milososka Vloženo 26. Duben 2023 Vloženo 26. Duben 2023 Ahojte, příští rok chci vyměnit Superba 2 za novou Octavii 4 a zvažuji obě možnosti (nová, lehce ojetá). Po nakonfigurování v českém konfigurátoru, jsem si pro zajímavost jsem si rozjel konfigurátor pro Polsko a nestačil jsem se divit. Nejen, že nabízel možnosti (např. Dynamic paket), které konfigurátor pro Česko nenabízí, ale zarazila mě cena. Konfiguroval jsem Combi 1.5 TSI manuál + nějaké ty příplatky (matrix, tažné atp.) a výsledná cena v Polsku byla 148.700 PLN (akt. kurzem cca 760.000,- CZK), kdežto výsledná cena v českém konfigurátoru 874.000,- CZK a podotýkám, že česká verze obsahovala méně, než nakonfigurovaná polská verze. Další výhodou pro pořízení v Polsku, je nepatrně vyšší DPH (23 % vs. tuzemských 21 %). Máte prosím někdo zkušenost s pořízením nové Škodovky v zahraničí? Zajímá mě, jestli mají možnost dát slevu nějaké to procento, tak, jako jsme zvyklí u nás v ČR, jestli jsou ochotni a vůbec schopni objednat auto "cizákovi". Citovat
Jan R. Vloženo 26. Duben 2023 Vloženo 26. Duben 2023 Zjišťoval jsem cca. před rokem. Našel jsem dealera v Krakowě, jsou schopní prodat auto bez DPH, vydat exportní značky, ale chtěl jsem verzi, co tady neprodávají. Psal jsem na infolinku, jestli takové auto v ČR přihlásím, odpověděli, že přes STK. Ale nejsou schopni říci, jestli to fakt jde. Aby to ta STK nepřihlásila jako dovoz. U standartní verze by neměl být problém. Slevu by dali 5% ale je to před rokem. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.