Přejít na obsah

SUB


JANBB

Doporučené příspěvky

Jsem sice laik, ale na forech o autohifi jsem se mimo jine dozvedel, ze

kapacitor vcelku neni potreba pokud je dostatecne dimenzovane napajeni a kostra

vice napriklad tady

A k tomu aktivnimu wooferu: jedina vyhoda, dle meho, spociva ve velikosti/skladnosti, jinak jsou sama negativa. Klasicka bedna + na bok prisroubovany zesilovac udela podstatne lepsi sluzbu za stejny penize. Kabely se stejne musi tahat a pripojovat/odpojovat, hraje to lip jen je to o neco vetsi. -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda ze jsou rozmerove maly aktivy ktery neni problem soupnout pod sedacku a nikdo nic nepozna dokud to nezapnes. Jejich cena (alespon to co jsem videl) je ale fakt nekde jinde a vzhledem k tomu, ze se tam pouzivaji vetsinouu 165/200 mm repra, tak vykon asi nic moc. 300mm muze bejt uz o necem jinem, ale to uz se asi pod sedacku nenacpe a cenu nechcu videt.

Umisteni klasickeho zesilovace neni problem na boku bedny a pokud by jsi to mel v kufru, tak se viditelnym kabelum nevyhnes, ikdyz vse se da perfektne zakumuflovat takze je instalace temer neviditelna. Je to mozno resit zastavbou do podlahy kufru, kdy je jako ozvucnice vyuzivan prostor pro rezervu. Pri tomto reseni zustane prakticky stejna vyuzitelnost kufru a opet se nic nepozna.

Toto vse je sice hezke ale jde taky o to, co od toho ocekavas. Pokud si potrpis na alespon trochu kvalitni zvuk, tak jako zaklad bych videl kvalitni zdroj signalu( Noname radio za 2k z obchodaku opravdu ne) a vymenit komponentni reproduktory ve dverich (samozrejme na zesilovac, ktery staci 2*70w RMS +vytlumeni). Predni kompo system dela opravdu hodne na vysledne kvalite zvuku. V zavislosti na tomto ( a druhu poslouchane hudby) bych potom volil woofer.

Pokud ti jde pouze o tuc tuc zvuk tak nevahej a utikej pro 2*30 cm woofer + zesilovac (pro maximalisty 1*50, pripadne zarovnanej kufr tubama v orezlym favoritu lollol

Heh :kuk: sem se nejak rozepsal :t

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen pár drobností.

Použití kapacitoru se odvíjí od RMS výkonu připojených zesilovačů. Myslím, že pomůže vždycky ale vždycky nemá smysl za něj utrácet. Někdy je prostě rozdíl těžko rozeznatelný a cena kapacitoru nepřiměřeně zvedne cenu levné instalace. Kvalitní kabeláž je nutná vždycky.

Pokud jde o subwoofery pod sedačku pohybují se jejich ceny mezi 5000 a 6000 CZK což není nepřekonatelné a udělají velmi dobrou službu. Dost slušně znám Clarion SVR313 a ten lze s čistým svědomím doporučit.

Na aktivní woofery panuje dost rozšířený a mylný názor o jejich výkonu a kvalitě. Je to nesmysl a kdo nevěří ať si poslechne třeba aktivy od Focalu. Otázka nezní kolik je výkonu ale jaké jsou basy, jak kvalitní, přesné a jaký je jejich objem při poslechu. Aktivní woofery mají malý výkon a tím i malé nároky na napájení. To ovšem neznamená že dobře nehrají. Nejde jen o dodaný výkon ale především o konstrukci subwooferu a integrovaného zesilovače. Jde o to, že aktiv je konstruován jako celek což znamená, že zesík i reprák jsou jeden pro druhý optimalizovány. I maličký, levný aktiv umí zahrát.

Velikost membrány je důležitá jen pokud jde o poslech extrémních basů. Bohužel si většina lidí myslí, že čím větší akustický tlak tím lepší basy. To je blbost. Basy mají hrát tak, jak chtěl muzikant, který skladbu stvořil. Velmi dominantní basy jsou v tanečních žánrech a tam na tom něco je. Pokud jde ale o kvalitní a věrný poslech včetně tanečních žánrů je méně velmi často více. Teď v týdnu jsme montovali 20 cm woofer do VW Multivan. Tedy velmi malý basák do hodně velkého auta s otevřeným interiérem. Přál bych vám slyšet jak to hraje. To auto není žádný nukleární likvidátor bránice ale muzikant postavený pro nároky majitele a poslech náročné klasické muziky (v basech třeba tympány) a žánrů od klasického rocku přes jazz až po blues.

Tvrdím, že i s malým kvalitním aktivem jde udělat velmi dobře hrající systém. Protože jsme na Fabia fóru dalo by se čekat, že v tomto příspěvku jde o basy ve Fabii. Tady bude malý aktiv naprosto bezproblémový a produkcí basů víc než dostatečný.

JANBB: hodně záleží na žánrech, které posloucháš. Než ale začneš utrácet zkus si nějaký slušnější aktiv poslechnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak skuste povedat co je podla vas slusny subwofer lebo ja pocuvam v aute skoro vsetko ale nechcem daku drticku na ludi skor naopak ako pisete len decentne doplnit spodne pasmo doma pocvam rock jazz a blues na policovych repro chario a bas mi nechyba ale v aute je ina akustika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...