hardhouse.trip Vloženo 14. Červen 2022 Sdílet Vloženo 14. Červen 2022 Ahoj, taky Vám jde špatně řazení zpátečky? Já dám normálně spojku, vyčkám 2 sekundy (zvyk z Octy 1) a i když pomalu a opatrně zařadím zpátečku, tak to prostě jde skoro vždycky přes zuby. Je to vlastnost (zfušovanost při výrobě), nebo se to děje opravdu jen mně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubo22 Vloženo 14. Červen 2022 Sdílet Vloženo 14. Červen 2022 Spiatočka ide cez zuby aj mne. Tak asi v 95% prípadoch. Môžem radiť rýchlo/pomaly je to jedno. A potom sú okamihy keď to tam padne úplne v poriadku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardhouse.trip Vloženo 14. Červen 2022 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2022 Uf, tak to se mi ulevilo že nejsem jediný :-D A není tohle na záruční opravu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 14. Červen 2022 Sdílet Vloženo 14. Červen 2022 U mě zpátečka naprosto ok. Jestli to nebude tím, že mám automat 🤔😀 Zkuste zmáčknout 2x spojku. Nebo neutrál, pustit a zmáčknout spojku a pak zpátečku Ale asi to nepomůže. Dělalo se to kdysi kvůli synchronům. Dnes je doba jiná. Určitě bych reklamoval... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan D Vloženo 14. Červen 2022 Sdílet Vloženo 14. Červen 2022 Ja mám 1.0 TSI 70 Kw Manuál (5) a stáva sa mi že pri spiatočke chytím zuby. V zimnom období chitím zuby aj medzi 2 - 3 . Prevodovka má "muchy". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 15. Červen 2022 Sdílet Vloženo 15. Červen 2022 Nejdřív jedničku a pak zpátečku. Na záruku to nejde. Ty převodovky mají tak malé odpory, že trvá dlouho, než se hřídel sama zastaví. Stává se mi to i u 1.5TSi v O4, kde je ta převodovka trochu jiná, ale stejně jsem je občas počítal. Jednička a pak zpátečka to jistí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 15. Červen 2022 Sdílet Vloženo 15. Červen 2022 1,6 tdi a spiatočka ide ok hľadko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 15. Červen 2022 Sdílet Vloženo 15. Červen 2022 Zkuste nechvátat, u 1,0 70kW je občas taky chytnu, ale co na to nechvátám, zamáčknu, dám do strany, chviličku počkám a pak dopředu zařadím R, tak je to skoro vždy ok. I zastudena, kdy motor točí asi 1500 ot. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubo22 Vloženo 15. Červen 2022 Sdílet Vloženo 15. Červen 2022 Cim pomalsie sa radi tym je to lepsie. Ale niekedy ked manevrujes, proste potrebujes radit 1 - R a opat 1 -R a vtedy je to strasne zle, az to autom trhne. Akoby pri rychlom radeni nestihal synchron, teda ak na spiatocke je. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 15. Červen 2022 Sdílet Vloženo 15. Červen 2022 Reklamujete, v skodovke vam poradia pockat 3s pred zmenou stupna :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 15. Červen 2022 Sdílet Vloženo 15. Červen 2022 (editace) Stejná zkušenost s 1.0 TSI 81kW v Rapidu. V AS mi poradili, ať před zařazením R vždycky chvíli počkám. Měl jsem pocit, že se to dělo častěji u zahřátého auta po nějaké delší jízdě. Prý je na to ale ta převodovka stavěná a měla by to vydržet. Zřejmě daň za downsizing, protože nezbylo místo na synchron. Nebo se šetřilo. Technik mi ještě říkal, že některé kusy to dělají víc než ostatní, ale na opravu to není. Nejhorší na tom je, že při snaze rychle zaparkovat, člověk vypadá, že neumí řadit. Editováno: 15. Červen 2022, autor: VeteranChild Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardhouse.trip Vloženo 15. Červen 2022 Autor Sdílet Vloženo 15. Červen 2022 Hlavně si myslím že to na to stavěný není. A věřte tomu, že po záruce se to vysere a budeme platit těžký prachy.. Synchron na zpátečce určitě bude... od Starlinu... :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 15. Červen 2022 Sdílet Vloženo 15. Červen 2022 Po dvou letech provozu mi nepřišlo, že by se to nějak zhoršovalo. Samozřejmě je možné, že jednoho krásného dne se něco stane. 🤔 Vím, že už to sem úplně nepatří, ale přišlo mi, že navíc je ta zpátečka moc dlouhá. Vycouvat někde do kopce býval problém a většinou u toho šla cítit spojka. Třeba by se to dalo částečně řešit výměnou továrního oleje za nějaký jiný? Měl jsem možnost řídit O3 s 1.0 TSI 85kW a tam jsem tento problém nezaregistroval. V práci máme nějakou Scalu s 1.6 TDI, tak bych to tam mohl vyzkoušet, až bude příležitost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 15. Červen 2022 Sdílet Vloženo 15. Červen 2022 Na zpátečce synchrony nikdy nebývaly a že se se tam začaly dávat zrovna teď, bych se dost divil. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 16. Červen 2022 Sdílet Vloženo 16. Červen 2022 Na 1,0 TSi 85KW mi to robí tiež. Ak nechcem zachrčať musím počkať nejake sekundy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 16. Červen 2022 Sdílet Vloženo 16. Červen 2022 Nebo dát před zpátečkou jedničku a nemusíte čekat na nic. :) 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 17. Červen 2022 Sdílet Vloženo 17. Červen 2022 Trochu návrat do doby klacka☹️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubo22 Vloženo 17. Červen 2022 Sdílet Vloženo 17. Červen 2022 Moje zistenia: Je jedno ako dokonale vysliapnes spojku, ak hned za tym radis vzdy zratas zuby. Ak pockas 2-3 sec. Ide to hladko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardhouse.trip Vloženo 17. Červen 2022 Autor Sdílet Vloženo 17. Červen 2022 Takže za dvacet let se nic nezměnilo - musel jsem takhle čekat dvě sekundy i u Octy 1 (1.9 TDi 81 kW) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 1. Březen 2023 Sdílet Vloženo 1. Březen 2023 stava sa to aj mne na F3 a to iste aj scala TSI . ked pockam je to pohode ale ked rychlo zaradim tak vzdy pocut zuby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardhouse.trip Vloženo 1. Březen 2023 Autor Sdílet Vloženo 1. Březen 2023 No, ono se to děje někdy i když řadím pomaličku a s citem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 1. Březen 2023 Sdílet Vloženo 1. Březen 2023 (editace) Ano. Mě někdy také i při pomalejším pohybu. A rovněž takhle to dělalo i u předchozích Fabii. Editováno: 1. Březen 2023, autor: Vojta.MM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.