milososka Vloženo 26. Duben 2023 Sdílet Vloženo 26. Duben 2023 Ahojte, příští rok chci vyměnit Superba 2 za novou Octavii 4 a zvažuji obě možnosti (nová, lehce ojetá). Po nakonfigurování v českém konfigurátoru, jsem si pro zajímavost jsem si rozjel konfigurátor pro Polsko a nestačil jsem se divit. Nejen, že nabízel možnosti (např. Dynamic paket), které konfigurátor pro Česko nenabízí, ale zarazila mě cena. Konfiguroval jsem Combi 1.5 TSI manuál + nějaké ty příplatky (matrix, tažné atp.) a výsledná cena v Polsku byla 148.700 PLN (akt. kurzem cca 760.000,- CZK), kdežto výsledná cena v českém konfigurátoru 874.000,- CZK a podotýkám, že česká verze obsahovala méně, než nakonfigurovaná polská verze. Další výhodou pro pořízení v Polsku, je nepatrně vyšší DPH (23 % vs. tuzemských 21 %). Máte prosím někdo zkušenost s pořízením nové Škodovky v zahraničí? Zajímá mě, jestli mají možnost dát slevu nějaké to procento, tak, jako jsme zvyklí u nás v ČR, jestli jsou ochotni a vůbec schopni objednat auto "cizákovi". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 26. Duben 2023 Sdílet Vloženo 26. Duben 2023 Zjišťoval jsem cca. před rokem. Našel jsem dealera v Krakowě, jsou schopní prodat auto bez DPH, vydat exportní značky, ale chtěl jsem verzi, co tady neprodávají. Psal jsem na infolinku, jestli takové auto v ČR přihlásím, odpověděli, že přes STK. Ale nejsou schopni říci, jestli to fakt jde. Aby to ta STK nepřihlásila jako dovoz. U standartní verze by neměl být problém. Slevu by dali 5% ale je to před rokem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 26. Duben 2023 Sdílet Vloženo 26. Duben 2023 Zde to dobře popsal 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.