Keso8 Vloženo 23. leden 2016 Sdílet Vloženo 23. leden 2016 Aha škoda. Myslel som že je to jednoduhšie. Hlavne miesto 2 žiaroviek kupovať 4 a špárať sa v elektrike kvoli fungovaniu kašlem na to. Díky za objasnenie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
crazyduke Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 ahoj, zkoušel někdo do natáčecích světel rok 2007 dát HID xenony? Koupil jsem v německu žárovky Xenon Blue Design a svítily stejně jako xeny na Touranu, prostě bomba. Po 2 letech prd... a jedna KO. Koupil jsem tedy tu samou sadu zde v ČR a totální propadák!!!! Objednal jsem už asi 3 sady jiných žárovek a vše na ho.no prostě jako u staré škody 120 žluté slabé světlo... Poslední co mě napadlo, před koupí Osram COOLBLUE Intense za dost peněz s malou životností, je dát tam H.I.D. přestavbu, mám tu jednu doma 5000K. Zkoušel to někdo? Nerad bych tam ve světle něco odpálil... Jak je to s lomem světla? S autem jezdí manželka a sama říká že to teď stojí za prd... Díky jdu se tu prokousat 28 str. ale kdyby někdo věděl budu rád když se podělí o zkušenost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PyroSVK Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 Podla zakona nemozes, ale par ludi na fore to ma, a pokial to dobre nastavis tak oslnovat nebudes a svietit budes pekne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 crazyduke: Skúsiť hu tam môžeš, ale niekto tu na fore písal, že to odpaluje jednotku natáčania tie HID sady. Čo je na tom pravdy neviem, neviem v čom by bol problém. Ja mám nastavené svetla podľa noriem na STK a koliečkom na 2ke. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Problém je v tom, že jednotka natáčení má společné napájení s žárovkou. HIDky buď způsobují nějakou špičku při zažehnutí výboje nebo vysokofrekvenční rušení, které nedělá dobře řídícím jednotkám, co na to nejsou stavěné. Může záležet i na konkrétní HID sadě, nedá se vyloučit, že zatímco jedna bude jednotky odpalovat, jiná bude fungovat bez problémů. Osobně bych to neriskoval a radši natáhl pro HID zvlášť napájení spínané relátkem z okruhu světel. Ideálně s nějakým zpožděním, aby člověk v klidu nastartoval a světla se rozsvítila až potom. To by pro aspoň trochu zručného elektrikáře neměl být problém. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 31. leden 2016 Sdílet Vloženo 31. leden 2016 (editace) Projektorová světla zkoušel jste někdo , nebo máte v tom praxi na přední světla Fabie ll která má originál čočky a H7 žárovky 55 W , dát 100 W žárovky H7 ? Potřebuji to na závody , ty 55 W málo svítí . Chci jen vědět zdali to snese elektrika , zdali neprasknou ty čočky o který mi jde , a co na to ty paraboly , natáčení světel to nemá , atd. , je to větší teplo v parabole . Na felicii jsme měli 130 W/ 90 W H4 a bez problémů , ale větší parabola i elektrika v pohodě ( ono to jde stejně přes seriové relátko ) , ALE NEBYLA TAM TA ČOČKA v parabole přední a o tu se bojím . Žárovky H7 rallye 100W není problém ji sehnat je jich dost stojí 110 kč. Pokud mi o tom chcete napsat zkušenosti tak na zavody@seznam.cz nebo sem děkuji Editováno: 31. leden 2016, autor: standa 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 31. leden 2016 Sdílet Vloženo 31. leden 2016 (editace) Radši si kup přídavný světla dimenzovaný na 100W a učuň si na čumák přídavnou rampu - těch 100W by už nemusely paraboly (hlavně místo, kde je držák žárovky) v projektorech zkousnout ... Editováno: 31. leden 2016, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 31. leden 2016 Sdílet Vloženo 31. leden 2016 A co se týče elektriky, tak je nejlepší dát relátko do blízkosti světel, přivést elektriku přímo od baterky vodičem aspoň 2,5mm2. Nezapomenout na pojistku. A relátko spínat tím co původně vedlo na žárovku. Nebudeš mít úbytky napětí, než to projde přes všechny spínače, a žárovky budou svítit zase o něco více. Na silnici bych tě ale potkat nechtěl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Falkon