Přejít na obsah

kabel na nabijanie iV

jpeky

Doporučené příspěvky

Ahojte.

K autu mam len nabíjací kabel do domácej zásuvky a niektoré verejné nabijacie stanice nemaju kabel s koncovkou TYP2 ale iba zásuvku. Preto by som potreboval poradiť či je tento kábel vhodný na nabíjanie S3 iV prípadne aký kúpiť?

https://www.conrad.sk/sk/p/sygonix-sy-6118240-nabijaci-kabel-pre-elektromobily-7-00-m-vhodne-pre-vonkajsie-oblast-3059120.html

Editováno: , autor: jpeky
oprava textu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kabel by fungovat mohl, vypadá podobně jako originál. Já jsem ho k autu dostal, ale za ty 3,5 roku, co jezdím v íVéčku jsem ho ještě nepoužil. Ono to jaksi nemá význam. Zkoušel jsem jednou nabíječku u Lidlu, když to bylo ještě zdarma a moc jsem nepochodil. Normálním výkonem (2,4 kW) to nešlo a poprvé jsem vpředu nabíjecí kontrolku viděl svítit červeně (a doufám že naposledy). Sníženým výkonem 1,2 kW to šlo, ale zase bych u nabíječky strávil skoro 10 hodin, pokud by byla baterie zcela vybitá. Takže vyzkoušel jsem a zanechal jsem toho - nemá to význam, iV této generace neumí rychlé nabíjení (nová generace už ano). A navíc, íVéčko jede i s vybitou baterií 😉

Odkaz ke komentáři

ahoj ide mi skor o udaj TYP2, 20A, 3,6kW, 7M ... najma to 3,6kW. ked som pozeral udaje nabijania tak na verejnej nabijacke bola najvyssia hodnota 3,4kW takže predpokladam že by to ten kábel mohol zvladnuť.

Niekedy využívam verejnú nabijačku ako fajn siroke voľné parkovacie miesto ked viem že tam budem stať dlhšie a žiaľ niektoré verejné nabíjačky majú len zásuvku TYP2 a nie kábel a v tedy som nahratý 😅

Odkaz ke komentáři

Tak kabel to zvládne, když nabíjím normálně (nesníženým výkonem) tak to bere 2,4 kW (mám to přes měřák) takže OK. A já jsem ten kabel ještě nepoužil, ale začal jsem ho vozit jako "speciální parkovací kartu" , také využívám občas nějakou nabíječku jen k parkování - přijdu, zapojím a odcházím, stejně nemám žádný čip ani apku k nabíječkám.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...