houmr Vloženo 25. Září 2007 Sdílet Vloženo 25. Září 2007 a myslis ze 1,4 16V 55kW ide 200km/h, konkretne combi ma maximalku 170km/h. ale mne je jedno nech ti tu pise kto chce co chce. ked to opre o strom alebo zvodidla a prizabije sa pri brzdeni tak mi je to fuk. já myslím že by bylo vhodné, aby se každý kdo tu pořád zkouší kolik to dá, podíval jak zkončil Eflik a jak dopadla jeho Fábka tím nechci říci že on musel zrovna zkoušet maximálku, ale má to tak jako tak chlapec za sebou... bohužel Hmm a tendle typek zrovna nikdy nezkoušel a bylo mu uplně jedno kolik jede HTP na plny knedlik . ( takove ty sebevrahy co pusti fabku na 165 gumach pekne z kopecka bych nakopal do zadku !!! plave to pak na kazdym vymolu jako letadlo naklani se to jako moskvic a stycna plocha je stejne mala tak je jedno jestli tam ma FSII, nebo FSIII oder RS trmeny plus koutouce.... kdyz sem kupoval auto jakekoliv tak prvni co jsem vzdycky vymenil byly kola a pokud mozno co nejvetsi !! to je pravda s tymi gumami mam 185-ky a to je tak ideal na normalne jazdenie. skusenosti ze na relativne kvalitnej ceste pri 180km/h podla tacha sa zdalo auto celkom ovladatelne, druha skusenost je ze pri 170km/h na trochu nekvalitnej to plavalo a uz to bolo na ...... p.s.: na 165-kach sa pokusat o nieco take ako plny knedel dole kopcom je blaznovstvo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Draajea Vloženo 25. Září 2007 Sdílet Vloženo 25. Září 2007 1,4 MPI 44kw kratka Fabie... ja jel nejvic 140 km/h, jel sem to na rovine a sam a ani sem nebyl nalozeny, nejenom, ze sem se trochu bal, taky to dost rvalo, zralo a na ne az tak kvalitni ceste to docela drncalo- z toho mi vyplynulo, ze nejakou maximalku, kdy mam plyn pul hodiny na podlaze a auto rve a ja se snazim udelat jeste o jeden km/h navic je uplne blbost zkouset... navic myslim ze mam v technicaku napsanou maximalni rychlost neco jako 156 km/h nebo neco takovyho...presne nevim...ale kdyz sem jel tech 140 km/h, tak sem chtel radit 6-ku, jenze ona tam zadna neni... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 26. Září 2007 Sdílet Vloženo 26. Září 2007 1,4 MPI 44kw kratka Fabie...ja jel nejvic 140 km/h, jel sem to na rovine a sam a ani sem nebyl nalozeny, nejenom, ze sem se trochu bal, taky to dost rvalo, zralo a na ne az tak kvalitni ceste to docela drncalo- z toho mi vyplynulo, ze nejakou maximalku, kdy mam plyn pul hodiny na podlaze a auto rve a ja se snazim udelat jeste o jeden km/h navic je uplne blbost zkouset... navic myslim ze mam v technicaku napsanou maximalni rychlost neco jako 156 km/h nebo neco takovyho...presne nevim...ale kdyz sem jel tech 140 km/h, tak sem chtel radit 6-ku, jenze ona tam zadna neni... :smich: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 26. Září 2007 Sdílet Vloženo 26. Září 2007 Hmm a tendle typek zrovna nikdy nezkoušel a bylo mu uplně jedno kolik jede HTP na plny knedlik . ( takove ty sebevrahy co pusti fabku na 165 gumach pekne z kopecka bych nakopal do zadku !!! plave to pak na kazdym vymolu jako letadlo naklani se to jako moskvic a stycna plocha je stejne mala tak je jedno jestli tam ma FSII, nebo FSIII oder RS trmeny plus koutouce.... kdyz sem kupoval auto jakekoliv tak prvni co jsem vzdycky vymenil byly kola a pokud mozno co nejvetsi !! přesně tak, a taky si vůbec nemyslím, že ten kdo zkouší maximálku je hazardér, a nepište, že ji nikdo z vás nezkusil, každý ji zkusí, dřív nebo později, a hlavně určitě na dálnici při nulovém provozu za tepla a sluníčka, rozhodně ji nikdo nezkouší tak, aby musel jít z maximálky tvrdě na brzdy , a Elfika bych nechal v klidu, vzhledem k tomu, jak je nehoda popsaná, budiž mu zem lehká Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 26. Září 2007 Sdílet Vloženo 26. Září 2007 1,9 TDI / 19°C / německá dálnice / pneu 185/60 R14 / dle tacho cca 210 km/h njn téDÉÍ v německu si to můžeš dovolit tady na D1 by sis asi vylámal zuby PS: kua asi taky drapnu mobil do ruky natanku V-POWER a jdu měřit alah semnou a zle pryč...kdybych se dlouho neukazal tak asi budete tušit jak sem dopad(nebo dojel) ... to bude signal pro zruseni vsech mych objednavek ND S tim mobilem to neni taky jednoduchy... Nastesti v noci byl tehda klid, tekze tahle "jaks