Březen 2, 200718 r Tak zase změna, teda dvě: 1) Ze servisu volali, že Shell je problém sehnat, nejlevnější 1200,- za litr 2) Dostal jsem v práci dneska volno, tak jsem si zajel do Turnova a koupil ho (Shell Helix Ultra VX 5W30 Longlife 3) za 517,- Kč litr, takže jsem ušetřil bajočko 3500,-, což celkem jde
Březen 3, 200718 r Autor Mischicka - mohu se zeptat proč tak bazíruješ zrovna na oleji Shell? Ty máš taky TFSI?
Březen 3, 200718 r Mischicka - mohu se zeptat proč tak bazíruješ zrovna na oleji Shell? Ty máš taky TFSI? Jj, 2.0 TFSI. Myslím, že moderní oleje jsou hodně podobné, ne-li stejné a povětšinou se vyrábí ve stejné rafinerii ze stejného základu (psst), ale říkal jsem si, že když jezdím na Shell palivo (V-Power) tak že zkusím i Shell olej.
Březen 3, 200718 r Autor Mischicka - mohu se zeptat proč tak bazíruješ zrovna na oleji Shell? Ty máš taky TFSI? Jj, 2.0 TFSI. Myslím, že moderní oleje jsou hodně podobné, ne-li stejné a povětšinou se vyrábí ve stejné rafinerii ze stejného základu (psst), ale říkal jsem si, že když jezdím na Shell palivo (V-Power) tak že zkusím i Shell olej. ajo, tak to zkus Já asi zůstanu u Castrol LL 3 i když sem přemýšlel o Castrol Formula 0W-40....
Březen 3, 200718 r ajo, tak to zkus Já asi zůstanu u Castrol LL 3 i když sem přemýšlel o Castrol Formula 0W-40.... Mechanik v servisu mi dneska říkal, že Castrol je dle jeho názoru nejlepší, ale nic mi nevnucoval a shodli jsme se, že mezi moderníma olejema není žádný vyloženě špatný.
Březen 5, 200718 r A prečo tankuješ V-power? Ty motoru nedopraješ 98 oktánov? Alebo si sa buchol po vrecku a kupuješ V-power racing? Ja jazdím na Slovnaft a tam mám za cenu V-poweru rovno 98 oktánový benzín, ktorý má tiež podobné čistiace prísady ako ten Shell.
Březen 6, 200718 r A prečo tankuješ V-power? Ty motoru nedopraješ 98 oktánov? Alebo si sa buchol po vrecku a kupuješ V-power racing?Ja jazdím na Slovnaft a tam mám za cenu V-poweru rovno 98 oktánový benzín, ktorý má tiež podobné čistiace prísady ako ten Shell. Zatím jezdím na obyč V-Power, s Okinou se teprve sžívám, takže když to má o pár koní nižší výkon nevadí, ale jinak je Tvá úvaha dobrá. Na Shell jsem se naučil jezdit s Fabii, kvůli nezávislému topení, benzíny odjinud byly často problémové..
Březen 7, 200718 r a nejlíp uděláš s Vpower Racing Nevím jestli to myslíš vážně nebo ironicky, ale já jsem s Shell spokojený a jinde tankovat nehodlám.
Březen 7, 200718 r Autor a nejlíp uděláš s Vpower Racing Nevím jestli to myslíš vážně nebo ironicky, ale já jsem s Shell spokojený a jinde tankovat nehodlám. nene, myslel jsem to vážně, já taky "ONLY SHELL" Tankuješ taky 100vej?
Březen 8, 200718 r nene, myslel jsem to vážně, já taky "ONLY SHELL" Tankuješ taky 100vej? 100 oktanů jsem ještě nezkoušel, ale mám Okinku teprve týden i s cestou teprve jí to čeká
Březen 8, 200718 r Autor nene, myslel jsem to vážně, já taky "ONLY SHELL" Tankuješ taky 100vej? 100 oktanů jsem ještě nezkoušel, ale mám Okinku teprve týden i s cestou teprve jí to čeká no zrovna při zajíždění bych tomu dal teda kvalitnější benzín...
