Publikováno Prosinec 6, 200618 r Máte někdo praktickou zkušenost s motory 1,4 16V a 1,6 16V? Rozhoduju se mezi 1,4 a 1,6, ale nikde nemají 1,6 jako předváděcí. Jel jsem s 1,4 a docela spokojenost. Předtím jsem si říkal, že půjdu do 1,6, ale prodejce mi řek, že když mi neřekne že sedim v 1,6 tak to ani nepoznám. Je to prý znát až když je roomster naloženej.
Prosinec 6, 200618 r Jezdil jsem vsema motorizacema vyjma 1.4 TDi 51kW. Rozhodni se podle toho, jak budes auto vyuzivat a dej si tu praci a zkus se pred koupi projet obema. To ze prodejce tvrdi, ze kdyz ti to nerekne, nepoznas v kterem z tech dvou sedis, to je blabol. Poznas to, proste 1.6 je podle meho vyrazne zivejsi, taky ovsem zere o cca 1l v prumeru vic (samo ze podle stylu jizdy muze byt rozdil vetsi nebo mensi). A pokud nemas problem s financema, ber 1.6 16V. Upraveno Prosinec 6, 200618 r od Maverick
Prosinec 6, 200618 r Jezdil jsem vsema motorizacema vyjma 1.4 TDi 51kW. Rozhodni se podle toho, jak budes auto vyuzivat a dej si tu praci a zkus se pred koupi projet obema. To ze prodejce tvrdi, ze kdyz ti to nerekne, nepoznas v kterem z tech dvou sedis, to je blabol. Poznas to, proste 1.6 je podle meho vyrazne zivejsi, taky ovsem zere o cca 1l v prumeru vic (samo ze podle stylu jizdy muze byt rozdil vetsi nebo mensi). A pokud nemas problem s financema, ber 1.6 16V. Přesně tak, pokud nejsi omezený financema, ber silnější motor.
Prosinec 6, 200618 r Máte někdo praktickou zkušenost s motory 1,4 16V a 1,6 16V? Rozhoduju se mezi 1,4 a 1,6, ale nikde nemají 1,6 jako předváděcí. Jel jsem s 1,4 a docela spokojenost. Předtím jsem si říkal, že půjdu do 1,6, ale prodejce mi řek, že když mi neřekne že sedim v 1,6 tak to ani nepoznám. Je to prý znát až když je roomster naloženej. Já mám najeto na svým 1.6 už 2200 km a s chodem motoru naprostá spokojenost. Je pravda, že ta spotřeba je zatím asi o 1 l větší (i když podle tabulek má být jen o 0,2 l). Jinak je tu diskuze o spotřebě a tam se porovnávají 1.6 s 1.4. Je pravda, že nemohu srovnávat jízdní vastnosti s 1.4, ale otec má fabii sedan 1.4 55kW. Prostě ta 1.6 táhne víc - a hlavně je to znát v kopci a při vyšších rychlostech, prostě má tam ještě rezervu. Ale taková ta pružnost (zryhlení) z 0 do 50 km se mi zdá skoro stejná, potom už je 1.6 trochu lepší a víc je to znát nad 120 km/h
Prosinec 6, 200618 r Mám taky 1,6 a spokojenost. Měl jsem na 14 dní půjčenou krátkou Fabii 1,4 MPI ( slabší než ta 1,4 16V) a taky se s tím jezdilo docela dobře. Jezdím hlavně sám a po městě, takže jsem to nezkoušel při plném zatížení. Teď o víkendu jsem přes Prahu vezl 4 dospělé a jedno 12 leté dítko a ani mi to při jízdě nepřišlo, že bych musel víc šlapat na plyn. Mě by při rozhodování ovlivňovala ještě jedna věc a to, že 1,6 má vzadu kotouče a ne bubny ( prostě mi to k novému autu už v dnešní době nesedí )
Březen 11, 200718 r Mám taky 1,6 a spokojenost. Měl jsem na 14 dní půjčenou krátkou Fabii 1,4 MPI ( slabší než ta 1,4 16V) a taky se s tím jezdilo docela dobře. Jezdím hlavně sám a po městě, takže jsem to nezkoušel při plném zatížení.Teď o víkendu jsem přes Prahu vezl 4 dospělé a jedno 12 leté dítko a ani mi to při jízdě nepřišlo, že bych musel víc šlapat na plyn. Mě by při rozhodování ovlivňovala ještě jedna věc a to, že 1,6 má vzadu kotouče a ne bubny ( prostě mi to k novému autu už v dnešní době nesedí ) Pokud je auto vybavené ESP má i 1,4 vzadu kotoučové brzdy...
