modrazem Vloženo 20. Únor 2012 Sdílet Vloženo 20. Únor 2012 tak to boužhel nevím,kdo ví co s tím ješzě souvisí s EPCéčkem,snad se tu s tím někdo setkal a poradí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Únor 2012 Sdílet Vloženo 20. Únor 2012 vyměnil jsem ten spínač tak světla už mi svítí i 3tí brzdovka ale ta kontrolka taky pořád. napojiť na diagnostiku,poprípade bude možno stačiť vymazať pamäť závad.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 23. Únor 2012 Sdílet Vloženo 23. Únor 2012 (editace) Ja som tiež vymenil ten spínač a svetlá sa mi rozsvietia až pri silnejšom zošliapnutí brzdového pedálu /cca 3cm/, predtým zasvietili omnoho skorej. Postupoval som presne podla návodu v DP. Je možné ten spínač bez poškodenia znova vybrať von a pokúsiť sa ho nainštalovať znova ? V DP píšu, že je iba na jedno použitie. Spínač som použil najnovší model,originál škoda. nový spínač Editováno: 23. Únor 2012, autor: lars Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrazem Vloženo 23. Únor 2012 Sdílet Vloženo 23. Únor 2012 Taky jsem si ho kdysi chtěl vyměnit sám,nejsem žádný kopyto,ale technik mi řekl že bych ho tam mohl špatně nasadit,a bylo by po něm tak mi to bylo řečeno ,nechal jsem to na servisu,ja tyhle umělohmotný svinstva na jedno použití nesnáším,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 23. Únor 2012 Sdílet Vloženo 23. Únor 2012 Ako sa dá docieliť, aby spínač brzdových svetiel spínal skorej ? Mám ho vybrať a nainšalovať nejakým iným postupm ako je popísané v DP, spínač je samoaretačný, ale zaaretoval sa nejako blbo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 28. Únor 2012 Sdílet Vloženo 28. Únor 2012 ktorý spínač je lepší a spína spolahlivejšie ??? tento, alebo ten v príspevku vyššie ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrazem Vloženo 3. Březen 2012 Sdílet Vloženo 3. Březen 2012 ja mám ten druhý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrazem Vloženo 4. Březen 2012 Sdílet Vloženo 4. Březen 2012 tak ta montáž je tu už popsaná,liší se to ale podle roku výroby,u jedměch se otáčí o 90st,u tech druhých o 45st,a ještě je rozdíl že musí byt pedal brzdy u jednoho typu stlačený a u druhých ne,kolík se ale vytahuje u obou a sám se zaaretuje,a pokud už je namontováno tak nelze bez poškození vyjmout.takže to musí vyjít napoprve uff. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckypiggy Vloženo 7. Březen 2012 Sdílet Vloženo 7. Březen 2012 Prosím o radu,včera se mi stalo když jsem jel z Havířova do Ostravy tak v OV mi najednou škublo za jízdy a otáčkoměr šel dolu asi na 10000 otáček a něšel přidávat plyn a vyskočila mi kontrolka epc,tak jsem zastavil,vypnul motor,počkal asi cca 3min a znovu nastartoval.Kontrolka EPC už nesvítila a dnes jsem jel tu samou trasu a nic se nědělo,kontrolka nesvítí auto se chová normálně,nevím co to bylo ale nevím jestli to nepotkalo taky někoho z vás,mám fabii 1.2 htp 47Kw,díky za rady...Nevím jestli je auto poblázněno z té zimy,auto normálně stojí venku... Mám stejnej problém, jen mi otáčky padaj během jízdy a pokud pustím plyn a opět přidám, jede auto zas normálně. Nevíte někdo? EPC si občas zasvítí, ale brzdovky fungujou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenda82 Vloženo 9. Březen 2012 Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 Taky se přidám - když se mi to rozsvítilo, tak diagnostika hlásila chyby 17549 a 16556. Stačilo vyměnit vzduch filtr, svíčky, vyčistit šktr.klapku (celkem práce na hodinku) a kontrolka zhasla sama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frkop Vloženo 20. Březen 2012 Sdílet Vloženo 20. Březen 2012 ja mam pdobny problem, nesvietia mi brzdy, ale kontrolka EPC zazracne nesvieti, a podla rozpisu poistiek vobec netusim ktora je na brzdy, je tu moznost ze je pokazeny snimac, alebo vyhodena poistka pri baterke, je to Fabia 1.4 MPI combi uz si stym neviem dat rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Březen 2012 Sdílet Vloženo 20. Březen 2012 poistka na brz.svetlá je na pozícii 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frkop Vloženo 21. Březen 2012 Sdílet Vloženo 21. Březen 2012 ten nakres mam aj ja, ale vobec neodpoveda tomu co je v poistkach, a poistky som vsetky skontroloval takze bude asi fakt vadny spinac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tibi Vloženo 31. Květen 2012 Sdílet Vloženo 31. Květen 2012 Na fabii 1,2 HTP (s palubným počítačom) z roku 2005 mi svieti EPC a nejde tempomat. Dočítal som sa ,že to môže robiť aj brzdový spínač. Brzdy mi svietia. Čo je ešte také, čo by som mohol skontrolovať, prv , než pôjdem do servisu? VAQ nemám, ani nemám k nemu prístup. