Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

mam takovej problem ... a to, ze mi vubec nefunguje tachometr. Ostatni budiky ano, jen ne ukazatel rychlosti (tim padem nebezi ani palubni pocitac).

Neni tam nekde treba nejaka pojistka nebo tak neco? Moc tomu nerozumim, jen se chci zeptat, zda se s tim nekdy nekdo nesetkal .... ;)

rok, motor ?

mel jsem uplne ten samy problem.Bylo to preroseny drat od cidla prevodovky-diagnostikou to zjistis.

• Autor
mel jsem uplne ten samy problem.Bylo to preroseny drat od cidla prevodovky-diagnostikou to zjistis.

jo pardon ... je to rok 99, motor 1,9TDi, 81Kw

A jak to zjistim na diagnostice? Mels to tam i ty (opravoval jsi mi budiky :p ) :D

panel přístrojů

bloky hodnot

blok 001

pozice 1

ta zavada co jsem ja opravoval je to ze nejde ani jeden budik a per kontrolek.Na prevodovce je cidlo se 3 dratama na jednom je plus na jednom je minus a jeden jsou impuzy.zmerit jestli cidlo je napajene a jestli z nej lezou ty impulzy az do budiku.tak je to v budiku tachometru.Uz sem to delal a byl preruseny drat hned u toho konektoru u prevodovky!!!

• Autor
ta zavada co jsem ja opravoval je to ze nejde ani jeden budik a per kontrolek.Na prevodovce je cidlo se 3 dratama na jednom je plus na jednom je minus a jeden jsou impuzy.zmerit jestli cidlo je napajene a jestli z nej lezou ty impulzy az do budiku.tak je to v budiku tachometru.Uz sem to delal a byl preruseny drat hned u toho konektoru u prevodovky!!!

OK vyzkousim diky za tipy kluci ;-)

Já jsem měl stejný problém, měl jsem prasklou pojistku. Kupodivu podle manuálu to byla nějaká uplně jiná. Tak vyzkoušej pojistky nejprve.

• 3 týdny později...
  • Autor

tak uz je to vyreseno .... bylo to spatne cidlo. Uz vse funguje tak jak ma a dokonce vim, kolik jedu -_-:D:palec2:

Chlapi, mne ten tacho vypadava iba pri zrychovani, moze to byt ten isty problem?? Juro

• 1 měsíc později...

Ahoj minulý týden se mi asi dvakrát stalo že přestaly ukazovat rafičky otáčkoměru a tachometru. po zastavení a rozjetí zase začaly ukazovat. nevíte někdo čím by to mohlo bejt? Díky za rady.

pozri prispevok od mifiiho : Spadavaji vam rucicky na octavii (o 1 vyssie)

• 1 rok později...

Po opravě ručiček, 1500kč, přestal fungovat rychloměr,zlobí palivoměr.

Co tym basnik chcel povedat? Hladas niekoho, kto Ti s tym pomoze, alebo sa len chces postazovat? :kuk:

Jistej kraťas někde.. já sem rád, že sem se ještě nikdy do elektriky vrtat nemusel.. já spíš tu mechaniku od dob, co sem dostal 220 a zabrněla mě půlka těla :mellow:

• 1 rok později...

Zdravím.Na Octavii 1.6 74 kw AKL mi odešla baterie a po výměně za novou přestal fungovat tachometr, počítadlo km i průměrné spotřeby.Ukazatel paliva si v zatáčkách lítá ze strany na stranu.Nevím,jestli je to schoda náhod,nebo to nějak souvisí s tou špatnou baterkou.Je pravda,že byla úplně KO-nešla natočit.Možná nějaké čidlo rychlosti,ale tady na Fóru jsem o něm nic nenašel.Kde ho hledat. Za radu předem děkuji. :)

s ukazatelem paliva a teploty nevím ale že nejde tacho. se mi stalo když mi prdla pojistka,nekde jsem něco štoural,vyrazil a nevšiml si toho až za jízdy,a nebo najdi téma padající ručičky budíků nebo tak nějak se to nazývá

zkus test akcnich clenu

• 3 týdny později...

Prosím o radu.Mám ůplně mrtvý tachometr,který se ani nepohne/ani digitální nepočítá kilometry/ a k tomu ve stejný den začal prapodivně ukazovat palivoměr.Zatočím doleva a palivoměr ukáže minimum.Zatočím doprava a palivoměr ukáže maximum.Myslím,že budu muset jezdit jen doprava. Dík

to je 1,6 benzín ?

mrkni na pojistky myslím je to pozice 7

Prosím o radu.Mám ůplně mrtvý tachometr,který se ani nepohne/ani digitální nepočítá kilometry/ a k tomu ve stejný den začal prapodivně ukazovat palivoměr.Zatočím doleva a palivoměr ukáže minimum.Zatočím doprava a palivoměr ukáže maximum.Myslím,že budu muset jezdit jen doprava. Dík

Napoj to na VAG a skontroluj riadiacu jednotku palubnej dosky

to je 1,6 benzín ?

mrkni na pojistky myslím je to pozice 7

Je to 1,6 benzín,pojistky zkontrolované ihned /opravdu je to pozice 7/takže nyní to půjde na VAG a uvidíme

na VAGu bude jen v motorovce chyba EGR

v budíku nic

podivej se na prevodovku, a vzadu na ni bude takova vec na kterou vede konektor, to je nahon, mohlo se stat ze se vysrouboval, me se to tez stalo. nereknu ti presne kde to cidlo najdes, ja mam naftaka ale mohlo by to byt stejne ci hodne podobne...

• 6 měsíců později...

včera mi přešel zcela fungovat tachometr. Z ničeho ni najednou odešel. Takže mi neukazuje rychlost, najeté KM ani průměrnou spotřebu. Tady jsem o tom nic nenašel, myslíte, že byste mi mohli někdo něco málo poradit???

Díky

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.