Jump to content

Octavia IV FL

Rapid1.0

Recommended Posts

Už jsem to psal. Facelift Octavie mi v současné době připadne jako vtip. Vím, ze je dlouhodobě naplánován, nelze to v podstatě změnit, ale za situace, kdy Octavka IV je brána jako ,,nové” auto stále mi to připadá minimálně úsměvné a zarážející.

před 8 hodinami, iphonik4 napsal:

A řekli prodejci i kdy by měl být FL představen? Co vše řekl k RS? Díky

Že RS hlavně předek hezčí, vzadu jen světla. Prodej přelom 23/24.

Ale za 6 týdnů je mega slezina, bude se vědět více.

• Pozitivní 1

• 1 month later...

Čínská verze Octavie IV "Pro". Dost možná by si některé prvky mohl převzít evropský facelift. Z videa bych očekával, že FL bude mít prošívané dveřní výplně (stejná změna byla u Kodiaqu FL), a že facelift převezme dotykovou lištu pod obrazovkou z Golfu 8, který má na ni i ovládání teploty, ne jen hlasitosti, jako nyní. 

OVIFL dotyková lišta.png

OVIFL výplně dveří.png

• Pozitivní 2

Je otázka jestli by ta dotyková plocha i s teplotou byla nějaké výrazné zlepšení... I když je to "fyzická plochja" stejně se musím podívat kde je a kam mám kliknout.. oproti stavu nyní by to asi bylo lepší, ale jestli bych kvuli tomu prodal auto a šel do FL to asi ne..

• 1 month later...
  • 10 months later...

Z jiného fora:

Dostaneš větší displej, funkční matrixy, nový SW a HW, nové motory EVO2, nový přední a zadní nárazník, nový design světel, pár nových dekorů v interiéru.A příplatkové položky už budou výrzaně omezené a srdužené do velkých paketů viz ENYAQ nebo Karoq. Vlastně už všechny modely co jsou v konfigurátoru mají těch položek výrazně méně než před rokem, ale bude to ještě větší extrém ať klesne komplexita a tím i množství chyb, nutnost menších skladovacích prostor u linky, levnější výroba atd.

Edited by Dixik2

Docela by mě zajímalo, jakou plánují dodací dobu pro FL, jelikož právě kvůli tomu “přehnalému” tabletu začínam mít o přechod z aktuální zájem. Ten aktuální displej Columba, to je brutální ostuda. Ještě s tím šíleným ráměckem. Ono to vypadá, že je to velký displej, no po zapnutí :D takový MIB 2.5 Columbus z OIII FL je proti tomu nádhera. I blbý zobrazení parkovací kamery tam šlo přes celý displej ale u aktuální zabírá jen malou část už tak malého displeje. Naopak v Enyaqu je to paráda. Příjde mi, že Škoda to snad dělá naschvál, když do preFL dá vždy strašný displej (platilo to i u OIII), aby následně FL mohl přinést wow efekt. Navíc taky aktuální HW (včetně nejnovější verze) je slabota, SW už je celkem vychytaný ale silnější HW by to sneslo a to FL přinese. Ale zpět k tématu. Svoji bych logicky rád prodal ještě před uvedením FL. Nicméně doufám, že to zas nebude znamenat čekání rok 😕 

Edited by iphonik4

@iphonik4 Nemyslím si, že kolega nad tebou mluví o ořezání výbavy a ani podle mě to škodovka neplánuje. Co se ale už tu psalo výše a je to logické, že dojde k omezení výbav ve smyslu Ambition Plus, Style Plus, paketů ve smyslu Klima paket, Klima paket Premium, Funkční paket, Funkční paket TOP apod. Prostě těch možností jak si nakonfigurovat vůz bylo v minulosti strašně moc, což je hodně náročné na logistiku. Po vzoru japonských automobilek nás tedy s největší pravděpodobností čeká to, že si vybereme pevně danou výbavu s minimální  možností úprav. Což nutně neznamená ořezání výbavy. 

• Pozitivní 4