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 31. Květen 2012 Sdílet Vloženo 31. Květen 2012 (editace) tak budeš musieť niekoho nájsť kto ho má... a inak → v sekcii Fabia 1 Hledání termínu kontrolka epc vrácený 132 výsledky v sekcii Fabia 1/elektrika → Hledání termínu kontrolka epc vrácený 86 výsledky Editováno: 31. Květen 2012, autor: libero1071 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 31. Květen 2012 Sdílet Vloženo 31. Květen 2012 zkontroluj brzdové světla, s největší pravděpodobností máš ti nesvítí a je potřeba vyměnit brzdový spínač Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 31. Květen 2012 Sdílet Vloženo 31. Květen 2012 Také mohou svítit stále, může být špatná žárovka nebo přepálená pojistka. Vše toto se mi v souvislosti s EPC povedlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 31. Květen 2012 Sdílet Vloženo 31. Květen 2012 ak by bola prepálená poistka,tak by nesvietili..či? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 31. Květen 2012 Sdílet Vloženo 31. Květen 2012 No brzdová světla samozřejmě ne :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drejk Vloženo 25. Červen 2012 Sdílet Vloženo 25. Červen 2012 Ahoj všem. Potřebuji poradit s fabkou combi 1.2 HTP 47kw rok 2004 Dnes mi za jízdy na chvilku vynechal motor,dojel jsem na nákup,teprve po dalším nastartování asi po 10-ti minutách jsem si všiml svítící kontrolky EPC.Chtěl jsem jít domu zjistit co to znamená,ale po zamčení auta jsem si všiml stále svítících!!!!!! brzdových světel.Zkoušel jsem potom několikrát startovat a prošlapovat brzdový pedál,ale nepomohlo to.Odpojil jsem baterku a hledal zde nějaké řešení,ale všichni píšou že jim světla nesvítí.Tak se ptám bude můj problém také ve spínači????Jestli ano jaké mám koupit a jak postupovat s výměnou,nebo radši nechat na servise.? Může být problém třeba v žárovkách nebo pojistkách???? Předem moc díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fosgen Vloženo 25. Červen 2012 Sdílet Vloženo 25. Červen 2012 Máš asi prošláplý brzdový pedál.Vyměnit.Je to klasika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Červen 2012 Sdílet Vloženo 25. Červen 2012 drejk: vymeniť spínač brzd.svetiel..kúp origo zo škodovky..postup výmeny je určite tady na fóre a je toho plný net,poprípade aj s fotkami Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baraba13 Vloženo 25. Červen 2012 Sdílet Vloženo 25. Červen 2012 Zdar.Měnil jsem ho nedávno,dával jsem ten samý jako Lars na fotce.Ten prodejce mi říkal že to sám nemám dělat že to je práce pro automechanika ale udělal jsem to sám.Je pravda že se musí brzdový pedál zmačknout co nejvíce a držet a zároveň tam ten spínač dát,nasadit a pootočit.Ten starý byl ještě origo a ten se podle mě musel nastavovat manualně. .No a když šlápnu na brzdu tak tak se hned nerozsvítí světla prodleva je tam cca 2-3 cm jak je popisováno výše.Neřeším to,hlavně že svítí a na STK jsem taky prošel. . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drejk Vloženo 26. Červen 2012 Sdílet Vloženo 26. Červen 2012 (editace) Tak jsem dnes koupil přímo ve škodovce spínač za 255,- a vypadá trochu jinak než ten původní co byl v autě.Větší pakárna než samotná výměna je demontáž palubky,ale i to jde celkem snadno.Někdo tu psal že nové spínače už nejsou nastavitelné - tak to není pravda.Po montáži jsem zjistil že musím více sešlápnout aby se brzdy rozsvítily.Tak jsem znova sundal plasty a spínač přenastavil přímo v nasazeném stavu!!!Stačí s ním pootočit jako když ho chcete vyndat(odaretovat proti směru hod. ručiček),potom zamáčknout nebo povytáhnout tyčinku a druhou rukou si držet pedál(ucítíte přeskočení o zub a vyzkoušíte).Někdo tu psal že se dá nasadit jen jednou tak jsem neriskoval ho znova vyndavat,ale myslím si že by to šlo taky v klidu i několikrát vymontovata namontovat. Jen nevím jaká je správná prodleva v rozsvícení po sešlápnutí pedálu????,ale radši jsem si to nastavil aby už po lehkém stlačení svítily brzdy(asi 0,5 až 1,5cm vůle). EPC po druhém nastartování také zhaslo a vše je snad zase na dlouho v poho Editováno: 26. Červen 2012, autor: drejk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajtaš Vloženo 7. Září 2012 Sdílet Vloženo 7. Září 2012 no takze ludia, bol som na diagnostike co ma kamarat, nejake chyby tam naslo, ale konkretne preco svieti stale EPC tak to nie, tak sme vymazali chyby (nejaka chyba sa nedala), ale kontrolka EPC svieti stale....svieti mi odvtedy co som menil brzdovy spinac... Ked diagnostika, nic tak ja uz neviem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.