Březen 8, 200718 r nene, myslel jsem to vážně, já taky "ONLY SHELL" Tankuješ taky 100vej? 100 oktanů jsem ještě nezkoušel, ale mám Okinku teprve týden i s cestou teprve jí to čeká no zrovna při zajíždění bych tomu dal teda kvalitnější benzín... Má najeto už skoro 24 tis. km, takže o zajíždění nemůže být řeč
Březen 8, 200718 r Autor nene, myslel jsem to vážně, já taky "ONLY SHELL" Tankuješ taky 100vej? 100 oktanů jsem ještě nezkoušel, ale mám Okinku teprve týden i s cestou teprve jí to čeká no zrovna při zajíždění bych tomu dal teda kvalitnější benzín... Má najeto už skoro 24 tis. km, takže o zajíždění nemůže být řeč tak stále mi ale uniká pointa proč tam dáváš N95. Pokud by jsi auto měl přechodně a nechtěl do něj vrážet peníze, tak to chápu. Ale jelikož jsi koupil olej dvakrát dražší než stejnej olej u Catrolu, tak předpokládám, že asi na O2RS šetrit nebudeš. A ten motor je dělanej na 98, tak i když máš rád shell, tak bych dal za stejný prachy co stojí ten Vporwe95 třeba 98od ESSA a uděláš pro motor víc
Březen 8, 200718 r tak stále mi ale uniká pointa proč tam dáváš N95. Pokud by jsi auto měl přechodně a nechtěl do něj vrážet peníze, tak to chápu. Ale jelikož jsi koupil olej dvakrát dražší než stejnej olej u Catrolu, tak předpokládám, že asi na O2RS šetrit nebudeš. A ten motor je dělanej na 98, tak i když máš rád shell, tak bych dal za stejný prachy co stojí ten Vporwe95 třeba 98od ESSA a uděláš pro motor víc Pointa v tom není žádná Tankoval jsem teprve 2x, poprvé jsem ze setrvačnosti natankoval obyč. V-Power jak jsem byl zvyklý na Fabii a podruhé na té Shell kde jsem tankoval stovkový V-Power neměli. A k tomu oleji, já měl litr Shell Helix Ultra (Longlife 3) za 517,- Kč, ve Škoda mi nabídli jejich Castrol (longlife 2) za 825,- Kč. Upraveno Březen 8, 200718 r od mischicka
Březen 8, 200718 r Nie nemá. U Škody má vrstvené spaľovanie jedine 2,0 FSI a aj to len u verzie 4x4 (kde sa cena za tie katalyzátory navyše nejako stratí a kde je predsa len najviac potrebné znížiť spotrebu). Ale N98 nie je potrebný len pre vrstvené spaľovanie (tam ide teda skôr o obsah síry, N98 má menej síry). N98 je skôr potrebný z toho dôvodu, že FSI a TFSI motory majú vyšší kompresný pomer. Ohľadom paliva - kedysi som jazdil aj ja na Shell, ale už som od toho upustil. Na spotrebe ani na ničom inom som rozdiel nepoznal a to som jedno pozorovacie obdobie na jedno palivo mal v tisíckach km. Takže ak natanovať správne do TFSI u Shell-u, tak jedine Racing, alebo tankovať inde N98.
Březen 11, 200718 r K tomu oleji http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=20241&hl= na výbrané oleje jsou možné slevy.
Březen 11, 200718 r K tomu oleji http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=20241&hl= na výbrané oleje jsou možné slevy. Tady není bazar Ale jinak zajímavé ceny, jak to, že jsi ještě níž než velkoobchod? To už to prodáváš za nákupku
Březen 20, 200718 r Já mám najeto 44000km a zatím kromě výměny pojistky airbagu nic!!!! CO VY? Upraveno Březen 20, 200718 r od tury
Březen 21, 200718 r Já mám najeto 44000km a zatím kromě výměny pojistky airbagu nic!!!! CO VY? 24500 km a krom reklamace kolečka na bederce a prasklého krytu motoru, nejspíš nevhodné zacházení předchozího majitele, NIC
Březen 21, 200718 r Já mám najeto 44000km a zatím kromě výměny pojistky airbagu nic!!!! CO VY? 24500 km a krom reklamace kolečka na bederce a prasklého krytu motoru, nejspíš nevhodné zacházení předchozího majitele, NIC tys to koupil takhle mladý z druhý ruky, jo? No to to asi pánovi opravdu moc k srdci nepřirostlo.
Březen 21, 200718 r 5tis km - "kovove" klepani pri prejezdu nerovnosti - opraveno v ramci zaruku a uz v pohode. Jinak mi to dost zere, ale to na "reklamaci" asi neuhraju, co?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.