Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím,

zakládám novou diskuzi ohledně osvětlení zavazadlového prostoru u Octavia mk1 2003 kombi 2024 na letošní rok. Jsou různý diskuze, ale už ne aktuální a podle mě nedořešeny, proto zakládám novou diskuzi.

 

Mám problém nefunguje mi osvětlení zavazadlového prostoru tj. světýlka v kufru na bočních stranách kufru. Takže pojistka to není tu jsem zkontroloval, myslím že č. 38 nebo tak nějak. Sulfitky ty jsou v pohodě, ale asi jsem to omylem zkratoval, když jsem tam dával ledky, takže tam napětí asi nebude. A když jsem tam dával zpátky klasický sulfitky tak stejně nesvítí.

Může to dělat zřejmě mikrospínač pátých dveří, že jak je starej tak to už nesepne. Mohl bych koupit nový zámek a odzkoušet to samozřejmě, ale to mi za to nestojí, když ten zámek jinak funguje na centrál. Bohužel do vložky zámku nevložím klíč, protože je to zrezlý? zatuhlý prostě nejde ten plíšek s ním hejbat, takže klíč k ničemu. Vyřešila by to záslepka, ale tohle teď vlastně funguje jako záslepka, ale to je prkotina hlavně že mi funguje u řidiče vložka v případě vybití baterie v klíčku, prostříkal jsem to WD-40.

Až přestane zámek fungovat jde tam nový samozřejmě.

Poté někde na nějakých fórech jsem četl, že v tý levý kapse u levýho zadního světla jsou 3 svorkovnice, přičemž jeden ten prostřední je na světla v kufru, že jsou zoxidovaný a že se to má vyčistit kontakt sprejem, to jsem udělal a stále nic. Poté že tam je u tý svorkovnice v kabelu co vede právě do růžové svorkovnice takový gumová izolace kde jsou 4 káblíky, většinou jsou prý uhnilý vypadlý zoxidovaný. Já osobně měl upadlej jeden, nějak jsem to očistil dal dohromady a stále nic.

Zajímalo by mě jestli nevíte co vede za všechny kabely v tý růžový svorkovnici, jestli by nebylo lepší to třeba zakrimpovat drátek s drátkem a zaizolovat. Popřípadě co vede i v zbylých dvou svorkovnic.

 

Poté jsem přemýšlel, že se na to vykašlu a že to napojím do předního osvětlení interiéru natáhnu nový kabel a hotovo. Já jen že bych z toho stropního osvětlení natáhl kabely na ty boční světýlka a ještě jeden na led pásek, nemyslím ty levný pásky z číny za pakatel ale ten led pásek co má nevím jestli jsem kupoval 9,6w nebo 4,8w jeden z nich IP68 studená bílá ze stránek ledsviti.cz za 229kč na metr.

K tomu bych koupil tu hliníkovou lištu a difusor a dal to na tu roletku i s konektorem abych mohl tu roletku vyndavat. Ideální by bylo to dát na bok samozřejmě, ale to už si vyřeším jak to vymyslím jak to bude vhodný odzkouším a uvidím. Poté jakou bych tam měl dát pojistku jestli nechat tam 10A u pojistky 14 nebo větší nebo o kolik větší tam můžu dát, kdybych si někdy na to napojoval třeba i osvětlení pod nohy nebo tak, což nehrozí.

Samozřejmě vím že ten kufr nebude fungovat když otevřu dveře kufru, ale jen ty 4 boční dveře na to budou reagovat což není problém.

Nebo to napojit na úplně novou pojistku v pojistkový skříni popřípadě na nějaký to relé jak jsem četl v nějaký diskuzi. Ale problém je to, že nevím jak to potom zapojit do tý pojistkovky a i to relé. A jaký použít kabely vodiče průřez dvojlinku nebo jaký.

 

Mohli byste mi poradit? na zapojení, schéma, fotky popřípadě jak to máte udělaný vy jestli jste to někdo podobně dělal nebo i video nebo tak.

nechci to dávat k mechanikovi, když si to můžu udělat sám a aspoň se něco nového naučím, neboť mám hodně volnýho času po práci.

A jestli se mi to podaří určitě to nafotím a hodím to sem popřípadě z toho udělám vysvětlivku a natočím to a dám na YouTube.

 

Děkuji za případné odpovědi a doufám, že tahle diskuze bude užitečná i pro někoho jiného s obdobným problémem
Dávám to na fórum forum.octaviaclub.cz a forum.skodahome.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Luďa uzamkl následující téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...