Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

je to možný nevím.... proč se řídíš rokama? mrkni vždy co to je za motor .... PD je BMM u scouta.... i podle krytu motoru to poznáš,popřípadě že ten PD motor dělá strašnej hluk...

Editováno: , autor: kokta7
  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...
Vloženo

Dobrý den, chtěl bych si koupit Scouta cca 2011-12, mohl by mi někdo zkusit sdělit informace k motorům, jak se kazí, jejich reálná spotřeba apod. Reference na Scouta mám výborné, problém jsou ty motory. Na benzin jsem zatím neslyšel nic dobrého spotřeba 10l a známý vyměňoval 3x motor... Nafta lepší, ale taky si docela cucne 7,7. Takže by mě zajímal reálný stav věci.

děkuji

K.

Citovat

Vloženo

Mám Scouta r.v.2010 v naftě (BMM), je to ještě PD s DPF. Najeto mám cca 76 tkm a s motorem jsem měl jediný problém (v cca 20 tkm) a to, že jsem 2x náhodně nenastartoval (naštěstí v garáži). Problém byl řešen ještě v záruce výměnou vstřiků. Prý občas některý zůstal "viset" a motor nechtěl naskočit. Od té doby bez problému, spotřeba skoro konstantní 6-7 l, olej nežere.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Tož já mám scouta 12/2007 v naftě, najeto přes 263tkm k dnešnímu dni, a ještě RS octavii s automatem 5/2013  s 163tkm a žádný velký servis. Auta vždy přebírána s nějakýma 20km na tachometru jako nová od škodovky a auta chodí na běžnou servisní prohlídku každých 25tkm (fakt nejsem úchyl abych měnil olej a filtry každých 10tkm - teda teď u těch nových benzínových motorů bych to asi dělal ale to se mě zatím netýká) do servisu škodovky. U nás do toho liji jedině effectu nebo vervu. Oběma auty jezdíme na dovolené po Evropě a to tam liji co se dá. RS spíš pro západní země a scout na východ. Ale i scoutem mam sjeté Portugalsko. Ono narazit na kvalitní naftu v takové Albánii, Makedonii.

Všechno krásně šlape, původní spojka, DPF, haldex krásně funguje, necuká. Výměna jen brzd a tlumičů.

Scoutem na cca 7000 tis od začátku jara dle palubáku dlouhodobá spotřeba 6,2 na sto. A to se nesnažím jezdit na spotřebu. Počítám si o nájezd km vs litry vs cena paliva a tam mi vychází průměr 7 litrů na sto.

• o 3 roky později...
Vloženo

Trochu to tu oživím, 

přivezl jsem scouta chtěl jsem benzín tak je to 2.0fsi docela s pěknou výbavou xenon deštak 4 vyhřívané sedačky a elektrické sedačky řidičovo s pamětí jinak standart to co má o2 elegance bílá barva mu sluší 

bud si ho nechám na ježdění do práce nebo bude na prodej...

IMG_20201011_152748.jpg

IMG_20201011_152815.jpg

IMG_20201011_153222.jpg

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...