péra a nějak otestuji.
Březen 23, 20232 r Jj, znám, na Rapidu jsem je měl, šla trochu víc s odporem ručka, ale zase se vracejí klíče brzdiče do koncové polohy, je to něco za něco.
Březen 23, 20232 r Necítím žádný zvýšený odpor a stav kotouče je cca po 3 letech stejný. Moje zkušenost u Rapida, jen jestli mě zase někdo nesmaže. Ano fotky jsou u F3, nebo je mám i já u Rapida.
Březen 24, 20232 r @ben06 zkus ty pruziny z brzdicu vyndat a uvidis, ze rucka pujde tahat volneji. S dennim pouzivanim ti to neprijde, fyziku neocuras 😎
Březen 24, 20232 r Přeháníš, pružinky jsem v ruce měl a velmi snadno nasadil, vyndávat nic nemusím na tom krátkým chodu tic nepoznáš, asi jsi měl slabý oběd 🤣
Březen 24, 20232 r Tak zrovna dneska jsem je preventivně instaloval. Je pravda že ručka teď klade trochu větší odpor, ale za ten pocit to stojí. Jinak práce na pár vteřin a bez nářadí cena za kus 55 Kč.
Březen 24, 20232 r @Alma Pružinu otočit. A Scala to také není, rapid byl jen jako příklad o co mě jde, jinak jsem rád, že jsi potvrdil ten částečný odpor :-) Upraveno Březen 24, 20232 r od Dodi 15
Březen 24, 20232 r @Alma Koukni sem, na čtvrté stránce v půlce a dej vědět :-) Upraveno Březen 24, 20232 r od Dodi 15
Březen 24, 20232 r Tak já jsem zmatený, nedalo mě to, lehl jsem pod auto a prostě opačně tam ty pružiny nedám. Je to Rapid . Edit : už vím co je špatně , pro Fabie a Rapidy mají pružiny jiné číslo, takže jsou tvarově jiné. Upraveno Březen 24, 20232 r od Alma
Březen 24, 20232 r A co je prohodit levá - pravá. Si vem tu fotku od bena06, lehni a podle ní a ohybů to tam dej.
Duben 2, 20232 r V 16. 3. 2023 na 17:22, m.a.r.e.k napsal: resil niekto piskanie brzd ? mam najazdene cca 14 000 km pro dojezde napriklad na parkovacíe miesto v minimalne rychlosti okolo 10km/h sa oziva z brzd piskanie. robi to nikomu tak isto ? eko ste to risili mimo vymenu komplet brzd to riesit nebudem . nevíem kolko si auto budem nechavat tak nechcem doň investovať kedze brzdy su viacmenej skoro nove . Ten samý problém. Jsou to přední. Čistič nepomohl. Jedině koupit kvalitnější desky.
Duben 13, 20232 r Pískání desek věčný problém. Rozdělat brzdy, Vyčistit- lihový sprej ocelový kartáč. Stáhnout hrany na kotouči třeba pilníkem- pokud nejsou velké třeba spíše jen rez- přiložit pilník na hranu a točit kotoučem pořádně očistit. Když je rzi více pomuže oklepat kladívkem(jemně). Pak ještě desky - stáhnout smirkovým papírem na rovném stole a taky ocelák liháč. Dále existuje pasta, kterou se desky namažou proti pískání nebo levnější varianta podlepit desky kobercovou páskou takovou tou stříbrnou nejlépe ve dvou třech vrstvách. Samozřejmě ze zadní strany :) Nezapomenou očistit dosedací plochy destiček na brzdovém třmenu. Po tomto ukonu by pískání mělo přestat.. Alespoň na pár Km :)
Duben 13, 20232 r Tak já zkusil ten olej na šicí stroje, 2 kapky na destičku i vnitřní jen na předku a 14 dní mám klid. Kotouč mastný není, brzdí to stejně. Třeba u jízdních kol, když pískají kotouče obrušují se desky jakoby náběhy, ale je původně obdélník tady už sražené z výroby.
Duben 13, 20232 r skusil som na parkovisku par krat za jazdy zatiahnut rucnu brzdu nech sa trochu precistia brzdy a zatial ok bez piskania Upraveno Duben 13, 20232 r od m.a.r.e.k
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.