Jandax Vloženo 23. Březen 2012 Sdílet Vloženo 23. Březen 2012 Ty hydroštely nemá cenu kupovat nový bohate stačí je zmáčknout ve svěráku a vytlačit z nich ten sajrajt. Vypláchnout Portou a budou zas šlapat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mitch89 Vloženo 23. Březen 2012 Sdílet Vloženo 23. Březen 2012 tak sem to dal do servisu tam kde mi udelali repas hlavy ... mechanik mi rekl, ze to byly svicky a spatnej benzin.. pak neco rikal, ze vstriky sem mel zaneseny... prej mi nalili nejaky aditiva a prej jim to slapalo v pohode ..... najel sem cca 80 km vsechno v pohode a dneska po kratky jizde nastartuju a necham 15 sec stat uz se mi rozsvitila kontrola .... cekam kdy to zase zacne klepat ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirnyx Vloženo 25. Březen 2012 Sdílet Vloženo 25. Březen 2012 tak sem to dal do servisu tam kde mi udelali repas hlavy ... mechanik mi rekl, ze to byly svicky a spatnej benzin.. pak neco rikal, ze vstriky sem mel zaneseny... prej mi nalili nejaky aditiva a prej jim to slapalo v pohode ..... najel sem cca 80 km vsechno v pohode a dneska po kratky jizde nastartuju a necham 15 sec stat uz se mi rozsvitila kontrola .... cekam kdy to zase zacne klepat ... Ta kontrolka o které tu píšeš by mohla být také lambda sonda buďto ona sama je špatná nebo rozvody k ní nějakým způsobem přerušené nám se to stalo také Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slant Vloženo 26. Březen 2012 Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 Ty hydroštely nemá cenu kupovat nový bohate stačí je zmáčknout ve svěráku a vytlačit z nich ten sajrajt. Vypláchnout Portou a budou zas šlapat. ked z nich vytlacim sajtrajt, vyplachnem ich, a dostane sa pri tom do nich vzduch, ako sa potom odvzdusnia? alebo sa to odvzdusni samo? predpokladam ze vzduch obmedzi ich spravnu cinnost. btw, nemate niekto nakres rezu takeho hydrostelu? nikde som to nenasiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 26. Březen 2012 Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 To sa samo odvzdušni a tu maš ako to funguje. http://www.tf.uniag.sk/e_sources/katspol/OSS/Hlava_a_rozvody.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slant Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 (editace) majstri, prosim o radu: mam jednu hlavu s podpalenym ventilom, ktoru by som rad repasoval. zdemontoval som vyfukove ventily a videl som, ze sedlo nie je opalene, ani zdeformovane, na pohlad ma pravidelny kruhovy tvar. myslite si, ze je potrebne frezovat sedlo? mam jednu staru knizku o opravach skoda105/120, tam sa pise ze ked sedlo nie je opalene a zdeformovane, frezovat sa nemusi, staci zabrusit. lenze sedlo po obvode je len jedna suvisla ploska, teda nie je vidno tie 3 plosky-frezovanie pod tromi uhlami, tromi roznymi frezkami. neviem ci to sedlo nahodou nie je tak az velmi zaklepane, ze vznikla z toho len jedna plocha. na sacom sedle vidim jasne tri plosky. alebo to typek pri poslednom repase zafrezoval len jednou frezkou? asi aj to je mozne. viria mi hlavou otazky a sam si na ne nedokazem odpovedat cize otazka 1 znie: frezovat, ci nie? otazka 2: ak je zaklepane, nemoze sa stat, ze ventil je v nom posadeny uz tak hlboko, ze hydrostel viac nedokaze vymedzovat jeho volu? pre ilustraciu, v mojom pripade plocha C nie je po celom obvode sedla pravidelna, ale ma od 2 do 3 mm Editováno: 27. Březen 2012, autor: slant Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 Mate někde v okolí brusírnu válcu pokud jo tak bych to odvez tam ať zabrousí všechny tři nové ventily,pokud ne tak bys na to potřeboval sadu na zabroušení ventilu a tu budeš muset bud koupit nebo sehnat u někoho kdo ji má,ale dá se udělat vše,sám pokud mě to potká budu postupovat tímto zpusobem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slant Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 sada na lapovanie ventilov je na nete za babku-11 eur, to by som este investoval s frezkami je to uz horsie, tie su za 58. pocitam ze este minimalne raz by som tu sadu vyuzil, pretoze inac je to auto uplne v cajku, do srotu este nepojde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 To sa musi vždy freyovať u HTP !!! Ked nalisujem voditka pustim na to frezu tak freza chyta iba dve tretiny sedla tak je to uklepane do strany. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slant Vloženo 29. Březen 2012 Sdílet Vloženo 29. Březen 2012 hm, zaujimave. ale co ma este napadlo: ak to teda vyfrezujem a urobim plochu C na hrubku tych udporucanych cca 1.8 mm, nebude to potom nachylnejsie na zaklepanie? predsa len sirsia ploska by bola odolnejsie, nie? pofilozofujte prosim aj na otazku co som polozil predtym: ak je sedlo zaklepane, nemoze sa stat, ze ventil je v nom posadeny uz tak hlboko, ze hydrostel viac nedokaze vymedzovat jeho volu? no a do toho dalsia otazka: kolkokrat sa to sedielko da frezovat? myslim tym kolkokrat sa da hlava takto repasovat?vzdy z neho odoberiem nejaku tiesku, ventil zasadne vzdy hlbsie a hlbsie. robili ste niekto uz niekto vymenu sediel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 29. Březen 2012 Sdílet Vloženo 29. Březen 2012 To zaqklepanie do strany sposobuje vybite voditko a nie plocha C. hydro ma rezervu takych 2-2,5mm. že kolkokrat sa može frezovať to tym kolko je sedlo vybite. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slant Vloženo 29. Březen 2012 Sdílet Vloženo 29. Březen 2012 To zaqklepanie do strany sposobuje vybite voditko a nie plocha C. to mi je jasne. len som tym chcel povedat, ze vacsia plocha asi bude lepsie odolavat vibrujucemu ventilu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 29. Březen 2012 Sdílet Vloženo 29. Březen 2012 Vyskušal som nepomohlo a vačšia plocha sa velmi ťažko zabrusova aby 100% tesnila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jandax Vloženo 29. Březen 2012 Sdílet Vloženo 29. Březen 2012 Před týdnem sem dělal ventily, nezdálo se mi že by byly sedla frézovaný pod více úhly, stačilo párkrát zatočit ventilem a brusná pasta krásně psala po celý ploše sedla i ventilu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 29. Březen 2012 Sdílet Vloženo 29. Březen 2012 U novej hlavy je iba jeden uhol 45. Aj voditka si menil lebo ten treti vyfuk maš usmaženy. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slant Vloženo 29. Březen 2012 Sdílet Vloženo 29. Březen 2012 nasiel som odpovede na moje otazky ohladom zapustenia ventilu do opracovaneho sedla. stiahol som si dielensku prirucku, ktora ma aj cast o oprave rozvodov a sediel "mechanika motoru 1,2-40_1,2-47" (ta moja prirucka tuto cast nemala, nechapem), je tam postup pre urcenie tzv maximalnej pripustnej miery opracovania sediel, aj postup frezovania. zajtra sem hodim par stranok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jandax Vloženo 30. Březen 2012 Sdílet Vloženo 30. Březen 2012 Vodítka sou nový, ten poslední ventil je opálený ale materiál narušený neni. Zabroušeno a tlaky mám nad 14 bar. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 Sice se tu většinou řeší ventily,ale mě ta moje potvora 40kw,po rozjezdu jede normálně,jakmile,ale šlápnu na plyn tak se přidusí stačí uvolnit plyn a přidávat plynule a je to v klidu,většinou to udělá studená a po startování jinak jede O.K. + občas se rosvítí kontrolka motoru,ale motor jede normálně a po pár startech zhasne a Wag nic nepíše,má tenhle motor egr nebo nějakou takovou pitonost,skrt.klapka je čistěná sice před rokem,ale ani tehdy nebyla nijak zaprasená.Jakoukoliv skušenost s podobnou závadou pište Díkes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 ne, čtyřicítky EGR neměly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 Kupil som ojazdene podnikove vozidlo FabiaII 44KW 12.2007. že zapečeny motor atd. myslel so že bude mať nabrusene zo 250-300 tis, tak doma hned som tam dal aku no skoro som omdlel. A ten motor ešte nebol otvoreny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 6. Duben 2012 Sdílet Vloženo 6. Duben 2012 (editace) ty bláho , 4 a čtvrt roku auto a má 470 000 km ?!?!!! tak to je mazec. Hube to by mě zajímalo jaké tam jsou komprese po takové porci km, zkus to pro zajímavost změřit. Jinak kam s tím proboha jezdili? Vychází mi to tak 300km denně a to i včetně víkendů a svátků pátků Editováno: 6. Duben 2012, autor: Malta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rozsta Vloženo 6. Duben 2012 Sdílet Vloženo 6. Duben 2012 A pak že HTP nic nevydrží Taky by mě zajímaly ty tlaky. Malto, vidíš kam se to dá s těmi km až dotáhnout. Budeš hubo44 následovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 6. Duben 2012 Sdílet Vloženo 6. Duben 2012 Tak vas sklamem tam už žiadne tlaky neboli. tak sa točil motor ako bez sviečok. Ale aj tak hodne našlapalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 7. Duben 2012 Sdílet Vloženo 7. Duben 2012 no pěkné a tak co Hube, uděláš repas a půjde dál do světa? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 7. Duben 2012 Sdílet Vloženo 7. Duben 2012 Ta fotka tacho už vidieť že ukazuje otačkomer tak už fachci a už iba airbag čakam lebo vykradli v podniku. Nabehal som 90 km zatia ibe pekne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.