Přejít na obsah

Vibrace při ubrání plynu


Falcox

Doporučené příspěvky

Ahoj  jezdím Superbem 2.0 TSI 200 kw r.v. 2019 a po zrychlení a následném sundání nohy s plynu v rozmezí 2000‐3000 otáček vozidlo začne vibrovat do volantu. Děje se to na všechny převodové stupně, ale ne vždy, proto je velmi složité závadu dokázat. Předvedu to jednou a podruhé,  když se o to pokusím,  se to nestane. Nejvíce je to poznat na sportovní režim, ale děje se to na všechny režimy. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Vozidlo má 135000 km a je ještě v záruce. Problém je, že autorizovaný servis stále říká, že se závada neprojevila.

 

Dekuju za všechny tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem se bavil s jedním mechanikem a já jsem si to pak taky uvědomil.  Ty vibrace závisí pouze a jen na otáčkách motoru. Děje se to při jakékoliv rychlosti a stupni. Takže ano, někde bude silentblok v pytli a jak se při deceleraci nahne motor dopředu, tak to v rozmezi 2-3k otacek zacne vibrovat. Moc děkuju za radu. Proč tu výměnu nikde nepíšou to nevim. Zaměříme se na toto. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Poprvé to bylo opraveno v rámci záruky. Podruhé jsem to zatím neřešil. Rozhodl jsem se, že s tim budu jezdit dokud to půjde a pak uvidíme. Protože jen setrvačník bude stát kolem 60 000 Kč a samozřejmě musí jít ven převodovka, takže oprava počítám kolem 80 000 Kč a teď už vim, že to vydrží max 40 000 km, takže je otázka, jestli to má smysl. Je tam něco špatně, ale nikdo neví co...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...