Přejít na obsah

DSG a cukání auta při zastavení a sešlápnutí brzdového pedálu


r.jonak

Doporučené příspěvky

Ahoj všem. Mám Octavii 3 TDI 2.0 DSG 2015. Když zastavím a sešlápnu brzdu, tak se auto začne škubat. Dříve to bylo občas a teď je to téměř každé 2-3 zastavení. Je to dost nepříjemné až někdy musím dát N nebo P. Jinak to cuká jako když vám někdo houpe s autem. Poprvé, když se mi to stalo, tak jsem se lekl, že do mě zezadu někdo šťouchnul. Co to je? Díky za tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zatím jsem na to nepřišel, ale když jsem měl auto v servisu na výměnu oleje, tak jsem jim o tom řekl. Prý by to mohlo být nějakým snímačem polohy vačky nebo ještě jedna věc, ale teď nevím. Ale oni převodovky nedělají, jen můžou udělat průplach. Ptal jsem se i na výměnu oleje v převodovce. Zatím hledám dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha díky za odpověď. Já byl včera kouknout na Octavii III (DSG, 2.0TDi, najeto 220tkm), měl bych o ní zájem. Když jsme jeli zkušební jízdu asi 50 km, tak řadí krásně, nikde nic nekopalo, ale když jsme přijeli zpět a stáli jsme na semaforu, tak jsem si všiml, že když jsem stál na brzdě, tak auto malinko cuklo jakoby se chtělo rozjet a pak zase nic. 

Tak nevím jestli do toho auta jít, tohohle se trošku bojím. 

Na žádném fóru jsem tenhle problém nenašel, tak nevím jestli je to závažné nebo ne.

Vám to dělá čím dál víc? 😐

Editováno: , autor: Doomek111
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedělá to při každém zastavení, ale je to dost otravné a bojím, se co se pak může stát nebo poškodit. Taky jsem nikde nenašel popis této závady. Zkusím zajet do značkového servisu, jestli budou vědět. Před výměnou by mi měli říct co to je a kolik to bude stát. Pak si R můžu scházet sám nebo třeba sám vyměnit, pokud to půjde. Ale bohužel budu muset platit tu prohlídku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se toho trošku bojím. Zítra ještě zkusím zavolat do servisu, kde opravují převodovky. Zeptám se jestli by aspoň trošku nevěděli čím to může být a pak dám vědět 🙂

 

Auto bylo super, ale kvůli tomuhle nevím jestli ho mám koupit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...