Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Já mám prozměnu Osram Night Breaker (H7) a je to dost poznat a zatím maximální spokojenost. Někdo tady upozorňoval na kratší životnost. Zatím je mám 8.000km a pokud odejdou dřív než při 10.000, dám vědět...

Vloženo

To Bojler a Emkon. Je ten rozdíl velký i když přepnete na dálkový? Mě právě nejvíc vadí ty dálkový, protože u těch,

co jsou tam z výroby, to není nic moc hlavně u těch dálkových. Dík.

Vloženo

Je, dokonce jsou trochu jinyho tvaru i kuzely podle toho jak se svetla natacijou. Zajimalo by me, jestli je rozdil dany barvou svetla (pro oci rozeznatelnejsi objekty apod.), nebo je svetla opravdu vyrazne vic.

Vloženo

Ano, u těch Night Breaker-ů je rozdíl svítivosti na dálkových opravdu výrazný.

Podle mého subjektivního posouzení je nárůst svítivosti u potkávacích světel odhadem o 25-30% a u dálkových asi tak 40% (výrobce uvádí až 90%).

Zatím je mám 8.000km, cca 2/3 všech jízd bylo v noci, a za obyč.H7 bych už nikdy neměnil...

Vloženo

Bojler: Docela by mě zajímalo přímé srovnání těch tvých Tungsram a mých Osram. Přece jenom je rozdíl dát za pár 150,- nebo 500,- když svítí pravděpodobně srovnatelně. Co se týká barvy světla (Osram NB ve srovnání s žárovkama z výroby), tak je to vidět už od pohledu že je jasnější, stačí vyměnit jednu a zapnout světla pro srovnání...

Vloženo (editace)

pokud mas nekoho v okoli, tak zkus porovnat. ja sem sel metodou "za 400Kc 4 zarovky" a pak se uvidi :) Navic, za zarovku se mne ekluje dat 1000Kc...

P.S. pro zakladatele - projektorovÁ světla a projektorové světlo (jedno). :)

Editováno: , autor: bojler
Vloženo (editace)

Díky za odpovědi. Taky by mě docela zajímalo srovnání vašich žárovek. Každopádně se pro jedny rozhodnu. Nejspíš

začnu těmi levnějšími, co má Bojler. Přeci jenom 150 kč za dvě žárovky je hodně dobrá cena a pokud mi budou

vyhovovat, tak není co řešit.

Editováno: , autor: mambo
Vloženo

Díky za výsledky testu. Tak si koupím ty Tungsramy, co má Bojler. V testu dopadly hodně dobře, cena taky dobrá

a navic když je Bojler spokojenej. Jenom doufám, že mě při výměně něco nezaskočí, aby tam nebyla nějaká libůstka. :)

Vloženo
Ja dnes pouzil Philips X-treme power a moooc dobry... uvidime co zivotnost...

...ty jsem mel ted naposled, az mi pak najednou praskly v noci pri jizde naraz obe lollol ......ale take spokojenost a vydrzely mi cca 50.000 km........

Vloženo

U vymeny sem stravil asi tri ctvrte hodiny. Furt sem koumal jak to vytahnout a bylo potreba jenom hodne sily. Po vytahnuti zarovky a patice ze svetla uz to chce jenom hrubou silu, nic uz se tam neodepina nebo nepretaci.. ja furt dumal, co je potreba zakroutit nebo vytahnout, aby to slo lehce.

Vloženo

Chce to vzít menší plochý šroubovák a přiměřenou sílou "páčit" mezi paticí a žárovkou.

Jo brzy jsme si odvykli vozit ssebou nějaký ten "vercajk"... :-))

Vloženo

Já bych výměnu vlastní žárovky viděl takhle:

- Sundat gumový kryt a odložit na suché místo

- Uvolnit nejprve celou paticíi (i s drátama) pootočením proti směru hodinových ručiček až se to vycvakne a uvolní

- Tenkým šroubovákem/nožem/nehtem uvolnit od sebe patici a žárovku a vysunout starou žárovku z kontaktů

- Nasunout novou žárovku kontaktama do patice - pozor - nedotknout se baňky

- Patici i s žárovkou vsunout do světla a ve směru hodinových ručiček zacvaknout nadoraz

- Nezapomenout na nasazení gumového krytu, ať ho pak nehledáte ve škarpě :D

PS: Uvnitř světel, vedle samotného projektoru je vlevo ve směru jízdy taková kovová páčka, která pravděpodobně natáčí/přepíná clonku. Nevíte k čemu to tam je?

Vloženo

petrumr: Já zase předpokládám, že na dáklové (odclonění clonky) sepne elektromagnet, takže při poruše by to mělo svítit trvale potkávacíma... Ale to by chtělo nějaké schéma, jak to tam vlastně funguje...

• o 3 týdny později...
Vloženo

Žárovky Osram Night Breaker: Svítily hodně dobře, maximální spokojenost, ale vydržely jen 8500 km.

Zkusím teď Philips Extreme Power nebo Philips Vision Plus. Které jsou lepší a jaké s nima máte zkušenosti?

Vloženo

Je to naprapnutie z lavostrannej na pravostrannú prevádzku kedy sa v tomto prípade hrana lúča len zarovná

PS: Uvnitř světel, vedle samotného projektoru je vlevo ve směru jízdy taková kovová páčka, která pravděpodobně natáčí/přepíná clonku. Nevíte k čemu to tam je?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...