Publikováno Červen 27, 20223 r Dobrý den, nikde jsem na fóru nenašel odpověď na můj problém, tak zakládám nový dotaz. Mám Scalu 11/2019 s rádiem Bolero. Do nedávné doby jsem používal Samsung S10e, který jsem měl spárovaný přes Bluetooth k rádiu Bolero. Potom jsem chvíli používal tel. Huawei, kdy rovněž vše O. K. Nyní jsem se vrátil k původnímu tel. Samsung, který jsem aktualizoval na A12 a zde nastal můj problém a to že Bolero nevidí jediný kontakt. Mohu volat vytočením čísla pokud jej znám. Přijmu i hovor, ale vidím pouze číslo. Zkoušel jsem restart Bolera a i odmazaní všech telefonů. Dokonce jsem udělal továrko na Samsungu a stále stejné. Dnes jsem připojil kolegovo Galaxy A52s s A12 a úplně stejný problém. Připojil jsem Galaxy S10e s A11 a v pohodě. XIAOMI, HUAWEI i Apple všechno O. K. Prostě nejde jen Samsung s A12. V servisu mi řekli, že to je problém Samsungu. V Samsungu zase, že neazaručují připojení přes Bluetooth, ale pouze přes Android Auto. To mám ale přes kabel a nevyužívám ho vždy. Nemáte někdo nějaký další tip?
Červen 27, 20223 r To připojení zlobí. Asi bude nutné zkoušet. Možná pomůže restart telefonu nebo odinstalování aplikace (Android Auto?) a znovu nainstalovat.
Červen 27, 20223 r Ešte skús v telefóne nastavenia-pripojenia- bluetooth spárované zariadenia: My Skoda ozubené koliesko a zaškrtnúť prístup ku kontaktom
Červen 27, 20223 r Autor před 48 minutami, cecej napsal: Má aplikácia android auto povolený prístup ku kontaktom ? Má, potvrzeno v telefonu. Navíc je úplně jedno jestli se na začátku připojím z telefonu k rádiu a nebo obráceně. Následně při prvotním párování potvrdím kontakty a stejně to nejde. Je zajímavé, že na Kamiqu s Amundsenem to fachá normálně. Ve Scale stále načítá kontakty. Následně po delší době napíše, že telefon je bez kontaktu. Je úplně jedno, jestli používám kontakty na SIM, nebo v telefonu a nebo na Googlu.
Červen 27, 20223 r Autor před 36 minutami, cecej napsal: Ešte skús v telefóne nastavenia-pripojenia- bluetooth spárované zariadenia: My Skoda ozubené koliesko a zaškrtnúť prístup ku kontaktom Mám povoleno.
Červen 27, 20223 r Autor před 54 minutami, jarv napsal: To připojení zlobí. Asi bude nutné zkoušet. Možná pomůže restart telefonu nebo odinstalování aplikace (Android Auto?) a znovu nainstalovat. Ano, i toto jsem zkusil.
Červen 27, 20223 r Skús ešte toto: ide o profil bluetooth PBAP, ktorý slúži na vzdialený prenos kontaktov do externých zariadení, ako je napr. rádio.
Červen 27, 20223 r Autor před 32 minutami, Thief1 napsal: Skús ešte toto: ide o profil bluetooth PBAP, ktorý slúži na vzdialený prenos kontaktov do externých zariadení, ako je napr. rádio. Taky nic.
Červen 28, 20223 r Ja mám A71, nainštalovaný A12 a v pohode, nič som nerobil, nič som nemazal a telefon cez BT ako išiel s A11 tak ide aj s A12.
Červen 28, 20223 r Autor před 34 minutami, touareg3 napsal: Ja mám A71, nainštalovaný A12 a v pohode, nič som nerobil, nič som nemazal a telefon cez BT ako išiel s A11 tak ide aj s A12. před 20 hodinami, Thief1 napsal: Skús ešte toto: ide o profil bluetooth PBAP, ktorý slúži na vzdialený prenos kontaktov do externých zariadení, ako je napr. rádio. Taky nic.
Červen 28, 20223 r Autor před 36 minutami, touareg3 napsal: Ja mám A71, nainštalovaný A12 a v pohode, nič som nerobil, nič som nemazal a telefon cez BT ako išiel s A11 tak ide aj s A12. Dělá mi to jak S10e, tak A52s po červnové aktualizaci. Do té doby jsem používal na S10e A12 a fungovalo. Nevím jestli už máš na na A71 aktualizaci červen? Pokud ano, tak jaký soft na Boleru?
