Přejít na obsah

repro do octy


Doporučené příspěvky

2 dastax: az budes nekdy zase ozvucovat, zkus Kicx a porovnej si je... nebo kdybys mel zajem, dej vedet a poslu ti na test Kicx GFQ 6.2 - muzes si je tyden nainstalovat a porovnat zvukovy rozdil ;-)

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-gfq-6-2

Díky za nabídku,ale já už rohodně teď měnit nechci....těžko si dokážu představit že bych svoje pak vyhazoval :)) a navíc jsem s nima zatím spokojen, na komplet Alpine mi zatím vyhovuje (rádio + repro)

pakliže něco bude přibejvat do budoucna, tak to bude vytlumení, to zatím nemám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, promin, spatne jsem si to precetl - mel jsem v hlave porad Profile 4 Ultra s vyssim vykonem. Genesis Four Channel ma opravdu tech 4x95W rms, a to uz mi prijde na spodni hranici.

Ja bych dal Profile 4 Ultra, namereno 4x132W rms na 4 ohmy, ty stredobasy potrebuji nakrmit...

Ciao. Genesis Four Channel - triada AB a Genesis Profile Four Ulta - trieda G. Je v tom nejaky rozdiel? Vraj Morel hra dobre s ARC Audio http://www.arcaudio.com/productdescription...tion/se4200.asp

Cim viac to studujem, tym viac sa zamotavam :help:

Je lepsie mat vykonnejsi zosilnovac (RMS) ako vykon reproduktorov (RMS)?

Aky je rozdiel medzi Genesis Four Channel a Genesis Profile Four Ulta? Je to len vo vykone? Podla obrazkov sa mi zda, ze Genesis Four Channel ma kvalitnejsie vyhotovenie a cenovy rozdiel je tiez dost velky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoj :-)

Gcko je takove vylepsene ABcko. Velkou vyhodou je hodne nizky odber proudu. Tusim, ze P4U ma 40ku pojistku a zvlada tech 4x132W rms, coz je celkem unikat. Navic ho muzes dat temer kamkoliv - skoro se nehreje.

ARC Audio jsem videl jednou jedinkrat v Morelackym predvadecim aute, jinak nikde. Mozna to nebude spatne, ale ja osobne tuhle znacku moc neznam a ani v zahranici se o ni prilis nepise...

Genesis ma 2 rady zesilovacu - Profile a S3. Profile je nizsi a ma jeste verzi Profile Ultra, coz jsou zesiky s velkym vykonem. Ale uz rada Profile je srovnavana v zahranici napr. s DLS Ultimate radou, coz o necem svedci.

Je idealni mit vykon, ktery reproduktory potrebuji. Ale pokud bych si mel vybrat, tak radeji vykonnejsi zesilovac, at ho muzes malicko stahnout a nemusi porad bezet na max.

Four Channel bude mit lepsi zvuk, ale vykon je na tyto reproduktory slaby. Musel bys dat optimalne Genesis Dual Mono Xtreme na stredobasy + Dual Mono na vysky pokud bys chtel S3 radu. Zkratka v S3 neni zesilovac 4x130W rms.

A v tomto pripade jsem si jist, ze radeji P4U nez 4CH, protoze vykon je pro Morely moc dulezity. Na 4CH by stredobasy nehraly jak maji. Vysky a stredy by byly malicko lepsi, ale to bys ocenil spise az na Hybridech nebo Elatech. 4CH mi prijde na Dotechy jako prepych.

Tady mas videjko, jak se Genesis vyrabi :-)

http://milan.prohifi.cz/videa/Genesisfilm.wmv

V testu u Profile rady nadavali pouze na provedeni terminalu, ze jsou tam klasicke sroubovaci. Ale radeji budu mit zesik, co hodne dobre hraje nez lestenku s mizernym zvuk. A zvuk ma P4U sakra dobry! Rozhodnuti je na Tobe, ja mam jasno ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak přemýšlím o repro do combi. Cena přední 2000 - 2500 a zadní do 1500.Chtěl jsem dát kompa herz 165 DSK, ale výšky jsou z mylonu a ESK je na mě moc. další volba je Kicx nevím jestli ICQ nebo GFQ. dozadu koax ESX QX462, JBL GTO6427 nebo

powerbass S-462. Co se týká montáže, je nějaký problem?? :feve: samozřejmě tlumení i mdf vpředu bude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

chtěl bych do oct kombi vyměnit přední repro. Nejsem v tom zrovna moc odbornik, jenom co jsem si přečetl tady na foru.