taks" fotka vysla az na poctvrte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jogofogo Vloženo 26. Září 2007 Sdílet Vloženo 26. Září 2007 (editace) To Jakr: Mozno nebudes verit, ale co mam auto 2 roky este som maximalku neskusal. A bolo moznosti dost. Asi som blby. HEHE Hmm a tendle typek zrovna nikdy nezkoušel a bylo mu uplně jedno kolik jede HTP na plny knedlik . ( takove ty sebevrahy co pusti fabku na 165 gumach pekne z kopecka bych nakopal do zadku !!! plave to pak na kazdym vymolu jako letadlo naklani se to jako moskvic a stycna plocha je stejne mala tak je jedno jestli tam ma FSII, nebo FSIII oder RS trmeny plus koutouce.... kdyz sem kupoval auto jakekoliv tak prvni co jsem vzdycky vymenil byly kola a pokud mozno co nejvetsi !! přesně tak, a taky si vůbec nemyslím, že ten kdo zkouší maximálku je hazardér, a nepište, že ji nikdo z vás nezkusil, každý ji zkusí, dřív nebo později, a hlavně určitě na dálnici při nulovém provozu za tepla a sluníčka, rozhodně ji nikdo nezkouší tak, aby musel jít z maximálky tvrdě na brzdy , a Elfika bych nechal v klidu, vzhledem k tomu, jak je nehoda popsaná, budiž mu zem lehká Editováno: 26. Září 2007, autor: jogofogo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 26. Září 2007 Sdílet Vloženo 26. Září 2007 To Jakr: Mozno nebudes verit, ale co mam auto 2 roky este som maximalku neskusal. A bolo moznosti dost. Asi som blby. HEHE jsem snad nepsal, že je někdo blby, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jogofogo Vloženo 26. Září 2007 Sdílet Vloženo 26. Září 2007 To Jakr: Pohoda, to ja si len hovorim, a hladam pricinu preco som este maximalku neskusal. Ani ma to nejak netaha. Pre mna by auto nemuselo ist viac jak 160 len do tej hodnoty to musi byt tah jak hovado. To Jakr: Mozno nebudes verit, ale co mam auto 2 roky este som maximalku neskusal. A bolo moznosti dost. Asi som blby. HEHE jsem snad nepsal, že je někdo blby, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
najmis Vloženo 26. Září 2007 Sdílet Vloženo 26. Září 2007 He..a mě tak dneska napadlo jaká je reálná rychlost oproti ručičkám když má člověk na F pneu 205/40/17 kolo je v pruměru o nějaký ten cm větší než předepsané 195/50/15nebo205/45/16... Hmmm... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiraXP Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 No hele, bud ti při chipu posunuli omezovač otáček, což pochybuju nebo to s těma 200 zas tak horký nebude. Páč při 190 u 47kw už to brnká o omezovač. A víc to prostě ani nemuže jet. Ta 40ka možná jo, protože má těžší stálej převod, ale ne ta 47čka... Ale může ! A škoda, že tam není šestka ! Taky jsem si myslel, že je tam omezovač, panž jsem se přes "červenou čárku" několikrát nemohl dostat, ale před 14ti dny jsem z toho tachometrovejch 190 při nějakejch 6200rpm vytáhl a z kopečka by šla ještě více .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 jogofogo: musíš si vziať príklad z užívateľa Reso, tomu tie ručičky nejdú do hlavy stále lol lol To Jakr: Pohoda, to ja si len hovorim, a hladam pricinu preco som este maximalku neskusal. Ani ma to nejak netaha. Pre mna by auto nemuselo ist viac jak 160 len do tej hodnoty to musi byt tah jak hovado. To Jakr: Mozno nebudes verit, ale co mam auto 2 roky este som maximalku neskusal. A bolo moznosti dost. Asi som blby. HEHE jsem snad nepsal, že je někdo blby, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 He..a mě tak dneska napadlo jaká je reálná rychlost oproti ručičkám když má člověk na F pneu 205/40/17 kolo je v pruměru o nějaký ten cm větší než předepsané 195/50/15nebo205/45/16...Hmmm... No já tam mám 214/40 r17 a dle GPS se pohybuji o 2-3 km míň než je na gps. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 Ta fotka je na heveru ne Badboji? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
