Přejít na obsah

Lupnutí při rozjezdu od zadní nápravý / kola (nové auto)


Atter15

Doporučené příspěvky

Zdravím, teď v zimě mi vždy po stlačení ruční brzdy (zatahuju jen na max. druhý zub, auto stojí na rovině) a při prvním rozjezdu kdyz auto stojí delší dobu venku či v garáži  něco lupne od od zadní nápravý, nejspíš teda kola od pravé strany. Jakoby to pravé kolo bylo stále přibržděné a ''odbrzí'' se až při rozjezdu, kdy dojde k onu lupnutí až ráně. V tu chvíli musím šlápnout na plyn a přidat jinak pořád stojím (na rovině) Myslel jsem že tam třeba něco přimrzlo ale dějě se to i kdyz auto stojí ve vyhřívané garáží při teplotě 14 stupnů. Kamiq je jen pár měsíců starý, defakto nové auto, takže nějaké opotřebení mi moc nejde do hlavy (nájezd 9 000km)

 

Motor 1.0 TSI takže v zadu jsou kotouče, ne bubny jestli to hraje roli.

 

Nemá někdo podobnou zkušenost nebo neví co by to mohlo být, potažmo je to zralé na servis? Moc se mi nezdá řešit servis při novém autě, ale stát se asi může :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to přilepení má vliv hlavně vlhko, mokro, sůl, pak dlouhodobé stání, kdy destička přirezne ke kotouči. Tím vznikají takové fleky na kotouči. Kdo jezdí často, brzdy "používá", tak s tím problém takový nemá. Vliv na stav brzd má třeba i jízda sólo, pokud jedeš potom někam dál a plně naložen, tak ty brzdy se pěkně obrzdí, jestli už nejsou ve stavu kdy je pozdě, ale???

Za mě je největší problém samotný materiál používaný v prvovýrobě, na jaře jsem měnil na Kamiqu za zn. ATE a to je mega rozdíl, auto konečně brzdí, po mytí nejsou do deseti minut kotouče jako liška, do rána se nepřilepí, prostě spokojenost a mohu doporučit. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...