kako Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 O vikendu sem se vrhnul na modry podsviceni. Vymenil sem vsech 7 ledek na knofliku pro rozsvicovani svetel a sviti jen jedna (mlhovky). Polaritu mam spravne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fernetak Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 to jsi měnil jen ty co osvětlují budíky, nebo i ty co se rozsvěcují dle osvětlení vozu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kako Vloženo 17. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 Prosim poradte nekdo. Musi se menit naky odpory? Neni na to naka pojistka? Ja uz fakt nevim.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kako Vloženo 17. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 (editace) ->Fernetak: Jen ten knoflik. K tem diodam u poteciometru sem se nedostal. Sou tam 2 ale nepovedlo se mi to rozdelat... Editováno: 17. Prosinec 2006, autor: kako Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fernetak Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 (editace) Už si to přesně nepamatuju, ale jen jsem přehodil diody(SMD) a nic jsem tam nepřidával, ale podíval bych se ještě jednou na tu polaritu. A ty diody u potenciometru, musíš je odletovat a součastně rozebírat, jsou to klasické diody 3mm Editováno: 17. Prosinec 2006, autor: fernetak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fernetak Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 Odpor se musí dát jen k vyhřívání zadního okna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kako Vloženo 17. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 SMD tam nebyly. Klasicky 3 mm diody. A polarita urco. Sem si to i rozkreslil. Jaky mas ICQ. Pude to rychleji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
...GeOrGe... Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 Taky jsem resil tento problem a musel jsem nakonec prehodit polaritu dvou diod,ale nevim jakych chce to zkouset a za par minut je to hotove.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fernetak Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 Taky jsem resil tento problem a musel jsem nakonec prehodit polaritu dvou diod,ale nevim jakych chce to zkouset a za par minut je to hotove.. Taky to tak vidím, sic nejsem elektrikář tak jsem to taky tak dělal, že jsem běhal k autu a zkoušet Jinak ICQ 309428255 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bohosu Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 Žádný odpory jsem tam nedodával Ale problém bych viděl v diodě že bude přepálená - prostě nevydržela teplotu při pájení, to je běžné Zkus ji vyměnit a pokud to nepomůže tak zkontroluj kontakty (celé vodivé cesty zda není někde zkrat či přerušení ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kako Vloženo 17. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 (editace) Kontakty sou zkontrolovany a pajel sem na 350C Editováno: 17. Prosinec 2006, autor: kako Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bohosu Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 Ono i 350 stupňů je někdy moc Někdy můžeš pájet desítku vteřin a vše je v pohodě, někdy to odejde i po 4 vteřinách..... Pokud máš stejnosměrnej zdroj, nastav si ho na cca 3V a zkus to přidržet na tý diodě jestli funguje. Pokud ano tak zkus to plus a minus přiložit někam dál od tý diody na vodivé cesty (sorry za ten výraz ale mám momentálně vymazáno v hlavě ) pokud bude svítit znova tak tento krok opakuj. Pokud svítit nebude, je jasné že chyba je někde na cestě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kako Vloženo 17. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 -> Bohosu: Moc dekuji, urcite zkusim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 350 stupnov? kurna šak s tym môžeš už plechove strechy pajkovať. ja pajkujem na 220 až 250 podla velkosti kontaktu. cin sa ti pri tej teplote tak rychlo nespali k tomu že ti svieti len jedna dioda..bud si urobil chybu dva krat a to tak že si prehodil polaritu alebo si ich prepalil, stalo sa mi to už raz a nie teplotou taktiež tie kontakty ktorymi zcvakneš tie dôtiky z DPS si prekontroluj...je dosť možné že to bude ten problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fernetak Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 Já mám LED zapojené takto a svítí všechny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomasino Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 Nemyslim to spatne ale pred vlastnim odpajenim diody snad neni tezke si zapamatovat polaritu. Paxe tady mnozi tyto temata Jinak za pouziti SMD diod, ktere jsou normalne v prodeji neni treba menit rezistory, rozdil v jmenovitem napeti je cca kolem 0,3V coz je v pohode. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kako Vloženo 18. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 Delal jsem jednu po jedny, abych neprevratil polaritu. Dokonce sem si prekreslil tistak pro kontrolo. Diody mam uplne stejne zapojene. Takze sou urcite spaleny. Preletuju je a dam vedet. Diky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldo Vloženo 19. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2006 Vyskúšaj tie ledky po jednej, nemusíš pájkovať. Merákom, ak nemáš z 12V cez 680 ohm rezistor najskôr otestuj všetky ledky, či sú OK. Ak áno, pripoj si na napájanie +12V cez ten istý rezistor a skratuj postupne katódy lediek na - , síce ledky budú svietiť slabšie, ale pre kontrolu to stačí. Tak najskôr zistíš, kde máš chybu a zistíš aj prípadný prerušený plošák. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
evry Vloženo 23. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2006 Čus borci tady máte nějaké příklady z knížky .Každá LEDka(barva kterou svítí) je na jinej proud nebo napětí.Nezapojínejte počítat s nejviším napětím v autě 14,4v. Čus EVRy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
evry Vloženo 23. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2006 a další Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
evry Vloženo 23. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2006 a Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
evry Vloženo 23. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2006 další Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
evry Vloženo 23. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2006 další Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host V/// RS Vloženo 23. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2006 Chlapci aj ja mam momentalne problem s diodami !Je to moja chyba ze teraz neviem ze kde je plus a kde minus lebo som neuvazene odpajkoval diody a nepozrel som na polaritu prosim poradte ako to ma byt dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host V/// RS Vloženo 23. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2006 uz netreba uz mi to svieti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.