Přejít na obsah

Octavia II - Facelift


radek_m

Doporučené příspěvky

Musim uznat, ze by to vyzeralo lepsie, drsnejsie, sportovejsie - ale budme vdacni, za to, co mame :palec2:

Vrele doporucuju si ji prohlidnout na vlastni oci... Z fotek jsem taky zprvu nebyl buh vi jak nadsenej, ale kdyz jsem ji videl na zivo, bylo to asi o 200% lepsi. Tim vam to samozrejmne nevnucuji, jen muj pocit ze na zivo to zase tak hrozne neni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikita1: uplne suhlasim, OII FL vyzera z niektorych specifickych uhlov dobre, ale napriklad priamy pohlad zpredu je cista zloba, nie z vysky stojaceho cloveka, ale staci sa trochu prikrcit a hned tu mame z tvojho obr. c.1 zrazu obr. c.2. A ze ten druhy pohlad sa naskytne dost casto, hlavne ak sedis v aute a OII FL je niekde nablizku. Zadne svetla su podla mna taktiez totalny ulet, za kazdu cenu ich chceli odlisit a tak rozhodili velmi vydareny dizajn a odrazky nahradili uzasnym chromovym pasikom (poznate ine auto s takouto uchvatnou ficurou?) a odrazky velmi prakticky zabudovali do naraznika. Fakt mi miestami ostava rozum stat.

Akurat teraz som mal to stastie vidiet FL hned vedla povodnej a nebolo mi vsetko jedno. Stara vyzera velmi pekne a vyvazene zo vsetych uhlov, radost pozriet, no a FL vedla nej ako karikatura. Pre mna je to velka skoda, lebo Octavke ako modelu som chcel ostat nadlho verny, ale na toto by som si dlho zvykal. A u auta so slusnou vybavou a motorom za 700tis. a viac, ktore sa chce hrat na strednu triedu, uz dost rozhoduje aj celkovy dizajn, nie je to krabica do Tesca a naspat.

Z mojho pohladu vidim zmeny vo FL nasledovne (okrem bohatsich vybav a nizsich cien, co by vsak muselo nastat aj bez FL, mam na mysli funkcne a vizualne zmeny):

+ vacsie spatne zrkadla so sklapanim

+ xenony s natacanim do stran

+ nova ponuka autoradii

- dizajn prednej casti, svetlomety, gril

- denne svietenie v hmlovkach

- dizajn zadnych svetiel

- odrazky v zadnom narazniku

- font cislic na budikoch

- nepribudli bixenony

- novy climatronic bez automatickeho vnutorneho okruhu bez displayov s teplotou

Ostatne hovadinky ako novy volant ci rozne nove dekory a potahy v interieri ma nechavaju chladnym. Mozno si na FL zvyknem ked ich zacne jazdit viac, ale zatial u mna prevlada rozcarovanie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pre tvoju info,táto téma nie je žiadnou novinkou a rozoberala sa už na rôzných fórach a vždy sa došlo k tomu,že základ je ten istý(to si môžeš dať fotky vedľa seba a akurát bočné a sedákové vedenie je vyššie a problém č 1 bol že ich sedačka tlačí,no asi prečo?Sportové viac vyhovujú veľkým zadkom.

No a ved nech si objedna,ale nech nepíše hlúposti

To sou kecy proboha !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dix: ano, climatronic sa zobrazuje na displayi radia (ak nebudeme brat v uvahu majitelov s neorigo audiom), ale iba ked menis hodnoty teploty, nie trvalo. Ja sa niekedy aj pocas jazdy chcem uistit, aku mam teplotu, bez toho, aby som ju chcel zmenit. A v tomto mi novy Climatronic trochu vadi, zarucujem ti, ze na dennom svetle to mas velky problem zistit z tych mikrocisielok okolo ovladaca, ono je to problem aj v noci, musis vyrazne preostrit zrak a chvilu nepozerat na cestu. Tento problem ani jeden starsi Climatronic nepoznal - ten prvy mal velky display (taky ako teraz vo FII a R) a dvojzonovy pekne citatelne samostatne displaye. Ja si myslim, ze je to vsetko len o vyrobnych nakladoch, takto usetrili zopar eurocentikov.

Maverick: no v tomto sa nezhodneme, hmlovky svietiace cez den (byt na to urcene intenzitou svetla) nie su podla mna dvakrat efektnym riesenim. Ja by som ovela radsej prijal bi-xenon resp. bi-halogen a tam kde je teraz dialkac by som rad videl denne svetlo - ako to ma napr. Audi. Hmlovky nech ostanu hmlovkami. Aj taka funkcia corner v hmlovkach sa mi vidi ako zle a lacne riesenie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

admiral: No ono kdyz se to vezme uplne do detailu, tak nesviti mlhovky, ale svetlo pro denni sviceni umistene v jednom pouzdru s mlhovkou = samostatna parabolka a zarovka pro denni sviceni.

Co se tyka bi-halogenu, ten je pouzit u FII/Room - vsichni (a predevsim majitele techto aut) vedi, kam to vedlo. Bixenon je neco jineho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

George: aha vidis, to som nevedel, tieto nove radia este nemam tak v oku, ale kazdopadne, stale tam vidim jednu slabinu, ze ked je vypnute, tak ten zrejme udaj nezobrazuje... a ja obcas jazdim s vypnutym radiom

Fotka je z mýho mazla. Teploty z climatroniku to ukazuje pořád. Když vypneš rádio a máš zaplej klíček, zobrazuje se celej ten horní pruh, tzn. nastavení climatroniku, čas a venkovní teplota.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se tyce tech dennich svetel, tak ja to beru hajko ohromne plus ze jsou zabudovane do mlhovek a jsou delane prave jen na to jedine... Prijde mi totiz naprosto stupidni svitit normalnimy svetly ve dne!! A zadni odrazky jsou taky velice fajn vec na FL! Pouze ty zadni lampy bez te odrazky cervene mi tam nesedi, ty si necham v autosalonu prehodit za puvodni nefaceliftovane...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...