Takže potřeboval bych poradit nějaké komponentní repro bez ext. vyhýbky ( tj. pouze kondenzátor ).

Co možná s nejmenšími zásahy (tj. bez úpravmontážních otvorů hlavně u výšky ) Cena za pár max. 2 tis.

Určite tam budu dávat MDF podložky. S tlumením zatím ještě nejsem rozhodnut. Někde jsem viděl podložku Rain stop, tak nevím zda by se dala aplikovat na octavii a ta by měla sloužit i jako ozvučnice ( bojím se troch, že my bude na repro stékat voda, což by měla tato podložka vyřešit ). Potom by podle mě bylo tlumení skoro zbytečnéA taky přesně nevím jak to udělat s original konektory na neoriginal repra.

Děkuji za odbornou pomoc a návrhy možných repro.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...pro instalaci tzv. plug&play třeba tyto...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...lpine-SXE-1750S

...výškový pasuje přesně místo OEM výškového reproduktoru.O jejich ochranu proti vodě nemusíš mít obavy.Jsou hluboké pouze 46mm takže budou dobře ochráněné před stékajcí vodou.Vlhkost jako taková jim nevadí.Spíš podložka MDF se musí opatřit ochranným nátěrem.Ty samozřejmě dodám i s repro.

Editováno: , autor: fancarhifi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar hošani, koukal jsem a pročítal milióny příspěvků zde na fóru a mohu říci, že jsem byl z těch vašich výplodů dosti rozčarovaný, že někomu doporučujete jedno a nebo druhé, popřípadě to naopak hatíte, chtěl bych repro do Octavky, takže včera jsem se sešel s jedním prodejcem u nás v Teplicích a mohu říci, že mi udělal dosti jasno v pronesu nejen že nemá smysl koukat na to, co k těm reproduktorům uvádějí výrobci, je to totiž více jak zavádějící a výrobci neuvádí skutečné parametry, to jen tak pro zajímavost.

Teď mé zkušenosti z hudebního přednesu, co jsem měl možnost testovat, tak... i levnější reproduktory mohou hrát celkem kvalitně a dražší nekvalitně, nevím jak vy, sice jsem spíše rockově založený a takovou hudbu jsem tam i testoval a vyšlo mi, že pro mě budou nejideálnější reproduktory značky Rainbow, konkrétně tyto reproduktory Rainbow SLX 265, které mi zvukově sedly a Rainbow SLX 265 Deluxe které byly ještě zajímavější, je to samozřejmě můj názor, ikdyž měli krásné a čisté vokály, něco mi na nich chybělo oproti ostatním, ale rozhodně do nich, nebo té řady o kousíček vyšší Rainbow SAX 265.20 (bohužel neměl jsem možnost testovat osobně, ale v testech měly ještě vyšší hodnocení - oboje jsou mnohonásobnými vítězi nejrůznějších testů, kde se objevily)

http://www.carhifi-profi.cz/reproduktory/00095-slx-265.html

http://www.carhifi-profi.cz/reproduktory/0...265-deluxe.html

http://www.carhifi-profi.cz/reproduktory/0...-sax-26520.html

Dále pak byla možnost, které mi z levnějších lowendových repro doporučoval byly Helixy Dark Blue 62.1, kde jsem měl pocit, že to hraje celkem dobře, ale nebylo to tak úplně ještě ono, nezdáli se mi ty střední basy tolik prokreslené, ale určitě za tu cenu víc než velice dobré!!!!

http://www.carhifi-profi.cz/reproduktory/0...k-blue-621.html

Měl jsem i možnost otestovat repro značky DLS, konkrétně typ R6A mohu jen konstatovat, že přišlo pro mé uši celkem zklamání, ikdyž reference a doporučení této značky tu byly více nežli velké a kladné ohledně této značky, nevím jestli to je mnou nebo mojim amatérským poslechem, ale moc se mi to nelíbilo.

http://www.carhifi-profi.cz/reproduktory/0...erence-r6a.html

Nařadu přišly ještě dražší reproduktory značky Eton a RS System, nehrály vůbec špatně, ale na to že říkal jak jsou super Etony, tak dle mého soudu to nebylo úplně ono, ale určitě bych nezaváhal si je vybrat, kdybych na ně měl, ale ty RS System se mi už líbily o krapet více, ale za tu cenu je to už moc.