Březen 11, 200718 r Jj, doporučuji vzít 1.6 - mám Rooma 1.6, už jsem s ním najel cca 6000 a je to super motor. Motor 1.4 znám z Fabie a proto jsem se rozhodl vzít 1.6. U 1.6 když jedeš klidnou jízdou - hodíš tam pětku a jedeš. Když chceš svižnější jízdu, tak je rozdíl hodně znát. S tou spotřebou to není tak jednodznačné, teď jsem jel do rakouska a zpět na průměr 7,1 což je HODNĚ dobrý výsledek. Přičítám to tempomatu - ten doporučuji pokud jezdíš hodně mimo město. Ve městě se využije málokdy. Rozhodně doporučuji 1.6! Honza
Březen 11, 200718 r mnoo., jak psal Jirka 67, tak nastup kroutaku je u obou motoru temer stejny, ale pri vetsich rychlostech, ma 1.6 dostatecny prebytek vykonu na rychle a bezpecne predjeti, coz u 1,4 uz neni.,., Jenze Rumik je prvotne stavenej jako pohodlny, prostorny rodiny auto, kde se nepredpoklada ze budes muset riskantne predjizdet ze?
Březen 12, 200718 r Já mám 1.4 16V najeto 4500km a sem s tímto motorem naprosto spokojen i nad 130 mi krásně zrychluju, měl sem předtím fábii s motorem 1,2 HTP 40Kw a je to opravdu rozdíl a i pri 5 cestujících sem nepocítil rozdíl v akceleraci...
Leden 21, 200817 r Já mám 1.4 16V najeto 4500km a sem s tímto motorem naprosto spokojen i nad 130 mi krásně zrychluju, měl sem předtím fábii s motorem 1,2 HTP 40Kw a je to opravdu rozdíl a i pri 5 cestujících sem nepocítil rozdíl v akceleraci... Ale v Tvém případě je názor hodně ovlivněn tím, že jsi šel z bezmotoráku do 1.4. Já bych rozhodně volil (a zvolil jsem) 1.6.
Únor 10, 200817 r Já mám 1.4 16V najeto 4500km a sem s tímto motorem naprosto spokojen i nad 130 mi krásně zrychluju, měl sem předtím fábii s motorem 1,2 HTP 40Kw a je to opravdu rozdíl a i pri 5 cestujících sem nepocítil rozdíl v akceleraci... to je tazko posudzovat u teba jednoducho ta 40kWje slaba v meste je v pohode ale mimo mesto je to slabe. (v kopci je to podlaha) p.s.: rozhodoval by som sa kde budes jazdit ak budes casto jazdit po dialnici tak tam bude lepsia 1,6 a este by som uvazil ako budes nalozeny ak budu jazdy s nalozenym autom tak tiez 1,6 bude lepsie. to si musis stanovit urcite body a porovnat pre a proti.
Duben 14, 200817 r Jezdil jsem s obema motory a oba jsou docela dost bidny.... Ted jsem zkousel 1.4 63kW v Roomsteru a to skoro vubec nejede. Dokonce, dokud me kamarad neupozornil, ze je to 1.4, tak jsem myslel, ze jedu v 1.2 HTP, ma to uplne stejny zvuk. S 1.6 16V 77kW jsem jezdil ve sluzebni Bore a to byla taky bida s nouzi. Ani jeden z techto dvou motoru bych si nekoupil.
