Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

MR 06, najeto asi 65k.

No snížit spotřebu, nadměrnou, se dá jen odstraněním příčiny, jinak těžko. Uvidím co to bude dělat teď přes léto a pak budu kdyžtak řešit.

Na originálním oleji jsem za 10.000 km dolil asi 3/4 litru. Teď jsem dal CASTROL TWS 10W-60, tak uvidíme, co to udělá . . .

10W-60? Není to příliš husté? Ubývat to asi nebude, ale té viskozity bych se bál.

Co to tam leje. To preci vubec neni pro tedle motor! Kdybys mel motor s pevnym intervalem tak 10W40 a na prodlouzeny interval jen 5W30

Právě si říkám, ale snad ho to nenapadlo jen tak pro nic za nic...

Léty ověřený motorový olej pro závodní účely. Na LANCERech EVO VII až EVO IX / přeplňovaný dvoulitr s velkým turbem + ALS 300 PS / nikdo nejezdí nic jiného. Na předchozí OI RS jsem ho taky měl a bez problémů jsem najel asi 45.000 km. Má výborné vlastnosti při extrémním zatížení, což občas na mém autě nastane :)

Pokud tam tu 10W-60 nebude nechávat 30 000km tak není problém.. Není to olej LongLife ale určitě ho do motoru může v klidu dát.. Já tam ted po 10 000km také dám něco jiného. A to Castrol EDGE 0W-40. Mám hodně krátkých tras a v zimě tedy studených startů.. LongLife půjde pryč a dám tu 0W-40 a budu měnit každých 10 000km. LongLife je pro auta které najedou Alespoň tech 30 000km za rok.. jinak v tom výhodu nevidím.. Pro motor je lepší výměna po 15 000km nebo po roce..

No jasně, že " ON " ho tam nebude nechávat více jak 15.000 km. LONG LIFE motorové oleje určitě ne. Mám s 10W-60 dobrou zkušenost, proto to tam mám. Stejně se mi osvědčila brzdová kapalina CASTROL SRF.

Ale i při zkrácených intervalech má podle mě velkou viskozitu a hned po startu nebudeš mít zajištěné 100% mazání, ne?

Ale i při zkrácených intervalech má podle mě velkou viskozitu a hned po startu nebudeš mít zajištěné 100% mazání, ne?

Pokud by to někdo hned po nastartování točil do maxima, nebo tomu " nakládal " asi by to nebylo to nejlepší. Ale to rozhodně nedělám, radši to nechám pěkně ohřát a pak vím, že při provozních teplotách je tenhle olej lepší. Čekal jsem co to udělá se zvukem motoru, protože když to běží na volnoběh, tak se přímo z motoru ozývá zvláštní " cvrdlikavý " zvuk, který je asi normální, ale mě se nelíbí. Způsobuje ho ventilový rozvod. Zkoušel jsem několik O II RS a u všech jsem si toho všiml. Teď po výměně žádná změna. Slyší to někdo taky ?

J, taky ho slyším.

U mé nové to slyším také.. Zrovna dnes jsem to kamarádovi říkal a ukazoval jak se mi to také nelíbí.. to cvrdlikání.. Ale asi to normální bude.. Dělá to od novoty.. Ted mám 7500km najeto a žádná změna.. pořád se zdá zvuk stejný..

To "crlikani" delaj snad vsechny FSI i moje a to tam nemam to T pred FSI...

Nevim co tim myslíte, ale obecně řetězy jsou v motorech slyšet. Takže bych to tipoval na řetěz.

Jenže TFSI má rozvodový řemen :p

A ten válečkový řetízek mezi sacím a výfukovým vačkovým hřídelem to podle mě nebude.

To ti nikdo nebere. Ale 1,8 a novej 2,0 maji retezy.

2.0 TSI nebo FSI?

Zdravim,

tak jsem rad, ze cvrlikani neslysim jen ja a doufam, ze to je teda normalni. No nic, chci se zeptat, jake jsou servsini intervaly u vymeny rozvodu u O II RS TFSI?

Nejsem si zcela jist ale myslím že snad až 180 000km. Doufám že nám to ještě někdo potvrdí, ale četl jsem myslím až takový to interval..

Děkuji, ano je to opravdu tak, teď jsem si to ověřil i u VW Group. Nestacim se divit, docela dlouhej interval na takovyhle motor :-)

Upraveno od mischicka
Proč nepoužívat sz na soukromé věci?!

K te vymene rozvodu...presne tohle ted resili clenove co maji OI RS...Skodovka tuhle vymenu nejak nepredepisuje (aspon myslim), je tam jen stanovena ta maximalni mez (tedy 180 tis KM). A urcite neni dobre to nechat az do 180 tis KM,myslim ze bezne se to bude pohybovat kolem 100 - 130 000 KM.

http://forum.skodahome.cz/index.php?s=&amp...t&p=1053460

Je to předepsané na 180k km, těžko říct jestli to je moc, podlě me by s tím škodovka neexperimentovala, takže bych se nebál toho držet.

Já se také nebojím.. Ale než toto já najedu.. ;)

máte někdo info od kdy se 2.0 147kw prejmenoval z TFSI na TSI ? a jestli doslo i k nejakym zmenam na motoru , nebo slo jen o zmenu znaceni.

tady odkaz kde se pise ( http://www.autoweb.cz/starsi-auta-recenze/...i-od-2004/16674 )

"V roce 2005 přišla do prodeje sportovně laděná varianta RS s přeplňovaným motorem 2.0 TFSI (v roce 2007 změna značení na TSI) o výkonu 147 kW. "

starsi 2.0 TFSI by melo mit vzdcuhem chlazene turbo a novejsi 2.0 TSI by melo mit turbo chlazene vodou (stejne jako 1.8 TSI) Navic nove 2.0 TSI je i ve vykonejsi variante 155kW/310Nm, ale do RS je pouzivane porad "jen" 147 kW

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.