Jump to content

Octavia IV FL

Rapid1.0

Recommended Posts

@Deawon Podíval bych se na infotainment S4 a očekával ten. Nečekám, že by Škodovka šla jinou cestou, než VW. A VW aktuálně má ve všech 3 nových modelech (Tiguan, Passat a G8.5) stejný infotainment. Jak velikostí a tvarem obrazovky, tak ovládací lištu pod ní. A MIB 4 taky bude napříč koncernem. 

• Pozitivní 1

V 6. 2. 2024 na 17:13, MIgráček napsal:

Jelikož O5 už ani neplánují, tak není na co čekat.

Nevím, jestli vyloženě neplánují O5, ale minimálně je O4 poslední generací se spalovacími motory. A psali na auto.cz, že vzhledem k tomu, že 2035 je ještě daleko a do té doby budou výrobci aut natahovat životnost stávajících modelů co to půjde, prý se u O4 chystají 2 facelifty - ten letošní a pak ještě jeden. 

Líbí se mi: 

- přední světla, ty se vážně povedla. Asi nejhezčí ze všech aktuálních modelů (beru v potaz i S4)

- větší obrazovka infotainmentu - respektive užší rámečky, ty jsou u stávající O4 ošklivě tlusté

- vyšší výkon o 15 kW, který asi nebude nějak znatelný, ale každý koník k dobru se počítá

Nelíbí se mi:

- přední nárazník, působí na mě docela "čínsky", levněji a z některých úhlů dělá auto opticky užší 

- nový znak RS je příšerný (taktéž čína / aliexpress)

Jinak je to stále stejné, hezké auto. 

image0 (15).jpeg

• Líbí se mi 1