Publikováno Duben 2, 200718 r Sundaval jsem spodni kryt motoru a koukam že tam nakapaný olej. 1,9 TDi. Olej kape z levé části převodovky, jak je tam nějaké gumové těsnění (viz obrazky). Co se s tim dá dělat - něco dotahnout, nebo je nutno servis a výměna těsnění, kolik to tak může stát. V případě že servis co při tomto ukonu je vhodné ještě vyměnit. Dík za info
Duben 3, 200718 r Cus Bruno, nejdrive si tu prevodovku ocisti, dotahni ty sroubky kolem vika,chvili politej a pak jukni znovu jestli je to na 100% v tom miste.Pokud to bude urcite v tom miste, tak si to udelej sam, skoda penez ve Skode=)) Upraveno Duben 3, 200718 r od Grygy
Duben 3, 200718 r Autor Cus Bruno, nejdrive si tu prevodovku ocisti, dotahni ty sroubky kolem vika,chvili politej a pak jukni znovu jestli je to na 100% v tom miste.Pokud to bude urcite v tom miste, tak si to udelej sam, skoda penez ve Skode=)) Jasne skusim to dotahnout. a to je jenom nějaké víčko nebo v tom něco ještě drží - aby se mi nevysypalo pul převodovky na zem. Kudma se pak plní olej do převodovky.
Duben 4, 200718 r To je jenom víčko můžeš ho klidně odmontovat (: Pozor na to odmontování. Vyteče ti olej.
Duben 6, 200718 r Autor To je jenom víčko můžeš ho klidně odmontovat (: Pozor na to odmontování. Vyteče ti olej. No to mi je jasne - ja spiš měl strach aby mi nevypadly nějake pružinky, ložiska atd, abych to pak dal dokupy.
Duben 6, 200718 r To je jenom víčko můžeš ho klidně odmontovat (: Pozor na to odmontování. Vyteče ti olej. No to mi je jasne - ja spiš měl strach aby mi nevypadly nějake pružinky, ložiska atd, abych to pak dal dokupy. musis vypustit prevodovy olej.........vymenit tesnenie...naliat prevodovy olej a to je problem ak nemas nejaku velku striekacku Ja som si to nechal robit v servise cca 1200SK
Srpen 26, 200718 r Autor Problem přetrváva. Dotažení šroubu víčka nepomohlo tak 19.5. došlo na vyměnu těsnění, vyměna oleje. Pořad pozoruji že plast v levem podběhu je nějaký mastný tak jsem včera odšrouboval kontrolní šroub na převodovce a zjistil jsem že je malo. Dolil jsem 2dcl a pořad malo. Takže za 3měsice provozu a cca 8000km mi z převodovky ubylo bych tak řek 3-4dcl oleje. To asi není normální stav že. Kapky oleje vidět na čele toho víčka ale po obvodu sem zkoušel hadrem a vypadalo to čistě. Tak fakt nevim od kud to muže kapat.
Srpen 31, 200718 r To mi řekněte že nikdo nevi čím to může být. pri vymene toho tesnenia si vycistil dosadacie plochy ? ak ti to samozrejme odtial kvapka....nahod foto
Srpen 31, 200718 r Hlavně mě moc nekamenujte, ale takovýhle věci bych já nechal na servisu....jak vidíte, zkoušel to a problém pořád přetrvává....a než pořád dolévat olej, mít to tam celý zamaštěný......takže já doporučuju servis....toť můj názor Upraveno Srpen 31, 200718 r od Marek
Srpen 31, 200718 r no servis kolikrát vymění půl auta a problém přetrvává, teda pokud se jedná o škodováckej servis
Srpen 31, 200718 r V skodovke budu tak isto dumat jak ty a ece si vypytaju cca500sk za hodinu za rozmyslanie ak mas na to vercajch tak sa pusti do toho sam............
Duben 24, 200817 r Autor Ja se už z toho poseru. Už je to rok od prvniho přispěvku v tomto tematu a pořad řeším. Už to došlo tak daleko že jsem vičko k převodovce přilepil červeným silikonem na motory. Kolem vička už to vypada v poho ale oleje pořad ubyva. Sehnat 6-ti kvalt a vyměnit u Grygyho a bude pokoj :) :) - jinak to nevidim
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.