Vloženo 15. Únor 2016 Sdílet Vloženo 15. Únor 2016 (editace) Posledních asi 14 dní řeším problém s projektorama na FII FL Combi 2011. Po výměně žárovky jsem si všiml, že mi jedno světlo svítí nějak výš něž by mělo. Nechal jsem tedy světla seřídit regloskopem a mechanik mě sdělil, že levá čočka je asi vadná jelikož nemá ten správný lom světla ale trošku jiný. Světla seřídil na stejnou výšku a já odjel. Po seřízení mě ale světlo stále svítí výš než je zdrávo a netuším čím to může být způsobeno. Zkoušel jsem jinou žárovku a nepomohlo, bourané auto nebylo ani světlo není a nebylo nikdy poškozeno. Na STK minulý rok také na tohle nic neříkali a i já mám pocit že dřív to takto nebylo. Jediné čeho jsem si všiml, je, že na levé čočce je nějaký flek ale netuším co to je. Nikdy jsem to nějak nesledoval jelikož jsem se svítivostí spokojenej ale když si dřepnu před auto levá čočka mě oslní dřív než pravá. Neměli by mě uprostřed mezi světly osvítit obě na stejné úrovni, když jsou seřízené dle regloskopu? Přikládám fotku levé čočky (po směru jízdy) a pravé na které ten flíček není. Editováno: 15. Únor 2016, autor: Falkon Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lordiik Vloženo 17. Únor 2016 Sdílet Vloženo 17. Únor 2016 (editace) Pre začiatok skús urobiť testovaciu fotku ako svetlami svietiš z rozumnej vzdialenosti na stenu. Tak uvidíš aspoň približne či sa niečo deje a možno aj čo sa deje. Niečo takéto: (Je to fotka F2 FL 2010 pár dni po nastavení regloskopom) Editováno: 17. Únor 2016, autor: Lordiik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 17. Únor 2016 Sdílet Vloženo 17. Únor 2016 Projektorová světla zkoušel jste někdo , nebo máte v tom praxi na přední světla Fabie ll která má originál čočky a H7 žárovky 55 W , dát 100 W žárovky H7 ? Potřebuji to na závody , ty 55 W málo svítí . Chci jen vědět zdali to snese elektrika , zdali neprasknou ty čočky o který mi jde , a co na to ty paraboly , natáčení světel to nemá , atd. , je to větší teplo v parabole . Na felicii jsme měli 130 W/ 90 W H4 a bez problémů , ale větší parabola i elektrika v pohodě ( ono to jde stejně přes seriové relátko ) , ALE NEBYLA TAM TA ČOČKA v parabole přední a o tu se bojím . Žárovky H7 rallye 100W není problém ji sehnat je jich dost stojí 110 kč. Pokud mi o tom chcete napsat zkušenosti tak na zavody@seznam.cz nebo sem děkuji Do Fabie II před FL jsem před rokem dal 100W H7-ky. Jo, je to lepší, ale proti Fabii I se 100W H7-kami a 100W H3-kami je to pořád o ničem. Když to shrnu - klidně je tam dej - ani nemusíš dávat silnější pojistky - ale k dobrým světlům tomu pořád něco bude chybět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majký Vloženo 4. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2016 100W - se budou dost zahřívat v čočkách proč nedáš raději lepší žárovky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radiss33 Vloženo 5. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2016 Falcon : ty tvoje cocky jsou nejaky mlecny,treba jich vycistit ,potom bydou jako nove ,ja delal jen z FRS1 ale rozdil znatelny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radiss33 Vloženo 5. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2016 Tonda -B : muzes 100W pouzit ,ale zakuop knim pro 100W zarovky ,keramicke patice Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PcGamer Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 Zdarec, taky resim svetla. Co rikate na tyto: http://www.autokelly.cz/Product/OS-62261SBP/12018681/39849642;38957081;38908605;40111957;39998544 nevypali to cocku?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 Tohle ti nestačí??? Citovat Není určeno pro provoz na pozemních komunikacích!Super Bright Premium - robustní žárovky vyvinuty speciálně pro provoz offroad.