Přejít na obsah

Preprogramovanie preradenia (upshift) k inemu tlacidlu na volante


pkmobius

Doporučené příspěvky

Ahojte, mam nestandardnu otazku a "problem", ktory pravdepodobne este nikto neriesil. Ide o to, ze soferujem s rucnym ovladanim a teda lava ruka obsluhuje volant, smerovky a pravou iba plyn a brzdu. 

 

Kedze mam 3.5 FL RSu, tak rad sa obcas preveziem sportovo a jednoducho kvoli tomu, ze lava ruka je samozrejme na lavej strane volantu, nemam ako preradit na vyssi stupen prevodovky a viem iba podradit. Aj v Sku prevodovka neradi ako by som chcel a v skratke chcem vediet radit aj manualne ako kazdy "zdravy" clovek. :) 

 

Otazka teda je, ci je nejako mozne preprogramovat "upshift" na ine tlacidlo volantu, ktore je na lavej strane? Rozmyslal som nad tlacitkom voice assistantu, ani raz za cely cas co to auto mam som ho nepouzil a je v podstate zbytocne, a je presne na mieste, na ktore v pohode dosiahnem palcom. 

 

Budem rad za akekolvek rady od ludi, ktori sa tomu naozaj rozumeju. :) 

 

Vdaka

 

 

Screenshot_20190609_002123.jpg.014dcfa02fc333bdad779a3d99f7359c.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

obavam sa, ze to nepojde.  ak si dobre spominam, skusali sme sa k tomu dostat pocas vymeny volantov za tie z O4 (novy vzhlad). vsetky tlacidla bolo mozne premapovat na stary volant, okrem padiel pod volantom. preto som ich odstranoval, aby mi pri manualnej prevodovke nekazili dojem z volantu a neprekazali.

myslim, ze ani @ExecutedDonut zatial nic v tomto smere nove nevymyslel

Editováno: , autor: wirer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych navázal na to co psal Wirer,

 

Pádla budou mít pravděpodobně paket s jinačí hlavičkou, odlišnou od ostatnních tlačítek, nikdy jsem se nedostal k tomu udělat si čas zjistit, která to je. Obávám se, že teď toho času do léta o moc víc nebude.

 

@pkmobius

Druhá možnost co by mě napadla je odpájet tlačítko hlasové asistence z plošňáku (přerušit kontakt s plošňákem) a pak natáhnout dvě žíly od tlačítka pádel k teď nepropojenému tlačítku hlasového asistenta.

Když by byl člověk s pájkou šikovný je to nedestruktivní řešení, hotové do půl hodiny.

 

Další možnost oslovit přímo škodovku, myslím, že mají program pro handicapované a buď už nejěké řešení budou mít nebo by možná mohli něco vymyslet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...