Duben 14, 20232 r Ja mám Samsung A 13 s Androidem 12 a nemám problém. Scala RV 2023.Táta má jako Ty Sansung A 12 A v soukromé 2020 i služební 2022 žádný problém. Budeš s tím muset do servisu. Ať to facha. Ty auta nestojí žádné drobné tak ať Ti to daj do stavu plnohodnotného používání.
Duben 15, 20232 r Autor Tak nakonec A52s funguje. Zkoušel jsem přehrání softu ve Škodovce, ale ani tohle nepomohlo. Vývojáři ze Škody si údajně psali se Samsungem a problém řeší. Za mne spíše kecy. Každý měsíc vychází nová aktualizace telefonu a prostě na to serou. Dostal jsem doslova odpověď, že bezdrátové fungování není zaručeno, že jediné co garantují je vývoj android auta a tam to funguje. Jenže v našem případě to jde jen kabelem. Jednoho dne mi to zase samo naskočilo a začalo fungovat. Tak asi tak.
Duben 15, 20232 r Někdy je třeba zapnout v telefonu možnost pro vývojáře a zde zaktivnit něco a pak vše chodí jak má (žádný zásah do chodu telefonu, v klidu) . Můj případ kdy škoda nepodporuje pro bezdrátové připojení Huawei P30 PRO, ale vše jde... Jen vygooglit - a chodí super, nemůžu si vynachválit. Nastartuji, telefon v kapse a hned naběhne Waze na Boleru. Škoda Kamiq style koupě říjen 22
Duben 16, 20232 r Autor Tento typ IT vyžaduje propojení s Android auto pouze kabelem. Bez kabelu se propojí pouze telefon ( volání atd).
Duben 16, 20232 r před 4 minutami, KarlosIII. napsal: Tento typ IT vyžaduje propojení s Android auto pouze kabelem. Bez kabelu se propojí pouze telefon ( volání atd). Promiň, ale pokud máš součástí výbavy bezdrátové připojení Android auto nebo Apple Car, tak proč kabel? Já v Kamiq Style s bezdratem určitě a vždy bez kabelu (pokud nepotřebuji dobít)
Duben 16, 20232 r Autor No , ale já bezdrátové připojení nemám. Celé vlákno jsem zakládal, protože nefungovalo propojení volání přes BT a nešly načíst kontakty. Bezdrátové připojení nemám. Android auto přes kabel vždy fungovalo. Tedy využívám většinu času propojení telefonu přes BT a to nešlo.
Duben 16, 20232 r A nyní je tedy vše již ok nebo ti něco stále nejde, prošel jsem celé vlákno a nějak jsem z toho nevyčetl s čím je tedy třeba ještě případně pomoct.
Duben 16, 20232 r Autor Díky za snahu. Vše zřejmě vyřešila jedna neupřesněná aktualizace Samsung. Nyní problém není. Nicméně Škoda se k tomu moc nepostavila a asi ani nevědí jak, protože běhat každý měsíc do servisu nejde. Časově náročné přehrání softu. Jejich stanovisko je , že pokud nemám bezdrátové připojení Android auto, které jediné vyvíjí, tak nezaručují ani BT připojení autorádia.
Duben 16, 20232 r Bezdrát se jmenuje smartlink+. Pokud není od výroby, je smůla. Osobně mám drátem spojené jen když potřebuji navi. Bezdrátové nabíjení na founu nemám, na delší cestu aktivní gps více vybíjí bateku a kabel je tedy výhodnější. Pokud máte noname mobil a v autě smartlink+ je vždy lepší si nechat nakodovat wifi v autě na klasické 2,4GHz (viz sekce kódování). "Okrajové" pásmo u 5GHz které jsou ve Škodovce defaultně některé mobily nenajdou. Nebo nechat 5GHz ale změnit pásmo. AA ve founu také dost často zlobí. Už je xtá aktualizace AA a některé verze prostě blbnou. Down/upgrade často pomůže. Taky je dobré ve fonu zakázat přístup AA k poloze!!! Dost častý problém když se navi seká!!! GPS nechat aktivní jen pro samotné navi aplikace - waze, mapycz, gmaps... S bluetooth je dobré (pokud zlobí) zkusit změnit profil AVRCP a PBAP. Jinak bluetooth spojení by mělo jít vždy, pokud máte alespoň 5kovou verzi. Upraveno Duben 16, 20232 r od keras1
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.