Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravim, chtel jsem se zeptat jestli nekdo netusite zda existoval superb 2.0 tdi 110kw se 7. rychlostnim dsg a zaroven bez vstrikovani mocoviny ad blue ? Chtel bych verzi bez ad blue a tyto verze jsem zatim nasel jen se 6. rychlostnim dsg. Popripade, zda mate zkušenosti jaka z techto dsg prevodovek je lepsi. Napriklad ve spolehlivosti, spotrebe a realnem provozu, diky.

Vloženo

Pokud se ptáš čistě na DSQ7  tak výhody oproti DSQ6:

delší servisní interval (120 tis)

lepší chlazení oleje

neomezuje točivý moment - 6q nezvládala vyšší točivé momenty dieselů a musela být škrcena

lepší spotřeba, nižší hluk

Ohledně adblue - nevím o tom že ho v autě mám.  Za 3 roky jsem dolíval jen jednou.

Vloženo
před 8 minutami, honza-marek napsal:

Ohledně adblue - nevím o tom že ho v autě mám.  Za 3 roky jsem dolíval jen jednou.

U mýho 2.0 TDI 110kW vychází spotřeba na necelý litr AdBlue na 1000 km jízdy.

Vloženo (editace)

tak na adblue su klasika rozpadnute konce pri ventile močoviny , nasledny unik a pri velkej ignoracii aj preskoceny rozvod , casto prezrate kable od kuny k vstrekovacu tak ze nejdu opravit a je nutna vymena a pri nej casto odide aj bod jedna .. sem tam KO cerpadlo ADBLUE

riesil by som konkretny stav a auto a isiel sa povozit ... zase tolko vyhod v tej sedmicke nevidim , akurat sa zase zacali tie prevodovky sypat co sa o starej DQ250 povedat nedalo , riadiacky mechatronik , olej z nich tecie celkom pravidelne spod cerpala a aj vaznejsie veci ... je to skor o stasti ... 

DSG bola o rozume vtedy ak si isiel 80 na 6 a pri plnom plyne bleskovo radila trojku , dnes ked tie DSG su vsetky eco tak ani pri benzine to nevie rozumne radit aby sa auto bezpecne hybalo napriklad pri prebiehani ...

zbytocne o tom lamentovat ,niekto ma vsetko a nepokazi sa mu nic , a niekto ma holobyt a praskne mu aj mechanicke stahovanie okna 

a 120tis interval z raz tak drahym olejom a bez vymeny filtra moc ako stastne riesenie ani klad nepovazujem , resp na svojom by som sa drzal zauzivaneho intervalu 60aj s filtrom 

Editováno: , autor: suri.
Vloženo

Suri ..........  s 7DSG auto ze sedmicky normalne zaradi na trojku  kdyz chces predjizdet a pri vymene oleje v DSG se filtr meni .. nevim kde beres ten nesmysl ze nemeni ... a zavad s add a 7DSG moc neni  co pozoruji ..... kde to beres?? mam 7dsg  a zadny problem zatim 5 let stare auto  110kw 7 DSG a kamos  ma podobny rok  a taky v  pohode :) ..

Vloženo

Suri má pravdu,Autorizáky od sedmičky už nemají v popisu měnit filtr.

Jinak-AD blue se už dá dnes docela dobře a levně obejít,ale to už je na každém,zda-li do toho půjde či nepůjde.

Vloženo

dq381 filtr ma (dva), vetsi venku za prevodovkou se ofiko nemeni a neni na to dilensky postup...  ale menim ho

druhy je v prevodovce a musel by si pulit prevodovku a to nechces... 

Vloženo

Cosby ... sury psal  bez vymeny  filtru ... a pravdu nema  .. jde lehce vymenit pri vymene oleje  pokud  majitel auta chce ... on to dava za zapor  k te DSG ... jak to muze byt zapor kdyz jde vymenit  :)

Vloženo

neviem či vieš alebo nevieš čítať a posudzovať to nebudem , písal som o stanovenom intervale 120tkm bez filtra a aj o tom že keby som majiteľ takej prevodovky tak mením po starom 60tis km s filtrom ...   

všetko ide ľahko keď sa chce , už som nejaký taký filtrík vymenil , nebolo tých DSG veľa , možno okolo stovky ale vymenil ...

• o 1 rok později...
Vloženo

Podle dílenské příručky a údajů uvedených v druhém příspěvku tohoto tématu, se lze domnívat, že 2.0 TDI 110 kW předokolka bez AdBlue skončila v 11/2017. Je to motor s kódem CRLB.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...