najmis Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 He..a mě tak dneska napadlo jaká je reálná rychlost oproti ručičkám když má člověk na F pneu 205/40/17 kolo je v pruměru o nějaký ten cm větší než předepsané 195/50/15nebo205/45/16...Hmmm... No já tam mám 214/40 r17 a dle GPS se pohybuji o 2-3 km míň než je na gps. hmm...zajímavé...sem spíš myslel že bude rozdíl větší... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mustafa Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 (editace) přesně tak, a taky si vůbec nemyslím, že ten kdo zkouší maximálku je hazardér, a nepište, že ji nikdo z vás nezkusil, každý ji zkusí, dřív nebo později, a hlavně určitě na dálnici při nulovém provozu za tepla a sluníčka, rozhodně ji nikdo nezkouší tak, aby musel jít z maximálky tvrdě na brzdy , a Elfika bych nechal v klidu, vzhledem k tomu, jak je nehoda popsaná, budiž mu zem lehká Konečně někdo rozumnej souhlasim se všim, a to že si někdo vzal do pusy Efika (RIP) už beru jen jako blábol z nouze, protože ta jeho nehoda se stala za uplně jinejch okolností, tudíž to s timhle threadem nemá nic společného. Editováno: 27. Září 2007, autor: Mustafa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pentadius Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 Ale může ! A škoda, že tam není šestka ! Taky jsem si myslel, že je tam omezovač, panž jsem se přes "červenou čárku" několikrát nemohl dostat, ale před 14ti dny jsem z toho tachometrovejch 190 při nějakejch 6200rpm vytáhl a z kopečka by šla ještě více .... Chudák autíčko ... To já bych svýmu žluťáskovi nikdy neudělal. Já se taky nesnažím je dvěstěpadesát ... a taky proč ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 (editace) Ale může ! A škoda, že tam není šestka ! Taky jsem si myslel, že je tam omezovač, panž jsem se přes "červenou čárku" několikrát nemohl dostat, ale před 14ti dny jsem z toho tachometrovejch 190 při nějakejch 6200rpm vytáhl a z kopečka by šla ještě více .... no comment P.S.: z 0 - 100 km/h mam 2 s a z 0-200km/h za 3,5s (na zdvihaku) Editováno: 27. Září 2007, autor: houmr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pentadius Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 P.S.: z 0 - 100 km/h mam 2 s a z 0-200km/h za 3,5s (na zdvihaku) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 (editace) přesně tak, a taky si vůbec nemyslím, že ten kdo zkouší maximálku je hazardér, a nepište, že ji nikdo z vás nezkusil, každý ji zkusí, dřív nebo později, a hlavně určitě na dálnici při nulovém provozu za tepla a sluníčka, rozhodně ji nikdo nezkouší tak, aby musel jít z maximálky tvrdě na brzdy , a Elfika bych nechal v klidu, vzhledem k tomu, jak je nehoda popsaná, budiž mu zem lehká Konečně někdo rozumnej souhlasim se všim, a to že si někdo vzal do pusy Efika (RIP) už beru jen jako blábol z nouze, protože ta jeho nehoda se stala za uplně jinejch okolností, tudíž to s timhle threadem nemá nic společného. netvrdil jsem že právě zkoušel maximálku ... apropo a ty okolnosti byly jaké? Rád se nechám poinformovat, víš snad něco co v novinách nepsali? Editováno: 27. Září 2007, autor: Malta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 ...a já z z 1.4 55kW vytáhl max.160...víc se jí na asi 800metrové rovince nechtělo... njn, měl jsem si koupit 74kW...nebo 1.4TDi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mustafa Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 přesně tak, a taky si vůbec nemyslím, že ten kdo zkouší maximálku je hazardér, a nepište, že ji nikdo z vás nezkusil, každý ji zkusí, dřív nebo později, a hlavně určitě na dálnici při nulovém provozu za tepla a sluníčka, rozhodně ji nikdo nezkouší tak, aby musel jít z maximálky tvrdě na brzdy , a Elfika bych nechal v klidu, vzhledem k tomu, jak je nehoda popsaná, budiž mu zem lehká Konečně někdo rozumnej souhlasim se všim, a to že si někdo vzal do pusy Efika (RIP) už beru jen jako blábol z nouze, protože ta jeho nehoda se stala za uplně jinejch okolností, tudíž to s timhle threadem nemá nic společného. netvrdil jsem že právě zkoušel maximálku ... apropo a ty okolnosti byly jaké? Rád se nechám poinformovat, víš snad něco co v novinách nepsali? Právě že nezkoušel maximálku, proto nevim, proč tuhle neštastnou událost sem tahaj. Podle toho ce sem se dočetl, to bylo na normální silnici - já zkoušel maximálku jen asi 2x a to na dálnici a když byl skoro nulovej provoz. On jel za deště a dostal aquaplaining, taky vec, která sem nepatří. Kdo by taky zkoušel maximálku za takového počasí. Taky se psalo, že nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky, kdo by zkousel maximálku