Duben 15, 200817 r Jezdil jsem s obema motory a oba jsou docela dost bidny.... Ted jsem zkousel 1.4 63kW v Roomsteru a to skoro vubec nejede. Dokonce, dokud me kamarad neupozornil, ze je to 1.4, tak jsem myslel, ze jedu v 1.2 HTP, ma to uplne stejny zvuk. S 1.6 16V 77kW jsem jezdil ve sluzebni Bore a to byla taky bida s nouzi. Ani jeden z techto dvou motoru bych si nekoupil. jenže pak už nic jiného není
Duben 15, 200817 r jenže pak už nic jiného není no a taky to nesmí Martinoslav porovnávat když přesedne rovnou z načipované FRS Upraveno Duben 15, 200817 r od pitrs78
Duben 15, 200817 r Jakr: Ja vim... Nabidka benzinovych motoru je dost zalostna... pitrs78: Ale prd velebnosti Jenze ty benzinaky jsou takovy nijaky, ani ryba ani rak...
Duben 15, 200817 r Jakr: Ja vim... Nabidka benzinovych motoru je dost zalostna... Aaaaa pan je american, ze silneho auta uz se neumi se slabym ani rozjet ale je pravda ze treba 1.4TSi by s tim autem zacvicilo jinak
Duben 17, 200817 r No jo, ale to se Martinoslav nepochlubil s úpravama co na tom svém 1,4 MPI má nezabudaj ze povodne to tusim mal tu 1,4 44kW.
Duben 18, 200817 r obecně mě s politikou benzínových motorů koncern pěkně seee, pro fábku - room není v podstatě nic, 1,4TSI bude stát ranec peněz neadekvátní k tomuto autu (ostatně jako cena 1,9TDI), v octě je jen 1,8tsi resp 2,0tsi ale jen v RS-u, když se podívám ke konkurenci, tak mi je smutno, a nafta pro fábku-room? mimo 1,9 taky hrůza a běs, octy jsou na tom líp, ikdyž za hodně peněz
Duben 19, 200817 r No je pravda, že oba 16V motory mají ve spodních otáčkách poněkud mrtvolný projev ale stačí jedničku vytočit nad 4200 aby se motor nadechl a pak už běží oba docela pěkně. Toto je ale normální chování všech 16V motorů-potřebují otáčky aby se rozeběhly. Samozřejmě u atmosférikého motoru výrazně platí, že objem ničím nenahradíš a tak vyšší kroutící moment v 1.6 je znát, ale je to o penězích, nákup 1.6 je přeci jen dražší.
Duben 25, 200817 r Tím, že koupíš 1.6 nic nepokazíš a navíc máš vzadu misto bubnu kotouče, který nerezivěj a vypadaj líp. Jen těch 30 tis. navíc. A spotřeba je jen o stylu jízdy.Jinak souhlasím s předešlým příspěvkem a 77KW A 63 KW je znát.
Leden 15, 200916 r Zrovna tento problém řeším a taky se nemohu rozhodnout. Do teď jsem jezdil s atmosferickým dieslem 1,9D/51kW. Podle toho vypadá styl jízdy. Jsem zvyklý řadit v nízkých otáčkách a když jsem jel s předváděčkou 1,4/63kW v roomsteru, dostal jsem se na strašlivou spotřebu podle PPC kolem 10 L/100km. Mám nabídku na skladovou 1,6/77kW za cca 350 000 a tak nevím jestli ji vzít, nebo objednat 1,4/63kW. 60% cest jezdím mimo město, ve čtyřech a s plným kufrem.V rámci rychlostních limitů ČR. Neví tady někdo jak jsou na tom oba motory se spolehlivostí a náročností na údržbu?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.