Přejít na obsah

repro do octy


Doporučené příspěvky

...musím uvést pár příspěvků na pravou míru...

...jak píše Kapros...pokud nechcete nebo jinak nemáte možnost upravit rožek dveří (NE stahovačky!) ta repro by mělo mít menší průměr magnetu a nebo menší mont. hloubku.

Výškový reproduktor se vejde do půvopdního místa jen do průměru cca 33mm.

Dekuji za opravu. Samozrejme, ze jsem mel na mysli ruzek dveri (stahovacku by asi rezat neslo) :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj je dobre ze to je za akcnu cenu ale v popise produktu toho naozaj moc nie je ... ma to polovicny vykon ako tie Kicx, takze toto nebudem brat...

Ahoj, když už se tu oháníš výkonem toho či onoho, tak bych i docela rád viděl, na jaký výkon ti bude či nebude stačit zesilovač? Obecně platí na rádio nižší výkon a vyšší citlovost, u kvalitních zesilovačů se tohle tolik řešit nemusí, tak se jen ptám, rádio ti samotné ty Kicxy jen tak neutáhnou. Já jen jestli s tím počítáš. ;) Nebo se pletu? Vím jsem úplný amatér, ale ... také jsem řešil a vyřešil, moje repra s 90W ženu přes dobrý zesík a nestěžuji si, hrají totiž super, ale na rádio mi bylo doporučeno je samotné nedávat už jen kvůli výkonu autorádia (mám kvalitní Alpine) a že nezahrají to co by mohly, pokud se pořádně nevybudí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obecně tohle může platit, ale Kicx ICQ 694 mají citlivost 92 dB, takže i rádio je umí dobře vybudit, žádný strach. A zrovna basovou složku umí tyto ICQ velmi dobře.

Když mají repra vyšší výkon, je tam tužší závěs membrány a může déle trvat než se rozehrají, jinak je to v pohodě.

Navíc hodně lidí říká, že chtějí repra jenom na rádio a zesilovač nepotřebují. Minimálně 50% z nich do půl roka kupuje zesilovač :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zosilovac som si kupil 6kanalovy 1800W ... na ktoreho zatial zapojim len tieto zadne Kicx a cez leto pripojim aj predne dvere ... do ktorych pravdepodobne tiez dokupim Kicx ... :) takze tak uz sa hrozne tesim kedy mi pridu z prohifi.cz :) dnes som to objednal no teda vlastne vcera .. tak sa tesim ako mala blcha :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Caute..Chtel sem se zeptat co je lepsi,ejstli do predu komponentni reproduktory a do zadu stredobasove nebo do predu komponentni a do zadu taky komponentni..No a jestli by to zvladlo origos octavacke radio bez zesilovace..Mam namysli tyto reproduktory..Do predu urco http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta...nat-edition-216 a do zadu bych dal kdyz by to byli ty stredobasove http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta...-130-3.....diky za rady:)

Editováno: , autor: Kuubaa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proc magnaty ne?;)..ja se v tom nejak moc nevyznam...Jake maji presnejsi rozmery prosimte tyhle cos mi doporucil?montazni hloubku treba..nechtel bych tam do dveri nijak zasahovat...a do zadu bych chtel spis normalni kulate a ne ovaly nejlepe 130mm...tak jestli mas jeste najaku jinu radu tak budu rad:);)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...Magnat ne pro svůj plochý zvuk bez dynamiky což je u Renegade pravý opak

...pokud chceš 13cm koaxiály do OEM přípravy tak třeba...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...8-Renegade-RX52

...cena zůstává stejná jakou u setu s ovály...jen bych doporučil podložku pod repro z důvodu aby výškový reproduktor, který je ve středu středobasu netlačil na plast.Jestli by jsi chtěl nějaké kvalitnější vzhledem k velikosti membrány tak určitě tyto...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...ordFosgate-R152

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takze kdyz bych dal do predu bez MDF podlozky tyhle http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...Renegade-RX6-2C a do zadu s nejakou podlozkou http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...ordFosgate-R152 ,tak by to bez zesaku mohlo hrat na tom origo skodovackem radiu jo? melo by to byt pripojene na tohle radio http://www.aukro.cz/item904966785_skoda_sy...p3.html#gallery .....:)zatim tam radio nechci menit ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar lidi, je tady popsanejch už hodně stran, ale nečetl jsem všechno, tak jestli už měl někdo stejnej dotaz, nezlobte se. Když jsou vytlumený dveře a dojde k promáčknutí plechu, půjde to vyrovnat nebo ne? Nebo se to vytlumení musí sloupnout? Nedávno mi srnka promáčkla zadní dveře, tak mě zajímá jak by to bylo u předních s vytlumením. Máte zkušenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím.

Chtěl bych poprosit o radu.Právě jsem si přivezl novou Octu tour combi a chtěl bych něco udělat s repro.Rádio mám Sony CDX-GT434U a nevím co by k tomu bylo vhodné ( nejsem žádnej hudební gurmán,jen rád něco poslouchám a nemusí mi watty zrovna zvedat střechu )

1-co dát vzadu do kufru

2-jestli měnit orig přední repro ( ve vztahu ke kategorii rádia )

3-jestli někdo polopaticky poradí,jak ( čím) utlumit přední repro

( předpokládám,že nesundám tapecírunk ze dveří a za repro nenarvu deku )

Díky za radu a návod

(Předesílám,že jsem téma o výměně repro četl,ale nevím zda se nejedná o fajnšmekry co investují do muziky mnoho tisíc.Proto raději udávám značku rádii pro určení kategorie )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak postupně naše doporučení:

ad 1) http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/powerbass-s-462

ad 2) volil bych

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-icq-6-2

nebo

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-gfq-6-2

ad 3) udělal bych to buďto pořádně - viz zde:

http://www.prohifi.cz/rady-a-navody/tlumeni-prednich-dveri-a-montaz-reproduktoru-do-skoda-octavia-i

tj. potřebuješ optimálně:

4x http://www.prohifi.cz/tlumici-material/vibraflex-sxp-25

Dále pod reproduktory potřebuješ MDF podložky:

http://www.prohifi.cz/mdf-redukce/prohifi-mdf-redukce-skoda-octavia-i-predni-dvere

Pro členy tohoto fóra sleva 10% na výše uvedené zboží ;-)

Obecně bez důkladného vytlumení předních dveří výměna předních repro nemá téměř smysl díky velkému akustickému zkratu. Doporučil bych tedy buďto to udělat pořádně nebo se smířit se sériovým stavem. Dělat to napůl je škoda peněz - výsledek by neodpovídal vynaloženému úsilí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...