na špatnym povrchu. Prostě spojení Efik a tohle téma mi přijde jako něco dost zavádějící. Někdo tomu chtěl přidat na vážnosti, tak chtěl podsunout Efika, ale on nezkoušel maximálku jen měl prostě z pekla smůli nebo jel neopatrně, nevim.. ale když chce člověk vyzkoušet maximálku, vybere si adekvátní silnici, žádnej provoz a odpovídající počasí k tomu, aby pokud možno ohrozil jen sebe. To s čim jede už je každýho věc, já se třeba ve svym autě 190km/h za určitejch okolností jet nebojim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 Právě že nezkoušel maximálku, proto nevim, proč tuhle neštastnou událost sem tahaj. Podle toho ce sem se dočetl, to bylo na normální silnici - já zkoušel maximálku jen asi 2x a to na dálnici a když byl skoro nulovej provoz. On jel za deště a dostal aquaplaining, taky vec, která sem nepatří. Kdo by taky zkoušel maximálku za takového počasí. Taky se psalo, že nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky, kdo by zkousel maximálku na špatnym povrchu. Prostě spojení Efik a tohle téma mi přijde jako něco dost zavádějící. Někdo tomu chtěl přidat na vážnosti, tak chtěl podsunout Efika, ale on nezkoušel maximálku jen měl prostě z pekla smůli nebo jel neopatrně, nevim.. ale když chce člověk vyzkoušet maximálku, vybere si adekvátní silnici, žádnej provoz a odpovídající počasí k tomu, aby pokud možno ohrozil jen sebe. To s čim jede už je každýho věc, já se třeba ve svym autě 190km/h za určitejch okolností jet nebojim. znovu opakuji nepsal jsem již v prvním příspěvku že zrovna zkoušel maximálku. To že jel nepřiměřeně k počasí se shodnem. Škoda ho, byl to mladý kluk a život před sebou a je mi to hrozně líto. Jde jen o to že tím zkoušením maximálek jak tady všichni píší, se klidně může stát něco podobného. Vždy se může stát něco nepředvídaného, i na dálnici může být něco na silnici (jak se mi to již jednou stalo na dálnici Mohelnice-Olomouc, kdy jsem si to hasil za velmi časných ranních hodin cca 150 tacho a jen proto že nebyl provoz a chtěl nahnat čas a ejhle přede mnou něco na cestě, první moment jsem myslel že to je sedící srna, tedy zděšení, brždění a modlení jak to dopadne. Nakonec se z toho vyklubal zajíc, který naštěstí prchl pod svodidlem). Jindy to může být kus pneumatiky od náklaďáku, jak se mi to stalo při cestě po D1 na Prahu týden zpět. Jel jsem 120 a byl rád že jsem to prokličkoval. Takže nic jiného nechci říci než buďte opatrní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mustafa Vloženo 27. Září 2007 Sdílet Vloženo 27. Září 2007 znovu opakuji nepsal jsem již v prvním příspěvku že zrovna zkoušel maximálku. To že jel nepřiměřeně k počasí se shodnem. Škoda ho, byl to mladý kluk a život před sebou a je mi to hrozně líto. Jde jen o to že tím zkoušením maximálek jak tady všichni píší, se klidně může stát něco podobného. Vždy se může stát něco nepředvídaného, i na dálnici může být něco na silnici (jak se mi to již jednou stalo na dálnici Mohelnice-Olomouc, kdy jsem si to hasil za velmi časných ranních hodin cca 150 tacho a jen proto že nebyl provoz a chtěl nahnat čas a ejhle přede mnou něco na cestě, první moment jsem myslel že to je sedící srna, tedy zděšení, brždění a modlení jak to dopadne. Nakonec se z toho vyklubal zajíc, který naštěstí prchl pod svodidlem). Jindy to může být kus pneumatiky od náklaďáku, jak se mi to stalo při cestě po D1 na Prahu týden zpět. Jel jsem 120 a byl rád že jsem to prokličkoval. Takže nic jiného nechci říci než buďte opatrní. jj, vím, že si to sem nezatáhl ty. Když už člověk do něčeho takovýho jde, měl by to riziko zmenšit na minimum, ale stát se muže cokoliv a ne jen u tohohle. Muže se stát cokoliv nepředvídatelnýho a nejen s "nebezpečnou" fábií, ale potkat tě to muže v jakymkoliv aute a v jakýkoliv rychlosti a neuděláš nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bossom Vloženo 29. Září 2007 Sdílet Vloženo 29. Září 2007 Fabia 1.4 mpi 50 KW s kopca 189 po rovine 175 ale na 4 tom rychlostnom stupni v pohode 165! Pneu 195/15 michelin pilot exalto! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza72 Vloženo 29. Září 2007 Sdílet Vloženo 29. Září 2007 Nikdy jsem maximalku nezkousel. Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.