Přejít na obsah

Spojka, půlení motoru a převodovky


jave

Doporučené příspěvky

Ahoj, Felda 1.3 r.v. 2000. auto nebouraný a motor/převodovka nikdy neoddělený... 

Musím udělat spojku a silentbloky na převodovce. Proto jsem se rozhodl vymontovat převodovku z auta. Ve své podstatě mám převodovku zcela odkáblovanou, zcela uvolněnou ze svých držáků. Motor visí na řetězu (kozy,trubka,kočka)  za hlavu +  drží na uvolněném posledním  z trojce šrubů na silentbloku vodní pumpy. Převodovka visí je na něm. 
Mám problém převodovku oddělit od motoru. Pokud gumovkou nutím převodovku se půlit, jde to ze strany diferenciálu dobře, nicméně nechce vyskočit/povolit  šrub/šteft  zepředu/od nárazníku pod startérem. Tento spoj jediný brání oddělení motoru a převodovky. Zkoušel jsem to různě naklánět, podkládat, mlátit gumovkou z obou stran převodovky. Prostě ten spodní předek se nechce uvolnit   rozumným násilím. Klín natvrdo mezi blok motoru a převodovky jsem se bál... Ten "zbýčený" šteft vytáhnout nejde...

 

Pánové,  není v tom nějaký grif/fígl? Neporadíte?

 

Děkuji moc.      

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klasicky 'zarostly' steft do hliniku. Potrikat penetracnim pripravkem na zarezle srouby a trochu poklepat kladivem hlinikovy nalitek.

Pripadne natocit na steft dve nizke matky, dotahnout proti sobe a zkusit s tim steftem pootocit. Nekdy to pomuze, nekdy ne.

V extremnim pripade jsem jednou skoncil tak, ze jsem to proste nusel v delici rovine proriznout flexkou abych to dostal od sebe. Pak jen vymlatit ten totalne zarezly steft z bloku prevodovky, hasakem vytocit zbytek s bloku motoru a pouzit novy steft. Rez od flexy je pak samozrejme videt, ale na funkci to nema zadny vliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...