pajko Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 o aky silentblok ide? co je to silentblok? tiez mi to vrzga az joj....ale iba ked je sucho ked vonku prsi alebo je vlhkost vonku vysoka tak nic nepocut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 Silentblok je umiestneny na tyci stabilizatora. Silentblok je -VYLISOK Z GUMY. Ked ti to vrzga tak len vymenit!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 diky ti za vysvetlenie a na co sluzi ten silentblok? no asi to bude ono....proste ked sa rozbieham alebo ked brzdim tak to desne vrzga ale fakt hnusne...je to draha zalezitost taky silentblok? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 diky ti za vysvetlenie a na co sluzi ten silentblok? no asi to bude ono....proste ked sa rozbieham alebo ked brzdim tak to desne vrzga ale fakt hnusne...je to draha zalezitost taky silentblok? Sluzi na pohltenie-tlmenie vibracii od prednej napravy. Ceny su rozne od 5e do 20e za kus. Zalezi kde kupis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
markac Vloženo 4. Únor 2009 Sdílet Vloženo 4. Únor 2009 (editace) Editováno: 4. Únor 2009, autor: markac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
markac Vloženo 4. Únor 2009 Sdílet Vloženo 4. Únor 2009 (editace) Vemte silikonový sprej (vytočte kola do rejdu) a prostříkněte gumový gumy držáku stabilizátoru. Mě vrzali, a už nevržou - zatím. souhlasim naprosto stejný problém vyřešen do detailu stejně.Ona ta gumička jakoby spuchří. A když je mokro vrže o poznání mín nebo se uplně vytratí ale promazaní vyřešilo tuhle závadu.Už je ticho Editováno: 4. Únor 2009, autor: markac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 4. Únor 2009 Sdílet Vloženo 4. Únor 2009 asi před dvěma měsícema meňeno....jak píšete, materiál za hubičku, to už je ta práce dražší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 pri prejazde reterdérmi mi auto tiež dosť silno vrzgalo, vymenili mi silenbloky na ramenách a aj na tyči stabilizátora. V vŕzga to stále, aj keď menej ale pri prejazde cez retardér to je stéle počuť. Čo to ešte môže byť, myslel som, že to bude už ok. Tlmiče to naisto niesú, lebo keď auto zatlačím za predok tak to nerobí. Leze mi to sakra na nervi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z.docekal Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 Taky jsem dlouho hledal co mě vrže na předku a nakonec jsem tady na foru našel, že to můžou dělat podpěrný gumy na spodu kapoty u pantu, vyndal jsem je a mám klid už žádné vrzání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 tie gumy na kapote to nie sú. ono sa mi to ozýva od podlahy, ako keď tam boli staré silenbloky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gerrik Vloženo 6. Únor 2009 Sdílet Vloženo 6. Únor 2009 Mně to začalo dělat taky, zajimavé je že po návštěvě servisu Ted to bude muset 3t km počkat, až pojedu na pravidelný servis. Snad mi tam neposerou zas něco jinýho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 6. Únor 2009 Sdílet Vloženo 6. Únor 2009 mám taký pocit, že je to vzpera motoru, dá sa v nej ten silenblok tiež meniť, alebo iba ako celok ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
markac Vloženo 6. Únor 2009 Sdílet Vloženo 6. Únor 2009 TADY JE ODPOVĚD PRO VŠECHNY UŽ JE TICHO POKUD JE ULOŽENÍ STABILIZATORU V POŘÁDKU http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=45662 odkaz malinko zestárl nemyslíš?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z.docekal Vloženo 6. Únor 2009 Sdílet Vloženo 6. Únor 2009 Ty gumy jsi měl vyndaný, že tvrdíš že ti nevržou? Protože to vrzání jsem slyšel hlavně z levé strany, ale už nebylo poznat jestli to vrže dole nebo nahoře. Taťkovi vržou silentbloky ramen a zvuk je podobný, akorát jemu to hlavně vrže při akceleraci nebo brždění, kdešto mě jen přes retardéry nebo hrboly. Jestli ti to vrže jen přes hrboly nebo retardéry tak to můžou jedině ještě být silentbloky stabilizátoru, ale ty máš měněný tak by měly být snad dobrý, auto při zhoupnutí ti také nevrže jak píšeš. Zkuz vyndat ty gumy a uvidíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 gumy na stabilizátora som menil za nové, a tyk by snáď vrzgať nemali. bude to asi tá vzpera motora, dnes to pozriem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 takže tá vzpera riadne vŕzgala, namazal som ju grafitovou vazelinou a myslel som, že bude pokoj, ale po vyskúšaní po prejazde cez retardér je tam ešte stále ten vrzgajúci zvuk, samozrejme slabší, ale je. Ide ma z toho šlaktrafiť. čo to ešte môže byť ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 Vazelíonu se guma (pryž ) nemaž, rozežírá jí to. A mazání je stejně jen na chvíli... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 (editace) "příspěvku smaž se" Editováno: 9. Únor 2009, autor: NNNTomas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 a čím to namazať aby to nevrzgalo ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 10. Únor 2009 Sdílet Vloženo 10. Únor 2009 zhodím dole tyčky /kosti/ stabilizátora a skúsim to tak, čo keď v servise nejako spackali tie gumy zvnútra a vŕzga ďalej stabilizátor. Nechcem však odájať oba konce kostí, stačí ich odpojiť dole a nechať visieť na tlmiči, alebo opačne? Samozrejme iba na skúšobnú jazdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 10. Únor 2009 Sdílet Vloženo 10. Únor 2009 Mě pomohl myslím, že to byl teflonový sprej, stál asi 200-300kč. Jenže stejně když jsem měnil silenbloky, tak gumy radši taky vyměnil. A navíc je výměna levnější než 4x ročně to patlat, a navíc to tam ani nedostaneš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 10. Únor 2009 Sdílet Vloženo 10. Únor 2009 pri výmene gumičiek stabilizátora sa to predsa musí niečim namazať, ale čím ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 10. Únor 2009 Sdílet Vloženo 10. Únor 2009 (editace) Oni už jsou trochu "mazlavý" - namazaný to ale neni. Já je stříkl pro jistotu tím teflonem (nebo jak se to jmenovalo). Tohle to je: http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=516 Editováno: 10. Únor 2009, autor: NNNTomas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 10. Únor 2009 Sdílet Vloženo 10. Únor 2009 ano videl som tie gumy sú poprášené nejakym bielym púdrom, ten sa ale pri neopatrnej manipulácii lahko zotrie, v servise mi hovorili vraj to mažú spšl grafitovou vazelinou. Vraj silikon neni dobrý, lebo guma ho vsaje a drhne to zachvílu znova. Cez víkend odpojím tie kosti a som zvedavý, čo to sakra furt vrzga. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 10. Únor 2009 Sdílet Vloženo 10. Únor 2009 jj, silikon nefunkuje, ale ten teflon na tom docela držel - cca půl roku to nevrzlo - pak jsem to preventivně vyměnil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.