http://www.carhifi-profi.cz/reproduktory/00289-pro-170.html

Bohužel RS System na stránkách nemá, ale říkal že stojí okolo 7 000,- No doufám že jsem udělal někomu o kolo toho trošku jasno, nebo spíše ho pomohu dokopat se k tomu, aby si zašel do obchodu, kde mají v panelu některé repra a vybere si z těch vystavených, hold není repro jako repro, i mé uši vnímaly přednes některých reproduktorů jinak a každému právě sedí něco jiného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim chlapi, uz jsem se tu na foru objevil s pozadavkem na repro do octy 0I sedanu rok vyr.2002...Fancarhifi me sice poradil asi jake repro do predu dat

Renegade-RX6-2C

a pridal jsem si k nim na zadek

Renegade-RX693

za ty penize to ma dost RMS ale tady rikate ze i tim se nema clovek ridit,co jsem cetl toto tema tak z prohifi.cz mam na vyber z techto

predky:

Kicx-STC-6.2 tady to stoji zhruba bez 200kc stejne jak renegade RX6.2C,ale nevim jestli nemam uz priplatit par 100korun a vybrat

Kicx-ICQ-6.2

nebo jeste lip

Kicx-GFQ-6-2

a do zádu jsem si vybral

Kicx-STC-693

nebo jeste lip

Kicx-ICQ-694

ale chtel bych nejlepe jak se rika "za malo penez hodne muziky"

mam radio

Pioneer DEH-4000UB :prc:

repraky bych chtel zivit jen z radia,premyslim vazne nad tlumenim aspon Vibraflexem ted tim novym

Vibraflex-SXP-25 ale snad jak jsem cetl ze se na slunci pro tapecem muze roztect,nevim ted jak je to u toho SXPcka :excl: ale dynamat je asi uz drahy, kdyz uz budu mit zdelane tapecaky, tak nevim jestli nevymenit zrovna kabliky nevim presne jestli by stacily

alfatec-l-20 kamos rikal ze je to jako ty originalni nitky ve skodovkach :blush: tak nevim :kol-31:

uvazuji i o subwooferu ale to jen tehdy kdyz mi nebude stacit basy z vybranych repro hodne se me libi

US-Blaster-USB-5074

neni buh vi co ale na takove ukazovani nebo pridani basove vjemu plne postacuje..navic se mi libi vzhledove..jen jak psal Fancarhifi nevim jestli je uzavreny bo s otvory

uzavřený box znamená, že jeho ozvučnice (samotný box) je bez otvorů.Tato ozvučnice produkuje přesnější basy, které by právě vyhovovaly reprodukci rockovější muziky.

Bassreflexový box je vybyvený otvory (nátrubky) u těchto ozvučnic je jejich naladění hloubější a mají větší akustický tlak než boxy uzavřené.Jejich stavba je ale náročnější na přesnost výpočtu objemu a i velikosti samotného nátrubku.Jejich basový projev vyhovuje právě taneční hudbě a milovníkům výši akustického tlaku dB.

Pro vybraný box je ale nutné mít zesilovač s adekvátním výkonem.Zde platí, že zesilovač by měl mít výkonovou rezervu na SW a přiměřený DF (Damping Factor) který určuje jak dobře si zesilovač poradí s membránou subwooferu.Nízký DF znamená, že membrána SW bude nestabilní a basový přednes bude zkreslený...nepřesný.

kamos by me ho pomohl dat na vypinac nebo nejlip na regulator jako potenciometr i kdyz radio ma vypinani SW...no jeste snim nepocitam byl to jen napad :p az budu potrebovat radu ze SW, tak se ozvu jinak resim hlavne repra do predu i zadu...To Fancarhifi navysil jsem svuj limit na max co bych chtel - vidis to podle tech Kicx GFQ ze jsem se rozsoupl :kol-35: ale je to az nad max co bych chtel ale jestli by to stalo za to tak bych to objetoval ale ridim se spis tim heslem co jsem uz psal.Zajima me co jeste byste vybraly za repro pro tanecni styl a jeste semtam dechovky.cenova hranice do 2000kc za predky i zadky...a tak aby to aspon trochu nahradilo subwoofer takze hodne bassovani.sorko za tu slohovku :kol-18: diky :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojahoj :-)

Ja bych jednoznacne doporucil Kicx GFQ 6.2 dopredu, ICQ 694 dozadu a tlumit 4x Vibraflexem SXP 25.