Žárovka odolná vibracím. Vysoká spolehlivost a svítivost i v nejhorších terénech.Doporučené použití v zemědělství, lesnictví, stavebnictví atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PcGamer Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 a ty 100W jo?? budu jezdit po lese. se zase nechci poustet do nejaky debaty. me jde o to zda je lepsi koupit s vetsi svitivosti nebo todle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 A jakej si myslíš, že je rozdíl mezi 65W, 100W a "vyšší svítivostí" ? Všecky produkujou ze svýho příkonu zhruba 95-98% tepla, akorát že světlomet = jeho materiál a vůbec mechanická konstrukce je konstruovanej na teplo vyprodukovaný 55W klasikou heligónkou. Ta s příkonem 65W produkuje zhruba o 20% víc tepla a ta 100W dokonce skoro dvojnásobek normální žárovky - tak k čemupak asi dojde u plastovejch dílů? Ta mechanická konstrukce musí nadbytečný teplo odvádět do okolí, aby to celý nezačalo hořet - a je navržená na určitý vteřinový množství odvedený energie. Máš to hodně podobný, jako vejfukový potrubí - taky odvádí nadbytečný produkty nějaký činnosti a je navržený na nějakej vteřinovej průtok. Copak bude následovat, když potrubí napočítaný na 5000RPM motoru s objemem 1,5 litru namontuješ na "třílitr" a dupneš mu na plyn? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PcGamer Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 pojede jako z praku. mas nejakou rejpavou bo co. ale ses hodnej ze mi na otazku o svitivosti napises ze to hreje vic. coz mi prijde normalni. v predchozim aute jsem mel 70w a bylo to v poho ale bylo to v parabole. me prijde ze sem se nemel ani ptat neb "normalni" odpovedi se asi (od tebe) nedockam. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 (editace) Svítívost nejsou watty. A žárovky se stejným výkonem (přikonem) mají různou svítivost (Lm - lumeny) viz katalog Osram v příloze. Rozdíly jsou dost veliké, 1000 - 1550 lm. Ostatní info nejlépe na stránkách Osram.cz OSRAM_ORIGINAL_LINE.pdf Editováno: 3. Září 2016, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PcGamer Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 McMatej: dekuji za odpoved no podle toho odkazu mi vychazi (jestli se dobre divam) ze cim vic w trak tim i vic Lm takze by mela svitit vic 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 Jo, to ona ta vícwattová skutečně svítí víc - ale ÚČINNOST mají přibližně stejnou - neboli, u každý žárovky se stejně velkej díl celkovýho příkonu přemění na teplo. Když vezmeš 2kg meloun a oloupeš z něj 5% šlupky, vyhodíš váhově 10 deka (fakticky nesmysl, jen ilustrativní příklad) - ale když vezmeš 10kg meloun, tak při stejným poměru 5% šlupek bude toho odpadu už půl kila... Takže když žárovka využije jen asi 2-3% energie na světlo a zbytek "protopí", tak ta 55W protopí skoro 54W ale ta 100W už 97W - a to je to teplo, který musíš odvést ze světlometu pryč, jinak se začne tavit, eventuálně pálit až hořet. UŽ TO CHÁPEŠ????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 PcGamer: Preto ak sa nebojíš o pokutu a nemáš natáčacie svetlomety , tak ti odporúčam namontovať HID Xenony, svietia lepšie ako 100W žiarovky a spotrebu majú 35W (menej zaťažujú elektrickú sústavu). Výdrž výbojky je väčšia ako v prípade žiarovky. Ale pre úplný základ je treba mať čisté svetlo z vonka a aj zvnútra. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 před 4 hodinami, PcGamer napsal: McMatej: dekuji za odpoved no podle toho odkazu mi vychazi (jestli se dobre divam) ze cim vic w trak tim i vic Lm takze by mela svitit vic Ano, ale tak jsem to nemyslel. Chtěl jsem naznačit, že i mezi např. 55W žárovkami se najdou žárovky s vyšší svítivosti a ty nebudou tak tepelně zatěžovat světlomet jako víc wattová. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.urbanek3 Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 PcGamer: Preto ak sa nebojíš o pokutu a nemáš natáčacie svetlomety... O žádnou pokutu se není třeba bát, není žádná šance, aby fízl zjistil, co je ve světlech za žárovku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.