Publikováno Srpen 19, 20223 r Zdravím, mám dotaz k dokodovani Trailer assist na Sup 3 iV- MY2021. Má tažné zařízení a myslím že všechny asistenty (asi). Trailer assist mi nejde aktivovat (mám připojen vozík, objedu s ním pár zatáček, zařadím zpátečku, zmáčknu tlačítko) a ono mi to napíše, že nelze aktivovat Park Assist protože mám připojen přívěs. Myslel jsem, že ho tedy nemám aktivovaný. Tento týden jsem byl v originál servisu a mimo jiné jsem se ptal, jestli ten Trailer assist jde nějak aktivovat. Pak mi řekli, že podle výbavy by tam ASI měl být a že je divné že mi to nejde spustit, ale že to nemají jak odzkoušet protože tam nemají žádný přívěs :-( Ale že to nikde jednoduše aktivovat nelze. Mám za to, že ho tam prostě nemám... nebo jak ho jinak spustit... Jde to dokodovat bez ztraty zaruky?
Srpen 19, 20223 r Podle chovani auta tam Trailer Assist nainstalovan neni. Nejblbuvzdornejsi pro koncoveho uzivatele je aplikace OBDeleven. Koupis si od nich bazmeg do zasuvky, strcis, zapnes aplikaci a za par kreditu ti to trailer asaist nainstaluje samo. Pak je samozrejme cesta pouzit VCDS, ale kabel vyjde draz, plus to uz neni o jednom kliknuti. Skodovka by mela vedet, zda tam trailer assist je, nebo neni. Buds ho zaplatil, nebo ne... a ve vypisu vybavy musi byt uveden. Pohledem na auto se to nijako nepozna. Nejjednodussi cesta je zajit k nekomu, kdo ti to za par korun nakoduje, podle toho odkud jsi. @Pawouk asi by to bylo zahodno sloucit s temou Trailer Assist, nebo spis potazmo kodovani, protoze to vypada ze to jenom neni dokodovane.
Srpen 19, 20223 r Autor Ze ani ve škodě nevědí, jestli to tam je nebo není, je zarážející. Jinak jsem 2. majitel, takže jsem nekonfiguroval/neplatil. Jsem z Plzne, není tu v okolí někdo šikovný?
Srpen 19, 20223 r Pro Trailer Assist jsou podmínkou správné jednotky dveří (což ale u takto nového MR budou), parkovací assistent, couvací kamera typu KA2+ (tedy RVC Compact+, RVC Compact nestačí) a pak je to pouze o dokódování. Na pohled však poznat, jaká tam je couvací kamera nelze, to jen diagnostikou, jaké má číslo dílu 😕
Srpen 19, 20223 r Autor OK díky za info, takže OBDeleven by nemusel zafungovat a to radši nebudu riskovat. Neznáte tedy někdo někoho šikovného z Plzně + okolí?
Srpen 19, 20223 r OBDeleven zafunguje, pokud to neumi nakodovat, tak tu moznost ani nenabidne... nicmene je fakt, ze to zjistis, az kdyz to koupis. Takze nejjistejsi je nekoho najit kolem.
Listopad 21, 20222 r Nie som si istý ci Superb 3 mal kameru 5Q0980568-A-B tj Compact+ z výroby ktora podporuje parkovanie s prívesom ARA. Zatiaľ som Superba 3 riešil len z 5Q0980566-A-B kamera Compact bez systému ARA alebo Area view 5Q0907566C-D ta už ma asistenta parkovanie s prívesom ARA Takže máš spätnú kameru len v zadnom madle alebo štyri kamery v prednej maske a spätných zrkadlách a madle otvárania zadných dverí?
Listopad 22, 20222 r Autor Mám Superba 3 s Area View. Jestli jsem to správně pochopil, tak pak tam musí být jednotka 5Q0907566C-D a tam by s aktivací Trailer assistu neměl být problém? Jen se jedná o změnu kodování = ztráta záruky na vůz?
Srpen 23Srp 23 Ahoj, nechci kvůli tomu zakládat novou téma.. je někdo kdo si dodělal trailer assist na superb roku 2016-2018?Jedná se mi jak typ jednotek máte.díky
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.