Přejít na obsah

Pokuta za zaple mlhovky, je to mozne??


Faja

Doporučené příspěvky

Zdravim Vas, asi je to uplne mimomisu, ale mam dotaz. Fasnul jsem pokutu za to ze jsem mel zaple mlhovky a chci se vas zeptat zda je to opravdu prestupek? 1)rad jezsim se zaplyma mlhovkama. 2) jel jsem z hor kde byla mlha jak cyp ale v Ostrave jiz nebyla a ja ´mel mlhovky zaple. Diky za odpovedi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No chlapi já taky jezdím s mlhovkama a to za tmy a ze šera. Svítím si tím na díry na silnici, bo jezdím po strašné kundě silnici a potkávačky ani dálkové se na díry nečapou. Takže jekmile se setmí, zapínam přední mlhovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo, flastruje se to. Přesné znění zákona je uvedené v § 32 odst. 4 z. č. 361/200 Sb. - Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy. A dále se pak postupuje dle § 22 odst. 1, písm l) zák. č. 200/1990 Sb. Za což můžeš dostat na místě až dva litry. Není to zrovna malá částka. Ale co si budeme povídat, kdo si rád nepřisvítí na cestu mlhovými světly, navíc když jede po špatné komunikaci nebo po cestě kde to nezná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Víš ono pokud nevidíš na díry,tak by bylo vhodné rozsvítit potkávačky nebo je přinejmenším nechat seštelovat.

Seštelovaný potkávačky jsou ti na nic. Potřebuješ svítit přímo dolu a ne 30m před sebe. Tipuju že mlhovky nemáš......

Editováno: , autor: Xp3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dával bych za to i body,, fuck ,pěkně mě to na silnici sere a hlavně ti borci, co jedou jen na obrysovky a mlhovky,, lol

Jj, brutus kombinace, ale ty přední mlhovky mě tak neštvou, neosluňujou, ale fakt humáš je ta zadní kdy ten dotyčný s ní (něma) jede furt a nepřemýšlí co Ti za ním, za to bych fakt body bral, ale předníma ať si klidně každej svítí, kolikrát daleko víc oslňujou tlumený, zvlášť u Fabií.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten kdo jezdí schválně se zapnutýma mlhovkama ve tmě bez mlhy a ještě nejlépe za deště, tak je u mě kretén, a výmluvy o dírách jsou kecy. Mlhovky mám a uznávám, že na díry pomáhají, ale to neznamená, že kvůli tomu budu oslňovat všechny proti jedoucí řidiče.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Take nemam rad zapnute predni mlhovky kdyz to neni potreba. Nejhorsi situace je ve chvili, kdy proti tobe jede ve tme nekolik takovejch dravcu se zapnutejma mlhovkama a hned ti sviti do obliceje dvojnasobny pocet svetel - nic prijemneho :(

a tohleto je "príma" v zatáčce, to pak jedeš okamžik jako slepej... :angry:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky jak potkám mlhovkáře ať už přední nebo zadní tak jim tam pálím dálkové. Ve febce to je nic, ale když jim zapnu ve Volvu 6 dálkových na střeše a 4 dole tak si rozmyslí pouštět příště mlhovky. :D:fakac:

No tyhle světelný rampy mě taky docela štvou-jako svítí to určitě super, ale když jedu v nějaký kopcovitý oblasti a ty horní světla mi už smaží do ksichtu a řidič ještě ani neví, že proti němu něco jede, není to teda žádná lahůdka.... :angry:

Jinak já třeba mlhovky vypínám, už když je mlha slabší a jede se v koloně. A ocenil bych, kdyby šly zapínat zvlášť zadní a přední.

Last but not least :D asi nejnepříjemnější zadní mlhovky, co jsem kdy viděl, byly u nový A6..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Som rad, ze je tu toto vlakno, aspon sa mozno konecne dozviem, na co tie predne hmlovky v autach vlastne su :D

Predtym som mal Daewoo Nexia (s hmlovkami) a teraz mam Fabiu a ta ma tiez hmlovky a obcas jazdim po lokalite, kde byva husta hmla dost beznou zalezitostou, ale stale neviem prist na to, kam by som mal po zapnuti prednych hmloviek vidiet lepsie. Ked ich zapnem (resp. zapol som na nexii) tak som sice videl ze o par percent narastlo svetlo okolo auta, ale zeby som nejako videl lepsie to sa rozhodne povedat neda. Ked som sa na to pytal kolegu, co ma fabku dlhsie, tak on tiez tvrdil, ze nejako nevnima extremny prinos.

Pokuta bude obcas asi na namieste, zvlast ja vidavam na ceste s prednymi hmlovkami v poslednej dobe najma offroady, ktore ich maju predsalen trosku vyssie nez my bezny smrtelnici... samozrejme, nasi zeleni ochrancovia by to nemuseli brat ako dalsi nastroj na buzeraciu ludi, ked to clovek zabudne za najblizsou zakrutou, kde uz nie je hmla vypnut..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...