Pokud jde o rozteceni Vibraflexu na slunicku, prodali jsme ho uz mocmoc a nikdo si nestezoval. Pokud by nekdo takovy byl, at se ozve a poresime to. Ale toho, ze se roztece, bych se nebal.

Alfatec L20 ma 2x1,5 mm2, coz je na autoradio zcela idealni, navic je ten reprokabel dobre pruzny, takze prima :-)

Subwooferu v teto cene neni moc a na ty sve penize nehraje spatne. Radeji bych vybiral nekde v cene cca 3000 Kc za box, ale volba je na Tobe ;-)

Spise bych se pozastavil nad celkovym navrhem sestavy - budto bych daval predni kompa + zadni ovaly nebo predni repra + subwoofer do kufru. Moc nejsem zastancem prednich repro, zadnich repro a subwooferu. Zkus to tedy jiz predem promyslet kam by ses rad dostal. Zadne ovaly Ti basak nenahradi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky to Mil4n...... asi jsem se uz rozhodl pro vibraflex,MDF podlozky,

Kicx ICQ6.2

ale vaham jestli mam pridat 400 kc na

GCQ 6.2

(jestli je tam velky rozdil nebo uz jen minimalni---v hratelnosti nebo kvalite) a do zadu

Kicx-ICQ-694

draty asi vymenovat nebudu,subwoofer jsem vypustil pac kamos ve felicii combi,ma v predu origos repro a v zadu suprove MutantX,a jak basuji jen z radia pres origo draty,to plne postacuje mozna nekdy se na ne dostane ale zatim ne,jen mu zavidim ze nemusi davat zadny tlumeni na dvere,nevim sice jak je to u felicii ale u octavek uz vubec.Ale jasne ze tam ten vibraflex pujde...prosim teda jeste o radu tech predku a jestli znas ty Mutanty mozes to nejak porovnat z tema ovalama od Kicx myslim ze masji stejne RMS i zpracovani ...vypadaji skoro stejne...dekan -_-

Editováno: , autor: Scotty11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj.

Poradi niekto? Chcel by som v Octavii na boku v zadu za kolesom urobit vyberatelnu laminatovu ozvucnicu a v nej subwoofer Kicker S12C napajany Soundstream ref 800.2. Je to dobra volba? Alebo radsej nieco ine? Chcem, aby to licovalo s blatnikom a malo by to byt potiahnute materialom, akym je caluneny cely kufor. Vie niekto takuto ozvucnicu urobit a co by to stalo?

Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Poradi niekto? Chcel by som v Octavii na boku v zadu za kolesom urobit vyberatelnu laminatovu ozvucnicu a v nej subwoofer Kicker S12C napajany Soundstream ref 800.2. Je to dobra volba? Alebo radsej nieco ine? Chcem, aby to licovalo s blatnikom a malo by to byt potiahnute materialom, akym je caluneny cely kufor. Vie niekto takuto ozvucnicu urobit a co by to stalo?

Dakujem.

zkus se podivat sem vyroba subwooferu do bocnice kufru ;) snad poradi i o subwooferu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud máš trochu financi, tak si připlat na ICQ 6.2 ... jinak at už STC nebo ICQ tak výšky mají 25mm a origo je myslím jen 20mm ..... takže bud přilepit oboustranou páskou nebo samořezky .... nebo třetí možnost sehnat kompo repro s výškami 20mm. Já mám GFQ 6.2 .... viz foto

post-26805-1248532763_thumb.jpg

post-26805-1248532943_thumb.jpg

Editováno: , autor: Kevvin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak to niekomu pomoze, tak ja mam Kicx GFQ 6.2, dvere vytlmene 2,5mm vibraflexom a mdf podlozky od milana. S vyskovymi reproduktormi je dodavanych niekolko adapterov takze kazdy urcite najde sposob aby ich osadil velmi jednoducho tak ako mu to vyhovuje. Diery vo vnutornej strane dvier mam prelepene silnou paskou z baumaxu (taka strieborna) ziadne mdf dosky, vibraflex nalepeny na tejto paske drzi aj v lete velmi pevne. Dal som si zalezat a vysledok je vynikajuci (za tie peniaze :):palec2:

..pripajam fotky ako som vyriesil ulozenie vyskovych repro ja:

post-10391-1248614632_thumb.jpg

post-10391-1248614644_thumb.jpg

post-10391-1248614675_thumb.jpg

post-10391-1248614688_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...