klima verzus 1,2 47kw - Stránka 2 - Motor 1.2 HTP - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

klima verzus 1,2 47kw

HTP

Doporučené příspěvky

Maverick napsal:
Mam 47kW a klimu - uz jsem to tu urcite psal - tak to zopakuju.

Neni se ceho bat - ubytek vykonu je znat pomerne citelne v prvnich chvilich po zapnuti klimy, kdyz je potreba jeji plnej vykon na to, aby napr. z 45°C v zaparkovanem aute vychladila interier na pozadovanych 20°C. V techto rezimech je opravdu znat (a predevsim pri rozjezdu) snizeny vykon motoru.

Jakmile se ale teplota interieru snizi (rekneme do 2-3 minut, vetrak na 3 st., nicmene zalezi na mnoha okolnostech) a klima uz jen dochlazuje nebo udrzuje teplotu v interieru, neni prakticky zadnej ubytek vykonu poznat.

Se stopkama v ruce by se urcite nejakej rozdil nameril, ale to je nepodstatny.

Spotreba: Klima mi pri venkovnich teplotach kolem 30-35°C zvysuje spotrebu na stejne trati o cca 0,6 l/100km. Jen pro upresneni, mam cernou barvu, takze zahrivani interieru bude vyssi nez u majitele cervene, modre nebo treba bile barvy.

EDIT a BTW: Jen bych chtel ze zvedavosti vedet, kolik lidi z okoli tazatele honyho ma prakticke zkusenosti s provozem HTP 12V 47kW s klimatizaci a na zaklade ceho ho od teto kombinace odrazuji... :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobní zkušenost nemá nikdo,ale dokážou otrávit celý odpoledne.Mě bylo jasný že šírej bludy a po vašich odpovědích se to jenom potvrdilo.Škodovka teď udělala akci na sedany a tak auto s klimou a elektrikou vychází líp než tenkrát jejich stejně motorový,"krátký"holátka :p

Odkaz ke komentáři

hony napsal:
Osobní zkušenost nemá nikdo,ale dokážou otrávit celý odpoledne.Mě bylo jasný že šírej bludy a po vašich odpovědích se to jenom potvrdilo.Škodovka teď udělala akci na sedany a tak auto s klimou a elektrikou vychází líp než tenkrát jejich stejně motorový,"krátký"holátka :p

poznam tiez jedneho co kupil sedana 1,4 MPI a nic v nom nie je. tvrdil ze vybavu nechce lebo su to veci co sa mozu pokazit. to nepopieram ale keby takto kazdy uvazoval tak tu jazdia rebrinaky :))) a v poslednej dobe priznal ze jedine co by prijal su el. zrkadla ze by ich v zime nemusel skrabat. to je iba zavist a preto ta od toho odrazaju ked vidia ze za rovnake prachy mozes mat lepsie ako oni a to ich najviac stve.

Odkaz ke komentáři

hony napsal:

Moje skúsenosti sú reálne a iba p o z i t í v n e ! - určite za tie peniaze nič lepšie nezoženieš. Predošlé popisy sú vystihujúce...

mám combi vo výbave ICE + 4abg.

najlepší pomer cena/užit. hodnota na trhu...

Odkaz ke komentáři

ale chlapci.....kdo by někomu záviděl 300k za nové auto přece je máme všichni,ne? :palec2: musím se smát kde na to někdo chodí jakési pindy o závisti.... :)

Kolega se ptal jak to auto s AC jede a jestli je to poznat,ne? tak každý napsal co o tom míní....včetně mě a myslím že není motor jako motor...a každé HTP pojede trošku jinak.....

a když sme u toho kolik kdo dal za auto....já dal 285k za elegance +park senzor+rádio škoda+sun set+construct+metalíza+poviná výbava a mám to v hotovosti takže o závisti tady myslím není ani řeč....aspoin z mojí strany :palec2: auto bylo nové cena s DPH najeto 7km

A sedan?co je tedka v akci je supr...jen bych tu cenu s AC viděl někde kolem 250k a ne 275k ;)

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři

Ahoj, taky přidám názor na klimu. Mám ji na sedánku, 47 kw a nemůžu si ji vynachválit :) Pokles výkonu je trochu znát, jen když je auto hodně vyhřátý, tak než se ochladí, jak už tady někdo psal. Jinak je spotřeba vyšší tak o 0,5 to by souhlasilo s ostatníma :) Větší rozdíl je cítit když vezeš plný auto dospělech lidí, jak když jedeš sám nebo ve dvou s klimou ;)

Takže se neboj a jdi do toho, budeš určitě spokojen :palec2:

Taky jsem měl klimu v akci, zároveň s elektr. zrcátkama, centrálem na d. o., el. oknama, sunset, metalýza a částečně construct. Byla to hoodně výhodna koupě novýho auta :)

Editováno: , autor: Tangerín
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  Ladiikk napsal:
No newím jestli je klima znát při rozjezdu. RJ totiž klimatizaci při rozjezdu a při prudkým přidání plynu vypíná!

Nevim, jestli nevis, ale prave pri rozjezdu je klima znat nejvic - a to plati predevsim pro nizkoobjemove benzinove motory. Vypinani klimy v urcitych rezimech samozrejme plati, ale pri beznem rozjezdu urcite ne. Pokud pochybujes, zkus to.

Odkaz ke komentáři

Maverick napsal:
  Ladiikk napsal:
No newím jestli je klima znát při rozjezdu. RJ totiž klimatizaci při rozjezdu a při prudkým přidání plynu vypíná!

Nevim, jestli nevis, ale prave pri rozjezdu je klima znat nejvic - a to plati predevsim pro nizkoobjemove benzinove motory. Vypinani klimy v urcitych rezimech samozrejme plati, ale pri beznem rozjezdu urcite ne. Pokud pochybujes, zkus to.

Letos z jara jsem klimu dodělával na 1,4MPI, takže jsem do tohoto celkem zasvěcenej. Jsou dva způsoby jak to zkusit. Napojit snímače tlaku na potrubí klimy nebo notebook a vag. Klima je znát na dynamice pouze zvýšenejma otáčkama na volnoběh a při déle trvající akceleraci nižsí dynamikou. Jinak ne!

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  Ladiikk napsal:
  Maverick napsal:
  Ladiikk napsal:

Letos z jara jsem klimu dodělával na 1,4MPI, takže jsem do tohoto celkem zasvěcenej. Jsou dva způsoby jak to zkusit. Napojit snímače tlaku na potrubí klimy nebo notebook a vag. Klima je znát na dynamice pouze zvýšenejma otáčkama na volnoběh a při déle trvající akceleraci nižsí dynamikou. Jinak ne!

Jo,to jsi si ještě nechal čipnout motor ,né?Já jí mám na 1.4 MPI a je to sakra znát jako kdyby to auto ještě něco táhlo.

Odkaz ke komentáři

• o 9 měsíců později...

Poslední dobou pozoruju po zapnuti klimy nekolik jevu. Kdyz jsem na krizovatce a motor bezi na volnobeh, tak se zapnutou klimou pozoruju obcas urcite nepravidelne vibrace. Ne nic moc silneho, ale s vypnutou klimou to nedela. A dalsi vec....kdyz bylo auto nove (coz je vlastne da se rict i ted, rok a pul stare) tak pri vyhratem aute a zapnute klime jsem nepozoroval nasledujici vec. Pri rozjizdeni nebo prerazovani jde spojka v zaberu hrozne ztuha, jakoby kdyby klima cely motor hodne brzdila. Po ochlazeni interieru je to o neco lepsi, ale i tak neni prerazovani tak hezky plynule jako bez klimy. Nevim jestli to je normalni, ale zda se mi, ze to puvodne takto nefungovalo.

Jinak funguje v poradku, okamzite po zapnuti chladi.

HTP 12V, r.v. 2006

Editováno: , autor: Braver
Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Otevírám znovu tenhle topic. Pres zimu jsem to neresil, ale ted v tehdle vedrech se klima hodi. Ten jev, co jsem tu kdysi napsal pretrvava. Ldyz stojim a motor jede na volnobeh bez klimy, je chod pekne pravidelny a bez vibraci. Po spusteni klimy stoupne volnobezna spotreba z 0,5l/h na 1,3l/h, s tim, ze cely motor pomerne dost vibruje. Je to normalni jev? Pozorujete ho nekdo taky? Nebo bych mel tenhle problem resit.

Díky

Editováno: , autor: Braver
Odkaz ke komentáři

Já žádné vibrace při zapnutí klimatizace nepozoruji. Zkontroluj ventilátor na chladiči. Ten se po zapnutí klimy roztáčí a pokud by byl přidřený, tak by to mohlo být v kabině znát. Pokud máš k dispozici VAG, tak jde ventilátor přes test akčních členů roztočit. Nebo ho zkus roztočit normálně rukou, samozřejmě při vypnutém motoru.

Jinak pokud jde o tvé pocity se spojkou, tak to je normální. Pokud jede klima na vyšší výkon, tak je to u slabších benzínů v nižších otáčkách hodně znát.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Zdravím vás, nechci zakládat nové téma a tady se řeší vše okolo klimatizace. Chtěl jsem se zeptat, je-li normální, když mám jen jeden ventilátor na chladiči? Přitom v DP a Jak na to jsou vždy dva na chladič. Jeden malý (klima) druhý chlazení. Mám fabii I rok výroby 2005 (model rový rok 2006), klima je z výroby aspoň podle identifikačního štíku ze servisní knížky.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

47kw HTP rv 6/2006 a mám len jednu vrtulu.

Chcel by som sa spýtať dve veci - akú zmenu spotreby pozorujete pri jazde echtovne len v meste. Osobne som si to ešte nestihol odskúšat z dvoch dôvod - jeden je zdravotný (časté vystupovanie a nastupovanie do auta, ktoré je spojené s mojími cestami v meste mi fakt nerobí dobre) a tiež zatiaľ po kúpe testujem spotrebu (bez klímy), aby som si prebehol celé auto, či je cajk.

A ďalej - je lepšie zapínať (a tiež i vypínať klímu) pri volnobežných otáčkach (napr. na dialnici vyšlapím spojku), aby elmag. spojka v kompresore, prípadne remenica/klukovka nedostávala kopance pri otáčkach alebo je to vlastne zbytočné ?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...