Přejít na obsah

Motor 1.5 TSI evo2 ? Nebo radši jiná alternativa ?

Denyx

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, chtěl bych se s vámi poradit, ohledně motorizace u nového Superb 4 kombi, chtěl bych ho výbavě Laurin & Klement

Jednoduše, potřebuji velký rodinný kombík, který bych chtěl nechat/udržet v naší rodině klidně i 10-12 let.

S autem budu převážně jezdit do práce cca 14km a po obchodech a městě. Samozřejmě sem tam na nějaký delší výlet v okolí ČR.
Můj roční nájezd je ten průměr cca 20-25K ročně.

Jedna věc hned na začátek, nejsem nijak zvlášť fanoušek plug-In hybridu atd.. (Obávám se že dlouhodobě, by ty extra baterie v autě, pro mě mohla být finanční smrt, když by přišlo na jejich celkovou výměnu) stejně jako u elektro auta. + bydlím v bytě takže ohledně nabíjení, no řekneme že ideální to nebude.

A však m-HEV by za mě bylo v pohodě.

No logicky bych měl zvolit benzín, teď otázkou jestli jít do 1.5 TSI m-HEV 110 KW nebo radši zvolit 2.0 TSI 150 kW. (4x4 nijak zvlášť nepotřebuji) a o spotřebu mi taky nijak nejde, jestli budu jezdit za 5-6 litrů nebo 7-8 je mi jedno.

Nafta by v mém vlastnictví asi zbytečně trpěla.

Spíše mi jde o dlouhodobost, aby ten motor vydržel najet za ty roky klidně i 300k.

Olej v autě měním co 12-15k, olej v převodovce DSG bych klidně radši měnil co 50k.

+ samozřejmě počítám s tím že v cca 150 - 200k Km se budou muset vyměnit DCC tlumiče + Turbo a možná setrvačník nebo něco jiného v DSG.

Snad jsem příspěvek přidal do správné kategorie fóra, ale zatím mě více láká tedy  1.5 TSI m-HEV 110 KW.

Takže kdyby jste byly v mé kůži jaký motor by jste si vybrali ? Díky všem za názory.

Editováno: , autor: Denyx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...