BombaMan Vloženo před 15 hodinami Sdílet Vloženo před 15 hodinami (editace) Zdravím, před nějakou dobou se mi na jedničkové Fabii (1,4MPI 44kW AZF, r.v 2000) rozsvítila kontrolka motoru. Auto jelo a táhlo normálně, necukalo, nechcípalo, nekolísaly otáčky, žádný nouzák nebyl, prostě nic zvláštního se nedělo, tak jsem zatím neřešil. Ale v poslední době jsem si všiml že začala celkem dost bíle kouřit z výfuku natolik, že se po chvíli nedá být v garáži kde je zaparkovaná a hlavně začala hodně smrdět jakoby nespáleným benzínem. Těsnění pod hlavou to být nemůže, jelikož bylo nedávno dělané. Je toto jasný příznak vadné lambda sondy za katem? Samozřejmě vím co může další užívání auta způsobit katalyzátoru a spalovacímu systému auta a proto s ní do doby diagnostiky a opravy nebudu jezdit. Na diagnostice jsem ji zatím neměl ale určitě dám, už jen proto abych zjistil která lambda to je a odstranil chyby. Děkuji všem za poskytnuté rady... 🙂 Editováno: před 15 hodinami, autor: BombaMan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo před 2 hodinami Sdílet Vloženo před 2 hodinami Vyvěšený téma s názvem " Lamda sonda " nestačí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky