Březen 29, 200916 r jo hele, v servisu mi říkaly, že by to mohlo dělat nějaký relátko, a kamoš radil nějaký relátko na alternátoru, je to možný??...
Duben 4, 200916 r dnes som vyriesil ten isty problem(nevedel som kde je) a bolo to tim rele 109 mam ja neake foto ak tak ho sem vlozim A co maju vsetci s tim rele a zhavenim? Tiez som sa cudoval ale cez to rele sa spina ja vstrekovacie cerpadlo takze ak nenazhavi respektive nezopne nebude ani ropa Ja sa pridavam k nazoru rele 109 aproppo da sa s troskou sikovnosti do neho aj niecim neak ako buchnut pohybat bez rozobrania ale aj to je minimum su tam len 2 torxy a potom uvidis ci a zopne alebo nie
Květen 2, 200916 r Zdravim panove,bylo to opravdu tim rele č.109.Diky vašim přispěvkum jsem tuto zavadu odstranil. Diky. Upraveno Květen 2, 200916 r od kekanep
Květen 2, 200916 r Já si myslím taky že to bude v tom relé a nebo v přívodu signálu k němu od spínačky.Když to připojíš na VAG tak se ti ŘJ motoru ani nepřihlásí(vyzkoušet).Preventivně propájet(studenák)+změřit elektroinstal. k relé.
Červen 15, 200916 r Ahoj kluci potřeboval bych poradit mam takový veliký problém. Když jsem jel včera z práce tak jsem chtěl z 3jky podřadit na 2 a po zařazení a sešlápnutí plynového pedálu vůbec nenarostly otáčky a navíc to úplně zpomalilo auto. Sešlápl jsme znova plyn a pak to reagovalo. měl jsem v nádrži čtvrtku nafty mam octavia TDI 66Kw typ motoru ALH. tak jsem dojel k shellce a tankoval jsme . předtím jsem motor vypl v pohodě. dotankoval asi tak 30 litrů V power nafty (toto palivo tankuji pravidelně - nikde a jiné netankuji) zaplatil a sedl za volant že pojedu a vůbec nešlo nastartovat. ta kjsem to odtlačil mimo a volal aby mě odtáhli. po zapojení lana a razjetí v závěsu jsem zkusil nastartovat a chytlo to. ta kjsem si myslel, že je to zavzdušnění tak jsem jel domů. potom tak o 4 hodiny pozdějc jsem jel na chatu a při couvádí do mírného kopečka zase to začalo blbnout s tim plynem /málem jsem nevyjel/ ale podařilo se. Tak jsem ještě na chatě zkontroloval palivový fiiltr a ten byl v pohodě zkusil jsem odpojit vysokotlaké potrubí jestli jde naftta a ta šla . potom když jsem chtěl nastartovat a jet domů tak jssem už to nenastartoval tak jsem se nechal odtáhnout domů . přijel jeden ze servisu škoda napíchl to na diagnostiku a vůbec mu diagnostika nekomunikovala s řídící jednotkou motoru. vyměnili jsme i relé 109 a nic. poradtě prosímn už jsem beznadějnej jinak ještě nesvítí kontrolka žhavení ¨Problám vyřešn- řídící jednotka motoru v p....i Upraveno Červen 15, 200916 r od VladaKv
Červen 16, 200916 r Ahoj, prosím vás potřeboval bych poradit, mám Octavii TDi 1.9, 66Kw, rok 1998, najeto 120 000km. byla trošku dýl nejetá, cca nějakých pár měsíců, a pak začala blbnout, chtěl jsem nastartovat, zapnu klíček, kontrolky se rozsvítí, ale nerozsvítí se žhavení, čili nenastartuju, ale přesto točí. Když jsem k tomu autu přišel třeba po třech dnech už to zase šlo nastartovat, když to zase třeba měsíc stálo tak se to takhle opakovalo. A teďka během zimy už nenastartuju vůbec, prostě nezažhavý a ať točí jak točí nenaskočí. Kontroloval sem zatím jen relé žhavení, a to je dobrý. Kamoš mě radil, mechanik ať si seženu schéma žhavení, tak neměl by to někdo??? a nebo budu moc rád za nějaké návrhy čím by to mohlo být, že nenastartuju. Kdyby tak můžete napsat i na meil Mareckooo@seznam.cz , Moc díky čus mam ten samje problém nakonec jsme odtáhli auto do značkového servisu škoda relátkem 109 a 103 to nebylo a pojistkama také ne. nakonec po napojení na počítač zjistlili, že vůbec nereaguje řídící jednotka, že nejde navázat spojení tak šli kabel po kabelu. nakonec je napadlo vyndat řídící jednotku motoru a dát tam jinou a hned to fungovalo. takže řídící jednotka v prdeli .takže jsem tu jednotku si vzal a zkusil ke klukovi co to je schopen opravit tak čekám dnes na telefon
Září 2, 200916 r caute mam podobny problem soctaviou tdi110bhp mam problem nastartovat za studena kontrolka žhavenia po zapnuti klučika svieti par sekund a zhasne treba dlhšie točit motorom aby motor naštartoval motor zadymi na sivo trošku si poskače a potom je vsetko ok znamy mi hovoril že by to mohlo robit aj čerpadlo tak sa chcem spitat či je možne použit sdi čerpadlo u ttdi motora dik
Září 11, 200915 r nehledej furt nejaky relatka, podivej se do motoru, a pod kritem jsou vsude mozne nejaky komtakty, pokud nejsou vsechny dobre docvakly auo nestartuje. Jo a neni treba zapadnutá nafta???
Září 24, 200915 r zdravim.. Tvoje rada,my pomohla odstranit problém s nastartováním. Po tvé radě,jsem zjistil že je to opravdu rele žhavení 109. Super rada a spoustu ušetřených peněz. Díky a doufám že budu jezdit už bez problému..Hellboy
Říjen 30, 200915 r skoda octavia r.v 98 1.9tdi 66kw agr.. nestartuje! jak tepla tak studena - go - starteru nepomohlo - nove zhaveni- nepomohlo - dodelane rele na teple starty- nepomohlo... nevi nekdo-?
Červenec 7, 201114 r Ahoj, auto mám v servisu a taky to vypadá, že řídící jednotka je k.o. , nenávázalo to s VAGem spojení - takže vyměnit. Chtěl jsem ale zeptat, čím to, že odešla? Jedu do obchodu, vše v pohodě, pak chci odjet a nic, chvilku točím a ani blaf. Nezkazí se nová, nebo opravená kterou tam dám? Nechápu.
Červenec 11, 201114 r Ahoj, můj problém je taky při startu, kdy se občas nerozsvítilo žhavení, ale včera i dnes mi auto při dojezdu na křižovatku chcíplo a pak nešlo natočit (kontrolka nesvítila). Muže relé 109 způsobit i to chcípnutí? Díky.
Červenec 13, 201114 r Táák jsem zpátky ze servisu a bylo to naše oblíbené relé 109, taky sem si oddychl, řj se mi nechtělo schánět...
Únor 9, 201213 r Ahoj, v pondělí ráno jsem přišel k autu, zkoušel jsem nastartovat ale nic. Startér točil, zkusil jsem to asi 4x vždy asi 10 sec. Po páte už startér netočil. Zkoušel jsem dát nabít baterii ale bez výsledku. Kluci v práci si myslí že by to mohl být startér, je to možný? Že bych ho takhle rozbil? Díky předem
Únor 9, 201213 r Zkontroluj EGR ventil. Když je zaseklá chcípací klapka tak prostě nenastartuješ. Když to bude ono tak stačí vyčistit a jezdíš dál. Hodně štěstí H návod třeba na - www.skodaoctavia.cz
Únor 10, 201213 r to může být věcí, je zima tak to prostě nechtělo chytnout, protože jsou špatné žhavící svíčky, nebo zamrzlá nafta, i ten ventil to může být. Ventil poznáš pohledem max. procvakej uvidíš jak chodí žhavící svíčky to je trochu horší, ale taky to jde (změřit je) a zamrzlá nafta koukni na hadici od filtru je průhledná případně trochu nahřej filtr, nebo garáž a nechat temperovat celé auto. Baterku připoj přes startovací kabely a když bude startér točit tak není důvod proč nenaskočit. Osobně jsem názoru že to bude naftou.
Únor 11, 201213 r Chlapy tak tady mám jeden postřeh. Tankuji Vervu od Benziny (37,80,- kč), ta by dle testu ústavu palav a maziv ČR z loňského roku měla mít skutečně parametry zimní nafty a při mrazech nad -15 téměř vybiju baterku, než nastartuji a jak mi to na chytne (tak na po 5 - 7 a baterka téměř vybitá), tak je za mnou černý oblak jak před koncem světa. Před týdnem jsem natankoval v polsku Schell by Power (v přepočtu za 37,10 ,-kč) a každé ráno nastartuji na poprvé....přidržím to tak 2 vteřiny a motor běží. Tak kde je tedy problém ? :kol-46:
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.